Notícia

PSC i PP fan pinya per criticar la presència de les consultes als mitjans públics

Mònica Terribas respon que TV3 'no pot ignorar un fenòmen com aquest'

montilla-sanchez-camacho
montilla-sanchez-camacho

PSC i PP han tornat a sumar esforços avui al Parlament de Catalunya i han acusat els mitjans públics de "sobredimensionar" la informació al voltant de les consultes independentistes que uns 160 municipis del Principat celebren aquest diumenge. Asseguren que hi ha "manca de pluralitat" als mitjans, sobretot a TV3, perquè les consultes "no representen el conjunt de la societat". Un dels més crítics ha estat com sempre el diputat del PSC Joan Ferran, que creu que "no hi ha un tractament prou equitatiu" que no concorda amb el "sentiment" del poble manifestat "a les urnes". La protesta conjunta PP-PSC ha causat sorpresa, perquè arriba justament en un moment en què el sentiment generalitzat és que TV3 les està ignorant de forma bastant sibil·lina, i a més a més ha desestimat convocar un debat sobre la independència ni a l'Àgora ni al Banda Ampla fins que no hagi passat el 13-D.Per part de TV3 ha respost les acusacions la seva directora, Mònica Terribas, que ha dit que com a mitjà públic la cadena "té l'obligació de donar resposta als principals moviments socials i polítics" i que és una evidència que el tema de la independència de Catalunya "és un dels principals temes" que es debat actualment a l'opinió pública catalana.

 

Terribas ha informat també del tractament que donaran diumenge a la jornada de la primera onada de consultes sobiranistes: serà una cobertura "lògica" tenint en compte l'abast de la població implicada en el tema -700.000 votants potencials-, perquè TV3 "no pot ignorar el fenòmen que s'està produint" i ha d'estar "al costat de les inquietuds" de la gent. També ha reconegut que la cadena pública compta amb la dificultat afegida que el 13-D és el dia de "La Marató" de TV3, a la que com sempre hi dóna una cobertura excepcional.

 

Per Terribas és innegable que la iniciativa de les consultes "existeix" i és "un tema destacat" perquè ha rebut el suport de centenars d'ajuntaments i d'entitats i associacions del país. TV3, ha dit, "vol ser el reflex del conjunt de la societat" i per això cal que mostri que un nombre elevat de persones -que va en augment- "es planteja la situació política de Catalunya". Com a mitjà públic TV3 "té l'obligació de plantejar aquestes qüestions", ha conclòs.

 

Fins i tot un diputat del PP, Santi Rodríguez, ha reconegut que l'afer de les consultes "és noticiable" i que no ha de esr ignorat, malgrat opinar que està "sobredimensionat" i que "no és oficial ni afecta a tots els catalans". Li ha respost la directora general de la CCMA, Rosa Cullell, que ha dit que els criteris que segueixen els mitjans públics catalans són "els d'actualitat i interès informatiu", i per això disposen dels mitjans "més creïbles i més plurals".


Opina

Configuració
 • selrac 702 9

  Espatarrant argument, el que esgrimeixen els representants del PSC i el PP. O sigui que, segons ells, a partir d'ara TV3 només hauria d'informar sobre els actes "oficials" i que "representin el conjunt de la societat". Parlant en plata: TV3 hauria de ser un NODO al servei del Ferran de la Crosta.

 • River Tam 3.623 10 569 👍 1

  Pero si aquests desgraciats unionistes sempre tenen una sobrerepresentació brutal en totes les tertulies polítiques que es fan a TV3.

 • demografia 790 9

  PSOE + PP són minoria al Parlament de Catalunya. Haurien d'aprendre a respectar l'opinió majoritària dels ciutadans de Catalunya, que vol expressar democràticament el seu futur.

 • ReiDelMam 7.605 13 283

  PSC i PP en contra de votacions democràtiques, després parlen de democràcia.

 • grinfild Usuari sumador 25.010 15 45 👍 4.070

  Ei si tu no hi vas ells tornen!!! i tornen junts i agafats de la mà!!!

   

  sociates = peperos

   

  Que no t'enganyin!

   

  PSOE = PP

 • arrancanaps Usuari sumador 16.663 11 105

  Encara algú dubta que PSC=PP=PSOE???

 • Will 20.576 9 71 👍 2.489

  Quo Vadis, ERC?

 • v.ramoneda 534 9

  Alguns ni s'han assabentat que Catalunya a deixat el "carro" i ha agafat el TGV cap a ser un estat mes d'Europa? Pobrets ells. :´-(

  Com s'ho faran ara tots sols? A qui els hi robaran els diners, ara? A qui insultaran ara?

   

  Bé, tampoc ens interessa. Jo s'ho faran!

  Passi-ho bé Espanya i amb Déu siau!

 • Tuixec 3.943 9 529 👍 1.749

  Tothom sap que la gran majoria de la societat civil el que defensa a ultrança es l'estatut i és el que interessa a tothom i del que es parla al carrer, si no mira els editorials conjunts.

   

  [mode ironia off]

   

  Únicament conec una persona amb qui puc parlar de l'estatut i perquè es llicenciat en dret i s'indigna gairebé tant com jo, en canvi de les consultes n'he parlat amb força més gent tant a favor com en contra.

 • tindal 8.063 11 265 👍 136

  Conxorxats per fer desaparèixer el que resta de Catalunya.

 • GuillemPJ 1.813 9 889

  Oh! Per fi s'uneixen en allò que són: Uns antidemòcrates i espanyolistes!

 • pirinenc 19.068 13 82 👍 2

  L'aliança PP-(PSOE-PSC) és  la aliança natural i lògica. Ningu no s'ha d'escandalitzar. L'espanyolisme s'alia amb l'espanyolisme. El que és per escandalitzar-se és que hi hagi catalans (Esquerra) que s'alïin amb el PSOE fins a les conseqüències que han dut a terme aquesta aliança (posar PP Montilla a la generalitat i entregar en safata el país al PSC-PSOE).

   

  Les consultes els han posat nerviosos, molt nerviosos, més al PSC-PSOE que al PP car el PP sempre ha mostrat el seu espanyolisme desacomplexat i mai no ha amagat el seu projecte de regionalització de Catalunya i substitució cultural al nostre país. En canvi al PSC-PSOE els incomoda molt haver-se de definir i treure's la mascareta, és a dir, mostrar-se com el que realment són, espanyolistes desacomplexats tan espanyolistes com els del PP.

   

  Partint de la premisa que els catalans volen el millor pel seu país, Catalunya, no s'entén que en condicions normals un català pugui votar PP i PSC-PSOE. Només una alienació cultural i nacional explica aquest fet. Aquesta alienació cultural i nacional es manté gràcies a l'ambiguitat autonomisme-catalanisme-independentisme que hi ha hagut a Catalunya des de la mort del dictador. El fet d'haver-se de definir acabarà amb aquesta ambigüitat i posarà cada polític on li toca. Els espanyolistes amb els espanyolistes (PP i PSC-PSOE) i els catalans amb els catalans (CDC, Esquerra i l'independentisme de sempre). És probable que saltin alguns elements d'UDC cap al front contrari a l'independentisme i també es possible que algun sociata desorientat obri els ulls i es decideixi unir al bàndol català. Però la cosa en el futur anirà cap aquí.

   

  El procés vers la independència ja ha començat!

 • peisa 4.201 13 505 👍 65

  com picaaaaa

 • oprimit 19.404 15 79 👍 9.759

  A partir d'ara tv3 no anirà més a la festa de la rosa perquè no representa a la totalitat de la societat catalana...

 • SolRing 973 12

  A les urnes, senyor Montilla, la gent ja no hauria de manifestar-s'hi. Són tots plegats uns estafadors i uns babaus que ens enganyen i ens fan perdre cada vegada més la dignitat com a poble i tot plegat. A les urnes i voten els que intenten fer un país més just, i els que tenen carnet d'un partit. Els primers conten. Els segons, no. Els segons tenen el coco menjat. A la merda els polítics. Renovació política JA!

 • llamp 48.610 17 10 👍 12.154

  PP i PSOE estan parlant com si ho fesin des de MAdrid. De fet, mentalment, i de tot cor, ja ho fan així. Però no és el cas, les consultes es fan aqui, no a Madrid.

   

  I aqui la " la realitat" no és la de MAdrid encara que sigui el seu desitg inconfessable (faltaria més). Aqui existeixen partits propis on questions d'identitat i integració tenen importància cabdal i que representen a un poble que ha tingut la santa paciència d'aguantar, havent d'aguantar, els efectes del que anomenen "realitat catalana".

   

  Doncs aquestes consultes precisament s'estan montant perquè la gent digui la seva i perquè els polítics, uns i altres, han demostrat massa fidelitat constitucional i com ja sabem "Roma no paga traidors" i Roma és Roma i la resta són provincies. Ah, i cal no oblidar que Espanya no és ni de lluny Roma.

   

  El poble català està fent un gran acte de dignitat autooferint-se la oportunitat d'expressar un seu desitg, el desitg de ser amos del seu esdevenidor més enllà de valoracions cuinades sobre enquestes precuinades i el "m'han dit que diuen que han dit o sembla que han dit".

   

  Ara la pregunta, la gran pregunta i procupació és coneixer la "dignitat" dels catalans d'origen espanyol que són el gruix d'immigrats i no integrats més important.

   

  No podran amagar-se darrera les faldilles de la Constitució (una boutade organitzada pel règim de Franco per a perpetuar la Espanya Eterna, unidad de destino en lo universal.

   

  No podran escudar-se en que ells no son responsables del que van fer els seus pares quan estan fent el mateix que els seus pares però amb l'agravant que no han hagut de viure les condicions dels seus pares.

   

  No podran alegar defensa legítima de la seva identitat, llengua i cultura quan aquesta xoca i perjudica a la catalana que en definitiva és la que van trobar quan van arribar.

   

  El que està per obrir-se és el gran debat que afectarà a tots els catalans: Ser catalans o ciutadans comunitaris amb ímfules colonitzadores.

 • __24632__ 1.314 9

  Trobo que és una tonteria contraargumentar el que han dit. Espero que no tots els immigrants siguin tan tontos com els drapaires que van venir a Catalunya.

 • __24467__ 1.230 9

  sociates i fills d'AP repatriació/deportació ja!

 • malllamplll 26.830 10 40 👍 1.143

  Perquè volem una institució com la Generalitat amb un Govern com aquest? Si a l'únic a que aspiren ,és a representar un càrrec que d'altra manera no tindrien.

   

   Cal reconèixer però, que aquest parell són sincers. Perquè els altres són l'hipocresia pura.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.253.919 missatges
 • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat