Notícia

López Tena afirma que hi ha ajuntaments que pressionen contra les consultes

Malgrat els impediments espera que la participació assoleixi com a mínim el 50% dels ciutadans amb dret a vot

lopez-tena-ce-comissio-europea-osona-decideix
lopez-tena-ce-comissio-europea-osona-decideix

El coordinador de les consultes d'Osona Decideix, el jurista Alfons López Tena, ha denunciat a Catalunya Ràdio que hi ha ajuntaments osonencs que estan pressionant les comissions organitzadores locals dels seus municipis per posar pals a les rodes a les consultes independentistes del 13D. Tena ha parlat de "mètodes intimidatoris" d'alguns consistoris contra les comissions. Segons el jurista, a Centelles el govern del PSC bloqueja l'accés de la comissió local a les dades del padró, que són (o haurien de ser) públiques i a l'abast de tothom que ho demani, fet que podria comportar responsabilitats legals. A Vic és el govern municipal de CiU qui impedeix penjar publicitat de la consulta als fanals, afirmant que es tracta de "publicitat comercial".Tot amb tot, Tena espera que es pugui arribar al 50% de participació dels més de 110.000 osonencs amb dret a vot, una dada clau al sí de la Unió Europea per admetre validesa "legal" a un referèndum oficial.

 

De fet el procés de vot implementat a les consultes del 13D garantirà "més drets" que unes eleccions espanyoles, perquè es seguiran les directrius electorals que marquen les Nacions Unides (més avançades que la legislació espanyola), com pel que fa als drets dels periodistes que s'acreditin per fer-ne el seguiment. Als comicis espanyols la premsa no pot estar present als col·legis electorals durant el recompte de vots, i en canvi a les consultes del 13D els que hi estiguin acreditats podran quedar-se fins al final del recompte. De fet "tots els partits amb representació tenen el dret de nomenar apoderats i interventors, per tal de verificar tot el procés electoral, inclòs el recompte"

 

Tot plegat amb l'objectiu d'aconseguir la màxima transparència possible, i demostrar que el procés de les consultes "és imparable". "Cap administració espanyola ho podrà aturar".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.526 missatges
  • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat