Notícia

ERC fa campanya per potenciar la participació a les consultes independentistes

Ridao assegura que donarien suport a una consulta a Barcelona si les entitats locals ho proposen

amena_31
amena_31

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha posat en marxa una campanya per afavorir la participació a les consultes populars sobre la independència de Catalunya dels propers 12 i 13 de desembre, 28 de febrer i 25 d'abril. Sota el lema "Fem un pas endavant: vota sí" els republicans han engegat la campanya perquè consideren que "més enllà del resultat, cal que el dret a decidir sigui percebut com un dret inalienable de la nostra nació perquè és un principi democràtic bàsic de qualsevol ciutadà per expressar-se", segons va explicar ahir el secretari general d'Esquerra, Joan Ridao. El republicà també va assegurar que "la gent vagi a votar és la millor resposta de civisme i cultura democràtica davant la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut". Ridao va afirmar que "volem donar la màxima visibilitat i empenta a la participació democràtica amb una campanya que reclama el "Sí" i que té com a prioritat aconseguir una alta participació i que les consultes esdevinguin un exemple de civisme i un instrument de pedagogia democràtica". Reagrupament, CUP i les JERC ja havien encetat campanyes per implicar-se activament a favor de les consultes.

 

D'altra banda Ridao també va dir que als republicans els agradaria que el més d'abril "cuminés amb una consulta popular a Barcelona". Per això el grup municipal d'ERC i la federació d'Esquerra de la capital catalana s'han compromès a dur-ho al plenari del consistori si les entitats locals manifesten la voluntat de fer una consulta a la ciutat.


Opina

Configuració
 • __24741__ 3.895 9

  Ja hi som... ara surten aquests desgraciats a fer la precampanya electoral i aprofitar per fer-se la fotografia... lamentable. Que es quedin a casa seva aquesta colla de botiflers i fills de mala mare! Això és una iniciativa ciutadana, els polítics no hi són ben rebuts i no els hi volem! TANQUEBOS A CASA POLÍTICS FILLS DE PUTA!

  • Bismut 83.920 17 2 👍 8

   Un altre que no en té ni idea.

    

   Què has fte tu per alguna d aquestes consultes? Has mogut el cul? Que no hi vols polítics dius??? Tu saps com ha anat al meu poble??? Hi ha gent de tot arreu i cadascú fa la seva feina. Hi som polítics, gent que no està en política... de tot i més. Si ERC com a partit independentista vol fer campanya pel sí hi és en tot el seu dret. Quina pena feu la gent com tu. Mou-te, fes-te voluntari per alguna consulta i deixa de comportar-te com un nen petit.

   • __24741__ 3.895 9

    Què has fte tu per alguna d aquestes consultes? Has mogut el cul? Que no hi vols polítics dius???   Soc un dels que l'organitza al meu poble i a més me n'en cuido del tema de la seguretat. Amb això ja he fet molt mes que els farrucos dels polítics, que aquell dia es despertaràn a les tantes per anar a fer-se la foto i tornar a casa per anar a dormir.

    • Bismut 83.920 17 2 👍 8

     Això serà al teu poble, al meu ens hi hem fotut a pencara com mai.

    • Meridià de Rufea 7.093 10 303

     Mira noi, no ets l'unic que treballa per les consultes, i si hi ha molts militants d'ERC que hi treballen deixal's fer campanya no?

     • __24741__ 3.895 9

      Doncs en el meu parer no poden fer campanya. La independència és un fet nacional, no una idea per engrossar el programa polític d'un partit.

      • Meridià de Rufea 7.093 10 303

       Ja, però la independència la proclamarà un partit independentista que guanyi les eleccions del parlament no?

        

       I sempre que hi ha hagut eleccions o consultes de qualsevol tipus, tots els partits han fet una campanya i s'han posicionat al respecte no?

        

       Aquesta consulta té el mateix valor que qualsevol altra no?

        

       Doncs no entenc com alguns us oposeu a aquest exercici de normalitat democràtica com que les diferents organitzacions i partits facin campanya per promoure una opció (en aquest cas el si). Tant la CUP, Catalunya Acció, Reagrupament, les JERC, ERC i qualsevol partit independentista demanarà el si, com ha de ser.

       • __24741__ 3.895 9

        A mi el que em toquen els ous son partits com ERC, CIU... que només foten que xupar la polla a Espanya i xerren molt però no fàn res més. Tots aquests grans partits polítics d'avui en dia no porten enlloc, perquè al cap i a la fi el que els hi interessa es mantenir la situació per anar forrant-se a costa de la població.

        • Meridià de Rufea 7.093 10 303

         Que les cúpules facin coses similars no treu que tots els regidors de pobles, que precisament han donat suport a aquestes consultes i molts d'ells hi han treballat de valent, siguin treballadors i puguin (i hagin) de fer campanya.

          

         De fet, la campanya és imprescindible per augmentar la participació a les consultes.

        • RobJCole 14.716 13 135

         vosaltres voleu "ser independentistes" però no voleu pas la independència en si.. qualsevol acte mínimament catalanista és sumament criticat, com ara aquesta campanya... com si no hi haguéssin ja prou gent espanyola de per si al nostre pais (aquests clar, ningú els critica, no son competencia dintre de la pugna eterna de jugar a ser més català i del rotllo que els altres)

         • __24741__ 3.895 9

          vosaltres voleu "ser independentistes" però no voleu pas la independència en si.. qualsevol acte mínimament catalanista és sumament criticat, com ara aquesta campanya...     Perdona, jo sóc independentista i a banda d'això, nacionalista. El què passa que n'estic fins els cullóns de la puta oligarquia partitocràtica i tots els que l'integren. Per això estic a favor de Reagrupament, perquè a banda de voler i creure en la independència, vol fotre un cop de puny a la partitocràcia que per desgràcia ocupa la Generalitat de Catalunya. I m'està molt bé que Esquerra demàni el vot pel SÍ, però em toca els ous que hi busquin fer la precampanya electoral.

 • Askatasun 9.073 9 239

  Esquerra demanant el vot a favor de la independència?¿?¿?¿?¿?¿?

  Quina pena de partit!

 • The Tower 1.999 15 839 👍 16

  Ho trobo molt bé. Com a partit independentista que som que participem junt amb la resta de la societat civil.

   

  En tot referèndum tots els partits fan campanya pel sí, pel no o pel creguin. Recordeu (si podeu) el referèndum de l'OTAN o el de l'Estatut (més proper). Alguns fan critica per la crítica fins i tot quan no hi ha crítica possible (si un és independentista). En fi res de nou en el micromón dels sectaris.

   

  Felicitats doncs, a Esquerra i a la resta d'organitzacions polítiques, cíviques, culturals, etc. que fan campanya pel SÍ.

 • Miquel Sola Suris 1.123 11

  Estic d'acord que ERC faci campanya pel SI. Es bo que tots els partits i associacions facin la seva campanya com si el referèndum fos oficial i vinculant com hauria de ser si fóssim en un país democràtic.

  Però també entenc aquesta gent que ara no pot veure bé la campanya d'ERC quan aquest mateix partit va tenir la gran barra de votar NO a la ILP per fer un REFERENDUM OFICIAL.

  Jo vull una ERC que se la jugui quan se l'ha de jugar i no pas ara que sap de sobres que fer campanya pel SI no li suposarà cap pèrdua de poder a la Generalitat i en canvi sap de sobres que tot això ja és campanya per les eleccions nacionals d’aquí un any.

  O anem a per totes sempre, o que callin per sempre. NO podem jugar a la puta i la ramoneta com fa sempre CIU!!

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.630 missatges
 • 219.468 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat