Notícia

El govern espanyol titlla les agressions ideològiques al País Valencià de 'normalitat democràtica'

La ultradreta espanyolista gaudeix d'impunitat per intimidar, atacar i amenaçar

agressions-paisvalencia-recopilacio-impunitat_73
agressions-paisvalencia-recopilacio-impunitat_73

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Ricardo Peralta, ha assegurat que els darrers episodis de violència ideològica al País Valencià, perpetrats com ja és habitual els darrers anys per grupuscles d'extrema dreta espanyolista, formen part "d'una determinada normalitat democràtica". La setmana passada Valencianisme.comdenunciava que un dels seus administradors havia estat agredit i amenaçat perquè deixés d'exercir com a tal. També el Bloc Nacionalista Valencià (BNV) va denunciar diverses agressions, una d'elles produida durant la tradicional processó del matí del 9 d'octubre, quan un grup d'ultradreta els va perseguir i amenaçar fins a fer-los fora de la comitiva. De fet la seu nacional del Bloc a València va aparèixer la matinada del 15 d'octubre plena de pintades amenaçants, i no és la primera vegada.Per això tant des de Valencianisme.com, com des del Bloc i des d'altres entitats i col·lectius del país s'ha fet palès el malestar per les paraules de Peralta. El portaveu de Valencianisme.com, Pere Fuset, creu que les declaracions de Peralta són "les més greus pronunciades mai fins ara per un màxim responsable de la seguretat al territori valencià", ja que "generen desemparament sobre els col·lectius i persones víctimes d'esta violència ultra".

 

En termes similars s'ha expressat el secretari general del Bloc, Enric Morera, que ha lamentat les declaracions de Peralta: "no sabem si és que cal un mort perquè aquest senyor es prenga seriosament el repunt d'accions terroristes i violentes contra regidors elegits democràticament, contra seus de partits polítics i contra militants valencianistes". Per Morera aquestes afirmacions "són molt desafortunades perquè ens trobem davant una onada de violència feixista contra el valencianisme i el delegat del govern està de braços creuats i damunt diu que les pallisses, les bombes, els insults, les amenaces i les pintades són de normalitat democràtica". Morera es va preguntar perquè és totalment condemnable que cremin seus del PSOE a Euskadi i en canvi quan passa el mateix al País Valencià enlloc de condemnable pel govern espanyol siguin actes "de normalitat democràtica". El Bloc va denunciar el tema a les Corts Valencianes en forma de moció.

 

Aquests són alguns més dels atacs que pateixen les entitats, partits i personalitats del País Valencià que no s'han apuntat al carro de l'espanyolisme. Sense anar més lluny el 2008 ens va deixar atacs a seus de partits (ERPV, BNV) a esdeveniments culturals (Correllengua de Gandia) a entitats (ACPV, Casals d'ACPV com el de Gandia), llibreries (Llibreria 3i4, Llibreria de la UV) o fins i tot a sindicats (Intersindical Valenciana).

Pintades, amenaces, llançament de pedres, intents de crema ... tot s'hi val en el marc de la impunitat amb què es mou la ultradreta al País Valencià, a l'ampara de la justícia i administracions espanyola i valenciana, que s'encongeixen d'espatlles i miren cap a una altra banda.


Opina

Configuració
 • celtics 3.260 9 613

  Atacar sociates també serà producte d´una normalitat democràtica. "Zapatero, vete con tu aguelo".

 • slash 1.176 11

  quina ràbia de gent, quan els hi passa a ells s´indignen. Espanya= terrorisme

 • Bizkaitar 9.536 12 224 👍 3

  No m'esperava menys, excepte una mica més de vergonya. L'unica resposta que està al carrer, en l'organització.

 • llamp 48.610 17 10 👍 12.154

  És clar, és clar, ens parlen de normalitat democràtica "espanyola".

   

  Aquesta gent ha prostituit totes les paraules i seria de gran utilitat un diccionari bàsic de espanyol -espanyol prostituit espanyol-prostituit espanyol.

   

  Normalitat democràtica, Llibertat, Justicia, Estat de Dret, Democràcia,....apareixerien com antònims.

 • cucut_ 698 9

  Patètic. Quin coi de normalitat és això?

   

  Aquesta és la seva democràcia?

   

  Quina ràbia.

 • indp_enrik 442 10

  L'única sortida que tenim és organitzar-nos i lluitar al carrer.

   

  Normalitat democràtica li diuen..

   

   

 • sabater 2.505 13 732 👍 132

  podriem uns quants quedar per a "normalitzar democraticament" a aquest Ricardo Peralta

 • sorrut 9.071 9 240 👍 298

  El terme "violència ideològica" és l'últim eufemisme creat pels namers del sistema. No renuncieu a les paraules. Violència feixista és violència feixista i punt. No feu el joc a la propaganda espanyola

 • Espertac 5.333 10 397

   

  Vinga deu!

   

  Merda de justicia!

 • IGNASIcat 15.912 11 116 👍 2.133

  es llegir la noticia i pensar en la triple A que va assolar argentina els anys setanta pero en versio Valenciana

 • Beti aizkolari Usuari sumador 21.886 13 63 👍 32

  És clar, és que per a Espanya la violència contra els catalans és "normalitat" i es pensen que viuen en una "democràcia", doncs ja ho tens.

 • llegona 2.401 11 749 👍 86

  M'agradaria saber l'opinió del delegat del govern del País Basc sobre el que passa al PV. També creu que ens trobem en una situació de normalitat democràtica, o quan passa només és terrorisme al País Basc?

 • cortsenc 3.112 16 637 👍 9

  Cap problema, llavors la kale borroka també és normalitat democràtica.

  El que no entenc és que fa gent a la presó per actes de violència ideològica que no s'escapen de la normalitat democràtica?!?

 • EmulatorQ Usuari sumador 63.832 15 6 👍 18.815

  Com pot un polític ser tan hipòcrita de qualificar com a "acte de normalitat democràtica" una agressió com aquesta? Deu ser que la seva idea de "democràcia normal" passa per agredir els simpatitzants del valencianisme. Quin cínic.

 • __24099__ 311 9

  Als anys seixanta, quan la "normalitat democràtica" era posar bombes a les llibreries,(Tres i quatre, Ediciones de Enlace, etc...), a una xerrada sobre el tema del Gremi de Llibreters de València, Amando de Miguel va dir : "poner bombas en las librerias es una forma de cultura". Un llibreter li va respondre: " Posats a escollir, prefereix la forma de cultura de posar-los bombes al cul als sociòlegs feixistes".  

  Aquest Delegat, Peralta, fou secretari general d' EUPV , únic partit de l'esquerra valenciana que no ha patit agressions (encara).

                                                      

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.254.211 missatges
 • 219.567 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat