Notícia

L'Avui ja no es distribueix a les Illes Balears ni al País Valencià

El diari assegura que els resultats econòmics de fer arribar els exemplars a aquests territoris (i a d'altres com Madrid) eren molt negatius

diari-elpunt-avui
diari-elpunt-avui

El diari "Avui" ja no es pot trobar als quioscs del País Valencià i de les Illes Balears. Els seus responsables han confirmat avui el que ja feia dies que era un sòlid rumor, avançat a la xarxa per ciutadans d'aquests dos territoris que fins fa poc el podien comprar. Concretament ho ha corroborat el vicepresident executiu de l'Avui, Joan Vall, al programa "El matí de Catalunya Ràdio". Vall ha concretat que l'any passat el diari Avui va perdre 5 milions d'euros, i que per aquest motiu han optat per eliminar "un servei caríssim" i molt deficitari, com era la distribució del rotatiu al País Valencia i les Illes Balears, i també a la capital espanyola, Madrid. Segons el vicepresident executiu de l'Avui, han preferit fer això "enlloc de resoldre la situació amb un ERO", una via que no creuen adequada per a resoldre la situació econòmica del diari. Vall ha anat més enllà i ha admès que les vendes d'exemplars de l'Avui a aquests dos territoris del país, i també a Madrid, no assolia ni el mig miler d'exemplars -al dia-, cosa que comportava que la distribució del diari en aquestes zones en disparés un cost que posteriorment no tenia retorn per al rotatitu.El vicepresident de l'Avui ha assegurat també que el diari compensarà aquesta mancança amb l'impuls que està donant a la seva edició digital, que actualment es troba a les primeres posicions dels rànquing de mitjans digitals en català.

 

El novembre de l'any passat, Hermes Comunicacions SA, editora d'El Punt, va comprar el 100% de les accions de l'editora del diari Avui, Corporació Catalana de Comunicació SL, que fins aleshores estaven en mans del Grupo Godó (40%), el Grupo Planeta (40%) i l'Institut Català de les Finances (ICF, 20%).


Opina

Configuració
 • llevantdemallorca 18.598 13 87 👍 4.205

  Quan El Punt diu que té una secció de "Països Catalans" només diuen mentides!

  • ReiDelMam 7.605 13 284

   El Punt sí que s'hi distribueix, és l'Avui el que ja no. I sincerament si venien 400 exemplars diaris entenc perfectament que no els surti a compte.

   • __23887__ 2.769 9

    Quanta raó. Ens faràn sentir culpables a nosaltres de que no es vengui.

   • Indepessimista 23.727 13 50 👍 1.536

    El Punt ja no s'hi distribueix. Només hi ha elpunt.cat País Valencià (amb edicions locals). El setmanari en paper va passar a millor vida. Per cert, 400 exemplars, o menys, els costaven 200.000 euros anuals. Ha estat una bona decisió. Tot i així, diuen que això es veurà corregit per internet. Ja veurem com va la cosa, i si posen més notícies valencianes a l'edició digital.

    • Quatrefages 720 9

     Evidentment, una empresa ha d'actuar principalment moguda per interesos comercials, encara que d'altres criteris també s'hagin de tenir en compte... al final les empreses les fan persones, i aquestes persones tindran altres inquietuts a banda de guanyar diners, i això em sembla que era el que pasava fins ara: l'anterior propietari de l'Avui estimava convenient fer la distribució a aquests territoris tot i no ser rendible económicament, i l'actual propietari ha trobat més adient la decisió económica, en comptes de la "sentimental" o ideológica.

     Però tot s'ha de dir - encara que algun company apunta a que llegia el diari imprés fent el café - que aquesta notícia té menys trascendència del que pensem, tenint internet la difusió que té avui dia. Quelcom al País Valencià podrá llegir l'Avui si té interés i el busca a la xarxa, com si algú vol llegir a Barcelona el Faro de Vigo, el Gara o The Moscow Times, no té més problema que dedicar-hi temps...

 • tindal 8.044 11 266 👍 125

  Cal una premsa de qualitat que abasti arreu dels Països Catalans!

  • zep Usuari sumador 6.475 15 330 👍 401

   Doncs ja sabeu, a participar a l'ampliació de capital del grup d'El Punt+Avui per a dotar-lo de prou capacitat econòmica com per ser allò que volem que siguin. Un soci pot parlar i votar a les juntes generals.

    

   Ha arribat l'hora de demostrar el que volem sacrificant-nos: ja sigui en aquest grup, o subscrivint-vos a l?Accent o la Directa, o El Temps, ... Però no per l'improt mínim, sinó pel màxim que podem ajudar per a fer-loos grans

 • Scorppio 5.027 15 428

  Entenc que en un moment de bonança econòmica s'hauria pogut mirar de fer un llançament de les vendes a tots tres llocs (a Madrid hi viuen milers de catalans), extenent la informació local.

   

  Però en el context actual de crisi econòmica, amb un Avui amb pèrdues milionàries, trobo lògic que s'hagi decidit suspendre la distribució del diari en les esmentades zones geogràfiques.

   

  Era això o tirar endavant un ERO que suposaria fer fora a treballadors. Jo no dubto què és millor.

 • Països Catalans Lliures 5.398 13 395 👍 71

  Un diari que recull l'actualitat del Principat de Catalunya, i que en canvi de la resta dels Països Catalans no en diu gairebé mai res, no és estrany que vengui pocs exemplars al País Valencià i les Illes.

   

  El problema no és la distribució sinó el marc de referència. I aquest darrer, malauradament, no han sigut mai els Països Catalans.

  • www.tot-catalunya.cat 38 9

   L'has clavat. La resta són excuses!

   • zep Usuari sumador 6.475 15 330 👍 401

    Doncs les xifres d'El Temps expressen lo contrari: l'excusa és dels que ara es queixen.

    • www.tot-catalunya.cat 38 9

     Una situació anormal, creada amb molta mala llet. Mira Canal9, i als debats tot són periodistes madrilenys parlant, si cal, del Cabanyal. Això és calculat. Les autovies gratuïtes cap a Madrid i de peatge a Barcelona. I per acabar, el Temps costa 4 euros i mig, i el Tiempo 3 euros i un DVD de regal, amb uns efectes practics clars.

     • zep Usuari sumador 6.475 15 330 👍 401

      El Temps costa 4 euros i Tiempo 3, però de debò em pots dir que són comparables qualitativament? Espanya no té grans setmanaris comparables ambe ls itnernacionals, i els Països Catalans en tenim un. Més car? Si, com ho és Der Spiegel o The Economist

      • www.tot-catalunya.cat 38 9

       El Temps no es comparable Der Spiegel o The Economist dissortadament. No és professional. És un fet.

       • zep Usuari sumador 6.475 15 330 👍 401

        Home, en què et bases per ser tan categòric? Si cerques comentaris meus sobre El Temps veuràs que he estat molt crític en moltes coses, però a nivell de qualitat està a un nivell molt alt. The Economist i Der Spiegel són models totalment diferents, ja que el primer és més un diari setmanal (hi estic subscrit de fa molts anys) i el segon es basa més en el reportatge i l'entrevista. El Temps, jo crec que té com a model el Der Spiegel, però sense els mitjans que ofereixen 1 milió de ocmpradors setmanals. Ofereix reportatges molt treballats i publica en català entrevistes i reportatges precisament del Der Spiegel setmanalment (entre 1 i 4 peces).

         

        Crec que és un bon començament per un mitjà com aquest.

        • www.tot-catalunya.cat 38 9

         Un exemple. En Joan Francesc Mira, l'articulista totem de la revista El Temps, diferencía entre nacionalísme català i valencià. L'autor de Crítica de la nació pura, en comptes d'aclarir conceptes, va i escriu Sobre la nació dels valencians. Una revista per fer país i els seus articulistes no s'ho creuen. És una mancança. Però visca El Temps, per molts anys. 

  • zep Usuari sumador 6.475 15 330 👍 401

   El Temps no es ven pràcticament al País Valencià ni a les Illes, i va farcit d'informació d'aquests territoris, per sobre fins i tot de la seva proporció poblacional.

    

   És més, m'agradaria veure les xifres de difusió del Diari de Balears per veure si realment els mallorquins volen premsa en català. De València ja ni en parlo, pequè em fereix especialment (la meva mare és valenciana) veure que no ho volen i els uq eho volen estan tan immersos en capelletes que s'obliden d'allò important.

 • vicentmontesinos 2.440 9 743 👍 7

  adeu premsa en català a valència. Ara estic orfe de diari, gràcies a hemes comunicacions.

 • FrancescCiuta 10.609 14 200 👍 9

  S'han estimat més seguir tenint un diari autonòmic -tot i parlar editorialment en clau de País- que fer un diari d'abast nacional. És normal que no arreli a altres autonomies un diari que no informa amb proximitat del que passa per duvora ca teua.

  • zep Usuari sumador 6.475 15 330 👍 401

   Les xifres d'El Temps demostren lo contrari: la informació valenciana EN CATALÀ no es ven al País Valencià.

   • FrancescCiuta 10.609 14 200 👍 9

    No em sembla comparable. Un diari en català, amb prestigi, amb visió catalanocèntrica i informació de proximitat sí que podria arribar a arrelar a molts de llocs. No dic que pugui arrelar ràpidament arreu, però sí que podria vendre tant com més d'un diari espanyol.

    • zep Usuari sumador 6.475 15 330 👍 401

     Doncs ara es tractarà de demostrar-ho amb les xifres d'audiència dels diaris digitals per a demostrar que els de paper hi podrien entrar amb garanties. De moment, ni els digitals s'aguanten al País Valencià.

     • FrancescCiuta 10.609 14 200 👍 9

      Els menorquins esperarem impacients que qualque diari en català ens aporti informació sobre les coses que passen pel tros.

       

      Jo de moment vaig fent amb el racó. Quan en passa una de grossa ja ho trob per aquí. A més a més normalment visc a Mallorca i el diari de balears -tot i donar informació sovint amb un punt de vista hispanocèntric- dóna certa informació de Mallorca. Així mateix, el diari que més llegesc per internet és l'Avui, però no esperem que triomfi entre la majoria de menorquins, ja que no s'hi diu pràcticament res de res de Menorca, i està centrat bàsicament en un ens administratiu (una altra comunitat autònoma, vaja) en el qual no hi cabem els menorquins.

       

      Per implantar-se caldria fer propaganda, donar a entendre que la gent es pot informar en català mitjançant aquest mitjà, etc. Jo he rallat amb més d'una persona -qualcuns de més polititzats que d'altres- que m'ha confessat que llegeix diaris com "el Menorca" amb el nas tapat perquè ni a l'Avui ni al diari de balears no hi ha pràcticament gens d'informació que afecti directament Menorca.

      • zep Usuari sumador 6.475 15 330 👍 401

       Però les pàgines en un diari són limitades i si posar notícies de Menorca equival a treure'n del lloc on l'Avui ven el 85% de la seva tirada (Barcelona), això acabaria desembocant en la desaparició.

        

       Crec en els mitjans regionals si són de qualitat, com el New York Times, i crec uqe hauríeu de pressionar més el DdBalears que no pas l'Avui per fer la feina d'informar de Menorca.

        

       Però bé, sempre us quedarà El Temps i internet.

       • FrancescCiuta 10.609 14 200 👍 9

        Però és que dBalears és un diari mallorquí -per molt que es digui "de Balears", i els menorquins no en som de mallorquins .

         

        Ah, i jo no pression ningú. Però la justificació del tipus "és que no ens compren el producte" em fa un poc d'angoixa. El producte no és comprat perquè no hi és. I si el producte no hi ha estat mai, és trist que es basin en que no s'hagi comprat per no vendre'l. És com el que diuen aquells catalanofòbics que es queixen tant amb el tema del cinema, que diuen que el cinema en català no té públic, i en realitat no ha tingut mai oferta, fet que fa impossible saber com podria evolucionar la demanda.

        • zep Usuari sumador 6.475 15 330 👍 401

         Doncs si no hi és potser els menorquins n'haureu de crear un, perquè si d'altres mitjans no hi veuen rendibilitat, no ho tiraran endavant.

          

         Podem dubtar a l?Avui, però El Punt ha intentat publicar tant al País Valencià com a la Catalunya Nord, i a cap dels dos llocs a reeixit. Bona voluntat hi ha, però diners no i ara mateix El Punt té només 40 pàgines al Principat (front a 60-70) de diaris com La Vanguardia.

 • Indepessimista 23.727 13 50 👍 1.536

  Avui he llegit que vendre menys de 400 exemplars a les Illes Balears i el País Valencià els costava més de 200.000 euros anuals. Sens dubte, ha estat una bona decisió.

 • IGNASIcat 15.912 10 115 👍 2.133

  Suposo que impulsaràn una edició digital de l'Avui específica sobre el País Valencia i les Illes per a compensar aquesta perdua?

  • zep Usuari sumador 6.475 15 330 👍 401

   Ara t'escolto. Crec que aquesta seria la manera adequada de portar el tema. Si aquesta edició digital té prous visitants poden començar a explorar noves vies com una edició en paper.

    

   Animo a l'Avui a fer-ne una per cada territori i als valencians a entrar a la web http://www.elpunt.cat/valencia.html a on trobaran informació per municipi del seu país i demostrar que hi ha mercat per una edició en paper DE PAGAMENT

 • Moragues 4.345 14 494

  Si en lloc de deixar de distribuir el diari a les Illes i al PV haguessin apostat per una edició en aquests territoris o com a mínim per treure notícies d'àmbit nacional (PPCC) potser haurien augmentat les vendes fins a ser rendible. Potser estic parlant per parlar, no ho sé. Tal volta econòmicament no deixen de tenir raó. Però no deixa de fotre! Ara mateix els únics diaris que es podran llegir a Eivissa en català seran dos: El Periódico i el Diari de Balears.... en fi... que em fa ràbia, jo era un dels 400 aquests que el comprava el cap de setmana per esmorzar mentre feia el cafè amb llet....

  • zep Usuari sumador 6.475 15 330 👍 401

   Insisteixo: les vendes d'El Temps i, fins i tot les del DdBalears, demostren lo contrari. Els valencians no volen mitjans en valencià perquè ni els han creat ni els que creen els segueixen.

 • __2685__ 7.557 14

  El problema d'aquest periòdic, com molt bé dieu, és que no incloia apenes noticies del País Valencia i les Illes Balears. Així i tot coneixia a gent que el comprava regularment, pel simple fet de poder llegir premsa en valencià.

 • goulah 19.325 14 77 👍 5.400

  trobo increïble que arribessin als 400 exemplars sense quasi cap notícia del territori on distribuïen.

 • www.tot-catalunya.cat 38 9

  En Salvador Cot deia a l'Oracle de cat.radio que ara el veritable diari dels Països Catalans era l'AVUI.CAT. D'acord Salvador, però a veure si els continguts ho són i quan parleu d'economia catalana o gastronomia catalana, o simplement de catalans, sigui en referència a tota la nació. Amén. 

 • JoanJoanPV 21.666 13 64 👍 90

  Jo també critique que les notícies sobre el País Valencià i de les Illes foren poques, però també és cert que al quiosc ens trobem diaris de totes bandes i de tots els països. No seria un diari dels Països Catalans i potser això és un factor de que es venguera tan poc al País Valencià, però no puc culpar-los només per eixe fet o pensar que si parlara de qüestions valencianes ací se'n vendrien 200.000 exemplars, siguem realistes.

   

  Entenc la decisió i la respecte, només espere que quan torne la bonança econòmica trien entre ser un diari del Principat que es torne a vendre al País Valencià, o ser un diari de veritat dels Països Catalans. Tot i això cal un foment de la lectura en valencià i una publicitat massiva, o la cosa no millorarà massa.

 • oscar_tarragona 1.550 12 968

  Bé, el Diari de Balears tampoc es ven al principat, oi?

 • Saguntí 58 9

  Sempre em barallava per comprar un dels pocs exemplars que arribaven al meu poble saguntí. Adéu Avui, adios

Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.224.352 missatges
 • 218.559 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat