Notícia

López Tena reitera que un sector minoritari de les plataformes va trencar unilateralment el consens de les consultes

El jurista explica la seva postura sobre les consultes en un article a l'Avui · Acusa un sector minoritari d'imposar la marginació de CiU i ERC del procés

alfons-lopez-tena-canal-taronja-video
alfons-lopez-tena-canal-taronja-video

El jurista Alfons López Tena ha reiterat que un sector minoritari dins les plataformes sobiranistes ha esquerdat el proces de les consultes independentistes. Ho ha fet en un article a l'Avui que porta per títol "Consultes dinamitades", on Tena assegura que un sector minoritari de les plataformes sobiranistes (un sector que anomena 'plataformes tòxiques') va rebentar el consens amb CDC, ERC, CUP i EPM (a través de Decidim.cat), que havia trigat tres setmanes a assolir-se, i que suposava un acord on "tothom havia cedit perquè tothom hi estigués raonablement còmode". Ho van fer de forma "unilateral" per "foragitar ERC i CiU" del procés, en el que és un "parany" alié a partits i organitzacions polítiques. Tena exculpa explícitament Reagrupament de cap culpa, tot i que afirma que en aquest "parany" hi ha persones que acaben d'apuntar-s'hi.El jurista explica que aquestes entitats "tòxiques", de les que n'exclou explícitament "PDD, Deumil.cat, Sobirania i Progrés, i Sobirania i Justícia", són "unes entitats minúscules" que ara "es barallen per un pastís que no existeix". Recorda així mateix que "si jo tingués les seves ànsies de protagonisme i càrrecs, serien els dies més feliços de la meva vida, perquè el meu nomenament com a coordinador general, l'equip que he bastit i l'esquema d'organització presentat són les úniques coses de l'acord amb Òmnium i Decidim.cat que les plataformes tòxiques mantenen".

 

"M'han nomenat quatre vegades, divendres, dissabte, dilluns i dimarts, segurament per tenir un boc expiatori a qui carregar el fracàs de les consultes que grapegen. Ni jo ni ningú els servirem de cobertura: volien tot el poder a la coordinadora nacional per via del cop de mà, ja és seu, i amb ell tota la responsabilitat. Que treballin els que no deixen treballar".

 

El digital directe!cat parla també avui de diversos correus electrònics intercanviats per Alfons López Tena i algunes entitats, on es confirmaria que hi havia un acord consensuat entre tots els sectors, plataformes, partits i organitzacions polítiques, fins ben poc abans que saltés la "llebre" de la decisió unilateral de les plataformes, que se saltava el consens i imposava condicions no pactades en anteriors acords.

 

El jurista assegura també que avui per avui l'únic territori on es poden dur a terme les consultes de forma efectiva és a Osona, on la plataforma Osona Decideix ha decidit tirar endavant el procés, coordinant només forces municipals i entitats locals que vulguin impulsar consultes arreu de la comarca. Osona Decideix va escollir el 13 de desembre com a data per a la consulta a nivell comarcal, i ja va proposar Tena com a coordinador del procés. Per a les consultes a nivell de Principat, diu Tena, "ja no hi som a temps".

 

Tena acaba l'article dient "Alcalde Móra, regidor Ximenis, diputat Bertran, conseller Bassols, degana Paluzie, i persones de bona fe entabanades per les plataformes tòxiques: allunyeu-vos-en i denuncieu-les".

 

Als fòrums de Racó Català hi ha un fil molt actiu on es parla del tema, arran de l'article de Tena a l'Avui.


Opina

Configuració
 • estel vermell 908 10 👍 181

  no farem mai res. Aquest problema l'espanyolam no el té .

 • gH 3.040 15 645 👍 11

  Vic Decideix (I): intervenció d'Enric Castellnou (7-X ...

  Perquè no diu d'una vegada qui són aquesta gent?
  Tant gros és que no ho pugui dir?
  Algú sap exactament de què coi parla?
 • dracnou 2.997 13 650 👍 1

  Perquè no podem /sabem ser NORMALS?????

 • Guillem Uàl·laç 1.242 13 👍 125

  No ens hem pas de deixar entabanar per actituds de certs periodistes que intenten crear confusió ara que tants catalans hem sortit de la ratera. Ja sabem que el gaudi més plaent per als castellans és ficar catalans dins d'una gàbia i veure com es barallen per la trona tot veient com es disputen les quatre veces que ells els van llançant a dins i que les riotes més fortes se senten quan els animalons de dins la gàbia diuen que ho fan per Catalunya.

   

  Però ara que els castellans comencen a preocupar-se pel fet que hi hagi molts catalans fora de la gàbia no podem permetre que cap periodista malparit aconsegueixi que els que hem sortit de la ratera (molts per cert) comencem a barallar-nos igual que ho fan els que encara hi romanen. Per tant, catalans, ben a l'aguait i cadascú mantenint-se en llurs posicions (sense cap dubte de combat):

   

  En López Tena a Osona i on faci falta fent una gran feina, Catalunya Acció honorant el seu nom i actuant de manera magnífica a Mestalla o a les presentacions sobre l'espoli, Decidim.cat treballant dia a dia en tots els pobles, viles i ciutats, Deumil.cat organitzant accions amb l'esperit de la Marxa sobre Brussel·les, la Plataforma pel Dret a Decidir organitzant concentracions com la del 18-F del 2006 i la del 30-D del 2007, Sobirania i Progrès col·laborant en tot i naturalment les Comissions d'Arenys de Munt i totes les altres comissions locals organitzant els referendums.

   

  I no cal dir que simultàniament i sense treva cada una de les altres associacions realitzant ofensives simultànies en llurs àmbits respectius: Reagrupament Independentista, CAL, Comissió de la Dignitat, Plataforma pro Seleccions, Federacions esportives, Òmnium Cultural... Aquesta és la millor reagrupació que podem fer mentre esperem el dia de les eleccions, a partir del qual tot serà molt diferent perquè la Candidatura per a la Proclamació de la Independència pot fer un resultat que ningú imagina.

 • ristu-indp 805 16

  M'interessa ben poc aquest debat. Entrebancs tan baixos no ens paren. Cal parlar-ne, però sempre de portes cap endins.

   

  Que cada poble segueixi programant la seva consulta!

 • JordisDrake 291 9

  Tant bé que pintava ! Això és molt i molt trist !

  Recoi !! Ja ens barallarem a fons després, però avui per avui CAL FER PINYA i anar tots a una. Primer INDEPENDÈNCIA, després ja ens matarem a veure qui s'emporta les medalles ... i els calerons.

   

 • estelat 3.804 9 542

  Seran idiotes! Que s'apallissin entre ells i ho arreglin tot d'una vegada abans de carregar-se aquest oportunitat tan bona que tenim.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.526 missatges
 • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat