Notícia

Osona Decideix demana observadors internacionals a la Comissió Europea per la consulta del 13 de desembre

També demana que se supervisin les normes aprovades per regular el referèndum

lopez-tena-ce-comissio-europea-osona-decideix
lopez-tena-ce-comissio-europea-osona-decideix

El director executiu d'Osona Decideix, Alfons López Tena, ha fet un pas més en l'organització de les consultes sobre la independència de Catalunya. El jurista, en nom de la plataforma civil, ha demanat a la Comissió Europea (CE) que la consulta independentista que l'entitat organitza pel proper 13 de desembre a tota la comarca compti amb el suport d'observadors internacionals. En una carta que aquest matí ha lliurat personalment al director de la Representació de la CE a Barcelona, Manel Camós, també hi demana que se supervisin les normes aprovades per regular el referèndum. Tot amb la clara voluntat d'assegurar una votació neta i veraç.A la carta d'Osona Decideix s'hi especifica que s'han aprovat les normes reguladores del referèndum basades en la normativa electoral vigent i en els criteris de les Nacions Unides i la Unió Europea, i s'hi explica que les entitats privades estan “legalment facultades per lliurement convocar i organitzar referèndums” malgrat que “la Constitució espanyola prohibeix que el Govern i el Parlament de Catalunya i els ajuntaments ho puguin fer”. És per aquest motiu que Osona Decideix actua com a Òrgan de Gestió Electoral i tirarà endavant la consulta tot i que “el govern espanyol ha manifestat reiteradament la seva negativa a autoritzar la convocatòria d'un referèndum sobre la independència de Catalunya”. Osona Decideix ha recordat que el referèndum d'Osona compta amb el suport de la majoria d'ajuntaments de la comarca i que aquesta mateixa consulta també es durà a terme a ciutats com Sant Cugat, Manresa o Berga.

A més de a la CE, la carta també s'ha enviat a diversos organismes internacionals “per què siguin coneixedors de l'experiència catalana i vetllin per al seu correcte desenvolupament en tractar-se d'un exercici de participació democràtica organitzat per la societat civil amb plena cobertura legal”. Aquests organismes són L'Oficina per a les Institucions i els Drets Humans (OSCE), la Comissió Europea, el Centre Carter, la divisió de suport electoral del Secretariat de Nacions Unides i el grup de suport electoral conjunt de la CE i el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD).


Opina

Configuració
 • oca 110 9

  Jo crec que aquest del Lòpez Tena la liat força. La liada en el sentit de que al veure que no podria estar per tots els municipis que organitzaran un referèndum, ha apostat per unir-se a uns quants, cosa que no li retrec, el que si que li retrec és que hagi aprofitat aquest fet per semblar ell el bo i imprescindible i que tot aquell poble que el tingui com a assessor faran pena.

  Potser es deu pensar que és l'únic que domina el tema.

   

  El Lòpez Tena no em queia ni bé ni malament, però cada dia s'està decantant més per un cantó.

   

  En fi, poble a poble ens en surtirem.

   

  • Daniel1714 2.168 14 801

   Un o altre ha de prendre el paper mediàtic. I si a de ser ell, endavant.

   El tema està en que les consultes, cada vegada es facin millor i més professionalitzada, de manera que tinguem a Europa al costat i no en contra.

   • defensor Usuari sumador 11.476 16 176

    Així és Daniel.

     

    El problema històric de Catalunya és que menyspreem aquells pro-homes que no fan res per les nostres llibertats i titllem d'afany de protagonisme aquells que es mouen. Tot ben trist i amb resultats autodestructius.

     

    Jo visc a un poble de 2.200 habitants d'Osona i dimecres passat vàrem fer la sessió constituent de la organització municipal per la consulta del dia 13 de desembre. He de dir que el protocol elaborat per l'equip López Tena és impecable i professional.

     

    Allà se'ns recomana reunir-nos un dia a la setmana a nivell municipal fins un mes abans de les votacions i dues vegades setmanals les quatre setmanes abans. També se'ns demana que un representant de cada municipi acudeixi a les reunions comarcals de dilluns. Seré jo.

     

    Algú ha hagut de treballar molt i molt per elaborar la infraestructura. També l'equip Tena està cercant complicitats a nivell internacional. A la vegada i fins les eleccions estarà en contacte permanent amb nosaltres.

     

    I potser si que hi ha afany de protagonisme i, si tot surt be, qui sortirà als medis serà ell. Però segur que des d'Espanya l'estant seguint pas a pas per enxampar-lo al primer error que cometi. A mi, en canvi, no em vindran a buscar. Es mereix el protagonisme.

     

    Per tant, gràcies Alfons per la teva feina i per la teva valentia. Però no esperis massa reconeixement dels catalans. Suposo que tants anys sota la voluntat enemiga ens fa sospitar de tot i de tothom. Segur que ho assumeixes.

 • __24632__ 1.314 9

  A veure amb qui serà el proper que haurà d'aguantar l'arrogància injusta i innecessària d'en Pena.

 • joanbv 1.088 9

  Gràcies Tena per la teva feina, i aneu a la merda aquells que l'insulteu per treballar per l'alliberament nacional. Sembleu enemics de la pàtria. Quan dediqueu almenys la meitat d'hores de les que dedica ell, i esforços, en l'alliberament, podreu criticar, sinó, a callar.

   

  Visca Catalunya Lliure!!

 • dvbotet 200 13 👍 6

  Al Sr. Lòpez Tena se'l pot criticar per moltes coses, però ara no és el moment. Els seus objectius, són els nostres. Ens cal la unitat.

 • oca 110 9

  Si jo no dic pas que no faci bona feina i feina necessària, simplament que tinc la sensació que s'ha volgut apoderar de molta de la feina feta fins al moment, i al tindre aquesta sensació per això penso el que penso.

  En tot cas no discuteixo la seva profesionalitat i tant de bo sigui, tot plegat, simplement una visió erronia meva. 

   

  Per cert joanbv, si no saps les hores que dedico a l'alliberament nacional no diguis res, ja que et dic que probablement vas errat (no crec que poguem dir que, almenys fins al moment, sectors i gents afins a CIU hagin sigut treballat explicitament per la independència). Però ep!, quans més siguem més ràpid aconseguirem el nostre objectiu, l'alliberament nacional, i per alliberament nacional, em refereixo a la totalitat dels Països Catalans, suposo que quan parles de Catalunya et vols refereir a això, oi?

 • Furkia 868 9 👍 153

  Amb dos collons.

 • grinfild Usuari sumador 25.005 15 45 👍 4.037

  Molt bé Sr Tena! endavant!

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.526 missatges
 • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat