Notícia

El 91% dels osonencs podrà votar a la consulta d'Osona Decideix

En total seran unes 111.000 persones amb dret a vot de 33 municipis osonencs

osona-decideix-lopez-tena-roda-premsa-vic
osona-decideix-lopez-tena-roda-premsa-vic

Osona Decideix tenia per objectiu aconseguir que el 50% de l'electorat pogués votar en la consulta del proper 13 de desembre i l'ha assolit de llarg: havent aconseguit que 33 dels 51 municipis de la comarca celebrin el referèndum ha assolit el 91%. Així doncs, 111.768 dels 135.937 podran pronunciar-se sobre la independència de Catalunya en aquesta celebració històrica que comptarà amb la col·laboració de 1.725 voluntaris que s'organitzaran en 51 col·legis amb 117 meses. El coordinador d'Osona Decideix, el jurista Alfons López Tena, destaca la capacitat de mobilització obtinguda en un"'mes i una setmana" i adverteix que superaran les dificultats, perquè en contra del referèndum "hi ha l'estat, la Generalitat i la direcció del PSC".



Les persones més grans de 16 anys que acreditin estar censades a algun dels següents municipis podran dipositar el seu vot a les urnes: Vic, Manlleu, Torelló, Alpens, Calldetenes, Collsuspina, El Brull, Folgueroles, Gurb, les Masies de Roda, Les Masies Voltregà, Malla, Montesquiu, Oris, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Sant Quirze de Besora, Sant Vicenç de Torelló, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Besora, Santa Maria de Corcó, Seva, Sora, Taradell, Tavèrnoles, Tona, Vidrà i Viladrau.
 
López Tena i el coordinador de Decidim.cat i alcalde Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, van presentar la consulta a Vic i van explicar que els locals on se celebraran les consultes seran col·legis privats i concertats, locals d'entitats, locals parroquials i, a Manlleu, una mesquita. Tena va matisar que no s'havia demanat cap local que sigui directament del Bisbat de Vic.
 
D'altra banda també cal apuntar que la Coordinadora per la consulta sobre la independència ha convocat un gran acte d'inici de campanya el dia 29 de novembre a l'auditori del Palau de Congressos del Fòrum de Barcelona. La Coordinadora espera omplir-lo amb les 3.500 persones que hi caben.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.483 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat