Notícia

David Madí: 'ERC perverteix el sobiranisme'

Assegura que CiU no donarà suport a una llei de consultes 'absolutament insuficient i pactada amb els socialistes'

david-madi-ciu-convergencia
david-madi-ciu-convergencia

El Secretari d'Acció Electoral de CiU, David Madí, considera que ERC perverteix el sobiranisme "amb una llei de consultes absolutament insuficient i pactada amb els socialistes. Així ho assegura en una entrevista al digital directe!cat, on Madí analitza diversos aspectes de l'estratègia que segueix Convergència i Unió tant al Parlament espanyol com al català, de la nova imatge del partit, de la cursa per la presidència de la Generalitat, i del creixement de l'independentisme. El Secretari d'Acció Electoral convergent admet que el sobiranisme "és més elevat que mai" i assegura que a CiU volen passar del projecte autonomista al dret a decidir, tot i que prioritza el concert econòmic. "Sóc independentista i com jo n'hi ha molts al partit. Ara bé, creiem que s'ha de fer de seriosament i de veritat". Per Madí no és coherent declarar la independència "el cap de setmana que ve" i si no s'aconsegueix "sotmetre's als socialistes", assegura en referència a ERC.La construcció nacional es va fent i s'ha de fer amb una societat democràtica madura". "El gran repte és ara aplicar el dret a decidir en aquells temes que puguin generar un consens socials".

 

Preguntat per la viabilitat de demanar el concert econòmic vist com ha acabat la negociació del finançament i de l'Estatut, Madí assegura que si no s'ha pogut consagrar aquest concert és perquè la Generalitat "té un president socialista amarrat als designis del PSOE i una ERC que li fa de palanganero". "Per això el 30 de setembre no es va poder consagrar el concert econòmic (...) i ni tan sols el govern ha estat capaç de fer complir el que diu l'Estatut".

 

Podeu llegir l'entrevista sencera al mateix directe!cat, que avui mateix ha estrenat una nova etapa, amb opinadors que escriuran la seva columna de dilluns a divendres: Núria Cadenes, Ferran Casas, Gemma Calvet, Roc Casagran, Saül Gordillo, Jaume Font, Lluís Simón, Laila Karrouch, Alfons López Tena i Rita Marzoa.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.108.566 missatges
  • 214.654 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums