Notícia

L'organització espanyola de gent gran n'expulsa la secció catalana

La fa fora perquè va criticar l'anticatalanisme del president de l'entitat espanyola

fatec-gentgran
fatec-gentgran

La Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) ha estat expulsada de la Confederación Española de Organizaciones de Mayores (CEOMA). L'anticatalanisme és el mòbil del cas i l'origen es remunta en unes declaracions que el president de la CEOMA, José Luis Méler, va fer el desembre del 2008 en un programa de ràdio. L'explicació cronològica dels fets s'inicia llavors, quan Méler va criticar a l'espai setmanal 'El Observatorio del Mayor' a Ràdio Onda Madrid la despesa del Govern de la Generalitat en política lingüística assegurant que amb aquest pressupost es podria resoldre el finançament de la Llei de la Dependència. "El Govern català es va gastar l'any passat [2007] 157 MEUR i amb una quarta part de la despesa de Catalunya en política lingüística es podria finançar la prestació econòmica prevista a la Llei de la Dependència per a tots els Grans Dependents catalans pels quals el Govern català anuncia que no té finançament" va declarar Méler i va arrodonir-ho amb una pregunta retòrica: "Què volem, més política lingüística o més atenció a les necessitats d'una llei com la de la Dependència, que va prometre l'oro i el moro?", segons informa directe!cat.Aquestes declaracions van ofendre la FATEC i va demanar-ne les corresponents disculpes. Méler, sense cap intenció de disculpar-se, va enviar una carta a la FATEC en la què considerava que les seves declaracions havien provocat una "injusta indignació" i que l'únic objectiu és "la defensa dels interessos de les persones grans, que és l'objectiu principal de la nostra Confederació". Més tard, en una assemblea que va tenir lloc el 15 de juliol d'aquest any, 27 vots a favor, 6 en contra i 6 abstencions van sentenciar l'expulsió de la FATEC per provocar un "evident prejudici a les activitats de la CEOMA".

Com a apunt final cal explicar que els 157 MEUR de què parlava Méler corresponen a la suma de totes les partides del conjunt de departaments de la Generalitat a efectes relacionats amb la llengua catalana i que la secretaria de Política Lingüística de la Generalitat només compta amb un pressupost de 30MEUR.


Opina

Configuració
 • Guillem Uàl·laç 1.242 13 👍 125

  Ens costa massa anar-nos-en de les organitzacions espanyoles en tots els àmbits: sindicals, esportius, culturals, de gent gran, associacions empresarials, oenagés...

  Vaja! ens costa tant que si no ens expulsen hi restem per sempre. Sembla que hi estiguem enamorats. Potser és que ens va la marxa. O ens ha anat fins ara.

  L'enhorabona a la FATEC per respondre a aquest nostàlgic de l'imperi hispànic i ànims a la resta d'entitats, clubs, fundacions i tota mena d'associacions i grups que estiguin federats, confederats, coordinats o associats a una organitació d'àmbit hispànic per a què agafin la maneta de la porta de sortida i marxin sense haver d'esperar a la propera Declaració de Independència.

 • albesenc 1.066 9

  Doncs que be, és un bon començament. I per què no ens expulsen d'Espagna?

 • Sabadellenc 3.770 15 552 👍 88

  Excel·lent noticia!

   

  Tot i que, perquè el Sr. José Luis Méler no mira abans tot el que es gasta l´estat espanyol en promocionar el castellà? Crec que s´espantaria de la xifra.

 • dunadona 2 9

  Fantàstic! La gent gran catalana ja no és espanyola! Ara faltem la resta.

  dunadona@gmail.com

 • Famulus 611 12

  Aquesta és una d'eixes noticies que haurien de fer-nos escriure cartes al director a tots els diaris per anar posant a l'abast de TOTHOM qui és Espanya.

   

  Jo ja n'he fet una!

   

   

 • tindal 8.088 12 265 👍 179

  No hi feien res allà.

 • sovietcat 25.969 12 43 👍 81

  Això és d'una catalanofòbia que els deixa en evidència.

 • oca 110 9

  La veritat, és que no se que hi van a buscar certa gent catalana amb associacions castellanes, ja saben de quin peu calçen.

   

  En fi res de nou per part de castella.

 • elmico 6 12

  Sr. Méler:

  L´estat espanyol té a sou uns 100.000 soldats que no serveixen per res perquè Espanya no té ni el més remot risc de ser envaïda. Però si ho estigués algun dia, només necesitaria un exèrcit defensiu, i les guerres defensives sempre es guanyen si es domina l´aire. Per tant, venent-se tots els tancs, vaixells, i conservant únicament els avions i míssils i uns 5.000 o  10.000 soldats per fer funcionar això, ja n´hi hauria prou. I si es vengués  tota la resta d´armament, i per comptes de pagar el sou a 90.000 soldats inútils per als ciutadans, l´estat espanyol destinés a pagar el sou a 90.000 ajudants per a la gent gran, l´estat espanyol tindria a la gent gran MÉS BEN ATESA DE TOTA LA TERRA. PERQUÈ NO ES DEDICA A EXPLICAR AIXÒ PER RÀDIOS I TELEVISIONS, PER COMPTES D´INTENTAR LIQUIDAR A LES CULTURES MINORITÀRIES?

  AVIAM SI LI CREIX UNA MICA LA SAVIESA....QUE JA ÉS PROU GRAN, OI?

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.297.390 missatges
 • 221.141 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat