Notícia

Espectació a la premsa internacional per les consultes independentistes

140 mitjans, entre els que hi ha la BBC, France 1, Le Monde, France Press o Liberation, s'acrediten per seguir les consultes des de Vic, central d'Osona Decideix

reuters-consulta-arenys
reuters-consulta-arenys

Fins a 140 periodistes de diversos mitjans s'han acreditat per seguir les consultes independentistes des de Vic, el centre neuràlgic des d'on Osona Decideix coordinarà el diumenge les votacions a 34 municipis de la comarca. Hi haurà enviats especials de la BBC, Le Monde, l'agència France Press o Liberation, entre molts altres. La mateixa BBC britànica té previst dur a terme un ampli reportatge sobre les consultes independentistes del diumenge i el dret a l'autodeterminació aplicat al cas català. Ho farà durant tres dies, per acabar el diumenge amb el recompte electoral. A Tàrrega, un dels 160 municipis que consulten sobre la independència el divendres, la pròpia BBC i France 1 tenen previst fer-hi també un altre reportatge sobre la consulta que impulsa Tàrrega Decideix, fent èmfasi a l'autoorganització de la societat civil.De fet, és molt probable que a Tàrrega tant la BBC com France 1 assisteixin al debat de demà a la sala de plens de l'Ajuntament de Tàrrega en el qual hi intervindran Àngel Colom (CiU), Joan Tardà (ERC), Antoni Comín (PSC-CpC), Francesc Pané (IC-V), Adam Majó (CUP), Roger Granados (Reagrupament). A banda de seguir el procés electoral, els periodistes internacionals tenen previst gravar diferents hàbits dels catalans com l'escolarització en català o la retolació dels establiments.

 

A Vic durant la jornada electoral del diumenge, al Seminari de Vic, també s'hi esperen intervencions de diversos líders polítics i socials. Ho faran tant els convergents Felip Puig i Francesc Homs, com el president d'ERC, Joan Puigcercós, així com l'eurodiputat Oriol Junqueras.

 

El divendres, a l'acte de tancament de la campanya electoral, a dos quarts de 7 del vespre, hi assistirà Joan Laporta, president del FC Barcelona. Un dia abans, dijous, serà també a Tàrrega a la una del migdia, en una xerrada de suport a les consultes.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.485 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat