Publicitat

Notícia

PSC, PP i C's fan pinya per aturar la ILP antitaurina abans de la votació definitiva al Parlament

Treballen conjuntament amb entitats i empreses protaurines per aconseguir suports i aprovar alguna esmena a la totalitat que la invalidi · Un diputat del PSC la titlla d' 'amenaça'

prou-cat-curses-braus-ilp-toros
prou-cat-curses-braus-ilp-toros

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra les curses de braus, que impulsa Prou.cat i que ha reunit més de 180.000 signatures, podria ser tombada a les primeres de canvi al Parlament de Catalunya. PSC, PP i Ciutadans (C's) treballen plegats perquè es pugui aprovar alguna de les esmenes a la totalitat (com la que presentarà el PSC) a la primera ronda de votacions, fet que implicaria que la ILP quedés rebutjada i invalidada per a poder-se tornar a presentar ni aquesta ni la propera legislatura. "Entre tots tractarem de frenar aquesta amenaça", ha assegurat el diputat del PSC David Pérez [web personal], que confirmava que treballen cos a cos "seriosament i rigorosament" amb entitats protaurines, com la "Plataforma para la Defensa de los Toros en Cataluña", la "Federación Catalana de Peñas y Asociaciones Taurinas", i l'empresa que explota la plaça de braus Monumental de Barcelona, Fundaciones Taurinas (tot i que és propietat del Grupo Balañá). Fa alguns mesos Pérez ja carregava contra els antitaurins qualificant-los d' "inquisidors".El destí de la ILP depèn dels vots dels diputats de CiU (48) i PSC (37), a qui els seus partits han donat llibertat de vot. Pérez i les cúpules de PSC, PP i C's esperen que la majoria d'ells voti per tombar-la, ja que els diputats d'ERC (21) i ICV-EUia (12) hi votaran a favor, tal i com van anunciar. De moment només el PP (14) i C's (3, 1 al Grup Mixt) tenen previst votar contra la ILP.

 

Pérez avisa així mateix que tombar la ILP no serà fàcil, ja que "encara queda molt per caminar fins el final desitjat", però es mostra confiat perquè "estem fent les coses bé". El febrer d'enguany Pérez animava els assistents al Fòrum Mundial de la Cultura Taurina (celebrat a les illes Açores) a "recobrar l'autoritat moral que ens permeti exercir les nostres llibertats individuals, entre les que hi ha la defensa i el fruir del fet cultural taurí". Va ser allà on va insultar els antitaurins, i també allà on va assegurar que a Catalunya hi ha molts aficionats a la tauromàquia "que no surten de l'armari".

 

En aquest sentit les pressions de "lobby protaurí", i de les cúpules de PSC, PP i C's apunten als diputats de CiU, ja que es confia que la majoria dels diputats socialistes votaran per aturar la ILP en primera votació, com de ben segur que serà el cas de David Pérez. Al PSOE el fet taurí també disposa d'un suport poc menys que explícit. No fa massa un senador espanyol socialista equiparava les curses de braus amb els castells i els castellers, i comparava els maltractaments que reben els braus amb els "possibles maltractaments" que podrien rebre els infants que participen als actes castellers.

 

Tot plegat, en cas que la ILP antitaurina superés el primer tràmit i es rebutgessin les esmenes a la totalitat, la ILP aniria a parar a la Comissió de Medi Ambient, on es designarien diversos experts -designats pels partits- per defensar les postures favorable i desfavorable a la iniciativa. Aleshores, un cop acabat el debat i la discussió d'esmenes parcials, el text tornaria al Parlament per a la votació definitiva, amb les esmenes parcials incorporades. Aquesta segona votació podria tenir lloc, si el procés continua endavant, entre la primavera i l'estiu de 2010.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.127.064 missatges
  • 215.245 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums