Notícia

La ILP antitaurina tira endavant

El ple del Parlament rebutja les esmenes a la totalitat de PSC, PP i C's · El PSC ha forçat la votació secreta per incentivar el vot contrari a la ILP

prou-cat-curses-braus-ilp-toros
prou-cat-curses-braus-ilp-toros

El vot de 67 diputats del Parlament de Catalunya ha derrotat aquest matí les esmenes a la totalitat que s'oposaven a la tramitació de la ILP antitaurina de Prou.cat, que havien presentat PSC, PP i C's. 59 altres diputats han votat a favor de les esmenes i per tant en contra de prohibir les curses de braus, i els altres 5 s'han abstingut. No es pot saber exactament quins diputats han votat què, ja que el PSC ha forçat que la votació fos secreta, així que només estan clars els vots d'ERC i ICV a favor, i els de PP i C's en contra. Els 34 vots restants que han votat a favor de tramitar la ILP han sortit de les files de PSC i de CiU, que havien donat llibertat de vot als seus diputats. Un cop superat aquest primer tràmit, ara la proposta de la ILP anirà a parar a la Comissió de Medi Ambient, on es designaran diversos experts -escollits pels partits- per defensar les postures favorable i desfavorable a la iniciativa. Un cop acabat la discussió d'esmenes parcials, el text tornarà al Parlament per a la votació definitiva, amb les esmenes parcials incorporades. Aquesta segona votació podria tenir lloc entre la primavera i l'estiu de 2010.L'Avui assegura que el president de la Generalitat, José Montilla, ha votat a favor de les esmenes i per tant en contra de la prohibició de les curses. El diputat del PSC David Pérez, un dels més actius a favor de les curses de braus, ha admès que la majoria dels diputats del PSC ha votat contra la ILP de Prou.cat.


Opina

Configuració
 • Tywyll Usuari sumador 41.960 11 13 👍 5.747

  Algú amb temps que entengui del tema pot calcular quin tant per cent de diputats de CIU i de PSC han votat a favor de tramitar-la?

 • corbella 804 14 👍 1

  Estic content d'haver anat a votar a les eleccions del parlament del 2006. ALgunes ocasions, un està content de votar el que vota.

   

 • Ural 658 9

  Bé, és un pas cap a endavant!

 • Almogaver.cat 1.930 9 858

  MOOOUL-tes Mercès Catalans...

  (Des-de La Illa de Creta)
  El Minotaure 

 • Tarragonamesborrona 11.438 9 179

  Es curiós la invocació del PP, PSC i de C's a la cultura espanyola... no havíem quedat que ells no eren nacionalistes?

  El PSC invocant Lluís Companys, ara resulta que són ells els que viuen ancorats en el passat??

  • __24744__ 27.971 9

   No, a veure, no podem dir que sigui una invocació de la cultura espanyola. S'ha fet des de fa molt temps arreu d'aquesta zona, tant a la península ibèrica com al golf de lleó. A algunes zones del Rosselló es practica força, fins al punt de ser un símbol identitari.

   • Almosta 1.706 9 924

    Il_Tifossi escrigué:
    A algunes zones del Rosselló es practica força, fins al punt de ser un símbol identitari.

    El símbol identitari dels catalans han de ser civilitzats. Hi ha massa símbols propis com per compartir-ne algun amb els nostres enemics.

    El Rivera és un espanyolista que pretén camuflar-se de ciutadà del món, però quin món..."espanyoles en el mundo" diria jo.

  • Heikki 6.872 13 312 👍 1.300

   cultura pròpia d'una tribu salvatge d'analfabets que disfruten amb el patiment d'un animal, que califiquen d'hombria, la tortura i assassinat d'una bèstia per pura diversió, colla de cavernícoles, jo no en vull tenir res a veure, amb això, això ni es cultura, ni es català.

 • __24744__ 27.971 9

  "han de"?

   

  Tu dius com ha de ser la gent? Està bé.

  • Almosta 1.706 9 924

    

   Il_Tifossi escrigué:

   "han de"?

    

   Tu dius com ha de ser la gent? Està bé.

   Supose que estàs contestant el meu missatge d'abans.

    

   El símbol identitari dels catalans han de ser civilitzats

    

   Quin ciutadà no signaria això? Estic parlant de símbols nacionals. No pas de com hi hagi de ser la gent o no. La gent pot ser com vulga, però respectant certes normes. Això és la lògica de la societat. Com que parteixo del principi que estem parlant de la societat catalana, desitge que que les normes siguen sensibles i humanes. Però hi han de ser.

    

   Si la gent que presumptament se sent coartada en les seves aficions, són lliures de viatjar a l'estranger a veure corregudes de bous, safaris, cerimònies satàniques, o àpats antropòfags.

    


Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.631 missatges
 • 219.468 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat