Notícia

El Periódico i Laporta, informació objectiva?

El diari contradiu les seves pròpies dades per carregar contra el president blaugrana

joan-laporta-estelada-gran
joan-laporta-estelada-gran

El Periódico de Catalunya continuava ahir amb la segona part del seu macrosondeig - baròmetre sobre l'actualitat política del Principat, de manera similar al que ha fet La Vanguardia (i que ja vam comentar). En aquesta segona part, El Periódico va centrar l'anàlisi en el president del FC Barcelona, Joan Laporta, i les seves aspiracions polítiques. Els dubtes arriben però quan les dades que ofereixen no quadren amb les conclusions ni amb el titular de la notícia. Segons el sondeig a Laporta el votaria "només" un total de l'11.7% de la població, una dada que assoleix sense que encara no hagi aclarit si es presentarà a les properes eleccions al Parlament, i sense saber-se, en cas que ho faci, per a quin partit ho faria. El titular en canvi assegura que "Laporta no aconsegueix arrossegar vots com a candidat independentista" pel seu "escàs suport". L'11.7% és, però, una dada que supera el suport de tots els partits del Parlament excepte CiU i PSC, una xifra que pot ser moltes coses, però que difícilment pot ser qualificada d'escassa.El text fins i tot arriba a dir que Laporta "amb prou feines alçaria el vol en unes eleccions" [al Parlament]. Si bé és cert que l'estimació de vots que preveia El Periódico pels partits que es volen presentar al Parlament de Catalunya no és el mateix que preguntar si "votarien" una candidatura en concret, si que es pot dir que qualificar d' "escàs" un suport proper al 12% és esbiaixat i arriscat. I més tenint en compte que Laporta ni tant sols ha dit si es presenta, ni si ho farà sota unes determinades sigles polítiques.

 

Només fent una petita estrapolació dels resultats electorals, si a ERC amb 10.8% dels vots que mostra l'enquesta li corresponent uns 15-16 diputats, es pot concloure que si una eventual candidatura de Laporta comptés amb l'11.7% de suport electoral (amb un més d'un 13% d'indecisos i que podrien o no votar-lo el dia de les eleccions), podria treure perfectament 17-18 escons. Si això és un "escàs suport" i "no aconseguir arrencar el vol", que ens ho expliquin.

 

D'aquest embolic ideològic entre la realitat que vol mostrar El Periódico i la realitat que mostren les dades de la seva mateixa enquesta n'han parlat des de Media.cat, l'observatori crítics dels mitjans, fins al director de Vilaweb a l'editorial, passant per diversos mitjans digitals com Nació Digital o directe!cat. La notícia l'ha publicat també en format teletip l'agència Europa Press.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.139 missatges
  • 219.061 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat