Notícia

Lopez Tena: 'Com pitjor sigui la sentència de l'Estatut, més útil serà per l'independentisme'

El jurista creu que la sentència del TC buidarà de contingut jurídic el text · Contra això només queda 'la resignació o el trencament amb l'Estat'

lopez-tena-ce-comissio-europea-osona-decideix
lopez-tena-ce-comissio-europea-osona-decideix

El jurista i coordinador general de les consultes d'Osona Decideix, Alfons López Tena, assegura que la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut del Principat buidarà el text de contingut jurídic vinculant, sense que res del que es faci des de Catalunya ho pugui impedir. Ho ha dit en una entrevista a l'agència Europa Press, on també ha afirmat que "com més negativa sigui la sentència, més útil serà per a la independència"; una sentència negativa que, donada la conjuntura actual, només deixa dues opcions: resignació o trencament amb l'Estat. Per Tena el TC "està al servei del PP i del PSOE", amb uns jutges "independents, però no imparcials" designats per aquests dos partits, que responen a "les espectatives" de qui els va nomenar.López Tena ha recordat que el darrer magistrat, Manuel Aragón, nomenat pel govern Zapatero, s'ha alineat amb les tesis més conservadores i contràries al text, fet que "encaixa amb l'estratègia del PSOE per tombar l'Estatut". El jurista recorda que "no només" influeix el criteri personal dels magistrats, sinó també "el seu entorn, qui els ha promocionat". "El sistema es basa en el clientelisme, i no hi ha cap partit català que pugui proposar noms pel TC".

 

Tena ha assenyalat també que "la cúpula del poder judicial [espanyol] és com un poble, de no més de 200 persones, totes elles a Madrid", i contra aquest fet "no hi ha res a fer" des ed Catalunya, perquè la sentència respondrà "al clima i a la mentalitat de l'Estat" que cerca "tancar el sistema autonòmic i convertir-lo en una mera descentralització administrativa".

 

Precisament fa pocs dies el diari espanyol "El País" publicava una nova filtració (una més) sobre el futur del text estatutari català, i assenyalava entre moltes altres coses que el terme "nació" caurà del text definitiu, juntament amb desenes d'articles.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.528 missatges
  • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat