Notícia

La Viquipèdia en català ja és la primera del món en qualitat

Aconsegueix superar la versió anglesa al rànquing que les classifica sota aquest criteri

Wikipedia_cat_11.png
Wikipedia_cat_11.png

L'edició catalana de la Viquipèdia ha assolit el primer lloc en el rànquing de qualitat dels seus articles. L'organització de l'enciclopèdia va establir els 1000 articles essencials que tota versió idiomàtica hauria de tenir per poder cobrir els temes bàsics dels diferents camps de coneixement i en poc més d'any i mig ha aconseguit superar la versió anglesa de la Wikipèdia, amb 85,47 punts sobre 100, que no només és la que més articles té sinó que era la que fins ara havia encapçalat totes les classificacions i rànquings de Wikipèdies. Aquest rànquing de qualitat ordena les més de 270 edicions de Wikipèdies segons la seva extensió i l'assoliment dels 1000 articles considerats més importants pels usuaris d'una enciclopèdia. Això ha estat gràcies a un Viquiprojecte de millora i, sobretot, a diversos voluntaris del país que s'han dedicat a millorar aquest articles essencials fins a aconseguir aquesta anhelada posició. De fet l'ascens de la Viquipèdia catalana en aquest rànquing ha estat força ràpid: a l'abril de 2009 ocupava la 15a posició, al juliol de 2009 la 3a, i ara a principis de gener de 2010, ha arribat al primer lloc del rànquing.A part va superar els 200.000 articles a finals de setembre de 2009, i ara voreja els 220.000, fet que la col·loca en la 15a edició amb més articles.

 

El projecte Viquipèdia és realment internacional i multilingüe: hi ha més de 270 edicions en diferents llengües, que funcionen de manera autònoma. Tot el text de la Viquipèdia, i moltes de les imatges i altres continguts, està disponible sota la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual (CC-BY-SA, versió 3.0 No adaptada) i la Llicència de documentació lliure de GNU (GFDL, en la última versió, sense seccions invariants ni textos de portada o contraportada). Podeu veure'n els detalls ací.


La Viquipèdia

Tothom pot col·laborar a la Viquipèdia. Qualsevol persona amb una connexió a Internet pot crear nous articles, o editar els que ja existeixen. Podeu ajudar al projecte creant o editant articles en aquells temes que són del vostre interès. Heu comprovat ja si existeixen articles sobre el vostre poble o comarca, la vostra professió o les vostres aficions? No cal ser un expert per a col·laborar en la Viquipèdia: qualsevol col·laboració constructiva és benvinguda, fins i tot si només és una correcció ortogràfica.

Podeu crear articles de bell nou, o adaptar-los d'altres fonts, sempre que respecteu els drets d'autor. Si voleu contribuir a la Viquipèdia, podeu anar a la següent pàgina d'introducció per aprendre com funciona en pocs passos. També podeu consultar-hi les Preguntes Més Freqüènts (PMF). O fins i tot podeu anar a la Taverna on els usuaris i editors de la Viquipèdia en català fan tertúlia o discuteixen aspectes de la mateixa Viquipèdia o d'altres temàtiques.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.483 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat