Notícia

Un centenar de municipis organitzaran una consulta independentista el proper 13 de desembre

La convocatòria permetrà a unes 700.000 persones expressar-se sobre la independència · 9 capitals de comarca hi són presents

amena_31
amena_31

Aquest darrer dissabte gairebé mig miler de representants de les 100 comissions locals i 40 entitats comarcals i territorials que impulsen les consultes independentistes es van reunir a Arenys de Munt. Fou al Consell Plenari de la Coordinadora "Consulta sobre la independència", que tenia per objectiu coordinar i aprovar el llistat definitiu dels municipis on s'hi faran les consultes independentistes. Finalment 100 municipis del país acolliran una consulta independentista el proper 13 de desembre, entre els que hi ha poblacions com Sant Cugat del Vallès, Vic, Vilafranca del Penedès o Vilanova i la Geltrú; un llistat que inclou fins a 9 capitals de comarca. El primer objectiu de les consultes, segons el plenari, és "demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol".

 Quan s'acompleixi, la Coordinadora "impulsarà la convocatòria d'un referèndum nacional d'independència amb caràcter vinculant" que haurà de ser promogut per la Coordinadora, la ciutadania i els "agents socials i polítics". Si aquesta fos proclamada pels representants polítics, el referèndum "tindria un caràcter ratificatori d'aquesta proclamació". Tot plegat, assegura la Coordinadora, es fonamenta "en l'autoorganització de la societat civil i en l'autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en el futur, seran la base sobre la qual s'ha d'apuntalar i defensar democràticament el procés d'independència de la nació catalana que ara comença".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.009.885 missatges
  • 211.512 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums