Notícia

Interior dóna permís a Falange per manifestar-se al Mercat de Vic

L'autoritza a concentrar-s'hi el 12 de desembre al migdia, en ple dissabte · L'Ajuntament volia canviar-ne la ubicació

mercat-vic-placa-major
mercat-vic-placa-major

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya s'ha refermat en la seva decisió de permetre que Falange es manifesti aquest dissabte 12 de desembre a qualsevol ciutat on posteriorment l'endemà diumenge 13 hi tingui lloc una consulta independentista (tot i que el grup demanava fer-ho el mateix dia 13). Com que no disposa d'excessius efectius, el grup ultradretà vol centrar-se en algunes localitats rellevants. És el cas de Vic, on Falange té permís per manifestar-se a la plaça Major a dos quarts de dotze del migdia, i justament una hora on coincideix amb el tradicional Mercat que hi té lloc cada dissabte al migdia. Precisament per aquesta coincidència, l'Ajuntament de Vic va demanar a Interior un canvi en la ubicació de la concentració falangista, i va proposar d'altres places com la de l'estació. Interior però manté el permís per a l'emplaçament que va sol·licitar Falange, just davant el propi consistori, a la plaça Major i en ple mercat.Consistori i Interior tenen previst coordinar el dispositiu policial especial que haurà d'evitar incidents entre la ciutadania i el grupúscle d'ultradreta, i conduir-los pel bell mig dels usuaris del mercat.

 

A Osona.com asseguren que tant des de l'Ajuntament com des de les entitats que impulsen la consulta s'ha demanat "serenitat" a la població, i han fet una cridat a no respondre a les provocacions del grup espanyolista. També hi ha dit la seva Alfons López Tena, coordinador d'Osona Decideix, entitat que impulsa les consultes a la comarca. Per Tena qualsevol incident que es produeixi "serà responsabilitat de la Generalitat, d'Interior i dels senyors Saura i Delort", per "no haver pogut, sabut o volgut fer la seva feina" i evitar una concentració feixista.


Opina

Configuració
 • knox 28.738 10 32 👍 3.811

  Malament.

 • Almogaver.cat 1.930 8 851

  Baige es que vol provocar una estampida humana Interior?

 • fcim 18.698 9 83 👍 1.557

  A partir d'ara, tio d'Iniciativa que em creui pel carrer, cop de peu als ous i avall que fa baixada. Si em denuncia, davant del jutge sempre podré alegar que he recorregut a la memòria històrica :-)))

 • tutuki 9.197 15 233

  És el súmmum de la incompetència. Ningú ha fet un informe a Interior que a Vic fa 2000 anys que es fa un mercat a aquella hora?

   

  Hi haurà força gent (pagesos, sobretot) que es veurà perjudicada econòmicament. A més, és el punt del mercat on hi sol haver més gent gran. La Plaça estarà a petar de parades i els carrers de sortida d'aquella cantonada son molt estrets, qualsevol corredissa pot generar un embut molt perillós. A pocs metres hi haurà la parada d'Osona decideix, i suposo que també una de Reagrupament. 

   

  Que la gent ho tingui clar, encara que siguin 58, com a Arenys, en Saura els ha donat l'oportunitat de montar un pollastre bastant considerable. Sincerament pateixo perquè no prengui mal ningú. 

 • __12827__ 2.806 12

  Increïble.Espero que els vigatans fagin honor als seus avantpassats.

 • pastor_de_bits 9.639 8 219 👍 1.109

  axiò es podrà convertir en una carnisseria...

 • quatrebarresPV 3.562 9 563

  Potser calga anar a saludar-los com a bons amfitrions...

 • Xantal 1.797 9 894 👍 641

  Com es nota que aquest polítics de fireta tenen la butxaca ben coberta, tan se'ls enfot dificultar la feina als mercaders, i a més un dissabte que és dels dies que més poden vendre...

 • Guillem Uàl·laç 1.223 12 👍 105

  Que els posin una guingueta a la Festa de la Diversitat, a Barcelona. Podrien vendre banderes  i cedés amb musiquetes als nens, en un ambient amable i favorable a la diferència i poc conflictiu. Podrien vendre llibres explicant com són d'espanyols els Països Catalans. A poc a poc amb intercanvi dialèctic i influència per contacte amb altres col·lectius anirien fent mestissatge i afloraria la humanitat amagada que porten a dins. Així manifestarien llur autèntica natura que per fi sortint de l'armari els duria a renegar de llur abjecte passat i a abraçar noves causes més progressistes, ecologistes i multiculturals que la ideologia de la que provenien. Amb el temps podrien militar en ICV-EUiA i fins i tot ocupar-hi càrrecs públics com la conselleria d'Interior. D'aquesta manera des d'aquesta conselleria podrien fer coses com per exemple autoritzar manifestacions feixistes a les viles i ciutats catalanes en horari de mercat i al bell mig de les fires més atapeïdes de gent.

 • Salvador_de_la_Pàtria 18 8

  algú en sap alguna cosa més? es manifestaran els de FALANGE-JONS el dissabte a Vic o no?

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.011.631 missatges
 • 211.563 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums