Notícia

Osona Decideix enllesteix el protocol pel referèndum comarcal del 13 de desembre

Inclou algunes novetats respecte al de la consulta d'Arenys de Munt · Podran votar-hi tots els ciutadans empadronats als municipis, independentment de la seva procedència

amena_31
amena_31

La plataforma civil Osona Decideix ha distribuït entre els municipis osonencs el protocol organitzatiu per la consulta que se celebrarà a la comarca el proper 13 de desembre. Al document l'entitat fixa els paràmetres de funcionament i posa el 12 de novembre com a data límit per decidir si un municipi participa a la jornada, o sinó posposar-ho per a les convocatòries de febrer i abril. El text incorpora diverses novetats respecte al protocol que es va usar a la consulta d'Arenys de Munt del 13 de setembre. Entre les principals, es permetrà votar qualsevol persona major de 16 anys que certifiqui el seu empadronament a la localitat de la consulta, encara que no tingui passaport espanyol. També es podrà votar per anticipat de forma secreta, i estableix l'obligació de mantenir la neutralitat dins els col·legis electorals, de manera que no hi podrà haver simbologia ni independentista ni unionista (que representen el sí i el no).La pregunta serà exactament la mateixa que es va fer al referèndum d'Arenys de Munt: "està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?".

 

El text l'ha elaborat la mateixa plataforma amb aportacions del director executiu de la campanya, Alfons López Tena, que després de la polèmica entre plataformes i partits per les consultes, ha decidit centrar-se en la convocatòria osonenca, que considera la més viable de totes. Tena ha fixat el seu domicili a Osona per poder-se dedicar en exclusiva a aquesta tasca, amb l'objectiu que la consulta independentista superi l'àmbit local i sigui "un èxit" en un ens territorial com és un territori comarcal.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.525 missatges
  • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat