Notícia

Més municipis se sumen a la convocatòria de consultes independentistes

Lleida rebutja convocar-ne una · Elaboren un mapa digital que aglutina l'evolució de mocions i consultes en temps real

butlleta-papereta-votacio-consulta-independencia-arenys-munt
butlleta-papereta-votacio-consulta-independencia-arenys-munt

Arenys de Munt ha creat escola. La pluja de mocions presentades -i aprovades- per ajuntaments del país a favor de celebrar una consulta per l'independència corrobora aquest fet. Els últims ajuntaments en aprovar la moció han estat els de Montblanc, les Borges Blanques, Solsona, Cardedeu, Bell-lloc d'Urgell, El Vendrell, Linyola, Ivars d'Urgell, Navàs, Puig-reig, Caldes de Montbuí i la Jonquera. Així doncs, en aquestes municipis només hi manca que una entitat privada sol·liciti l'organització de la consulta, fet que es preveu passi als propers dies. En canvi Gavà, Balaguer, Igualada, Vilanova i la Geltrú, el Prat de Llobregat, la Selva de Camp, Mataró i Sitges hi han votat en contra. El ple de la Paeria de Lleida ha votat avui també rebutjar la proposta d'ERC, que tenia els vots favorables de CiU i ICV. Hi han votat en contra PSC i PP, i el regidor no adscrit. Als fòrums de Racó Català, aquest fil agrupa l'actualitat sobre les consultes, i a directe!cat han elaborat un mapa actualitzat que segueix l'evolució de mocions presentades, consultes proposades i referèndums duts a terme.A Montblanc, la moció s'ha aprovat amb 12 vots a favor -Agrupament Catalanista de Montblanc, Gent del Poble, CiU i Acord per Montblanc- i 1 de sol en contra -del grup Independents per Montblanc. A Solsona s'ha aprovat per unanimitat i a les Borges Blanques s'han votat tres mocions diferents i els regidors socialistes s'hi han abstingut. A Cardedeu s'ha tirat endavant amb la sorpresa que ha suposat l'abstenció del regidor del PP. A Linyola i Ivars d'Urgell ho van fer per unanimitat. A Bell-lloc d'Urgell, l'equip de govern (CiU i ERC) va votar a favor de la proposta, i des de l'oposició dos regidors socialistes hi van estar d'acord i els altres dos s'hi van abstenir.

 

L'ajuntament de Caldes ha aprovat la moció amb el suport d'ERC, CiU i ICV (PSC i PP hi han votat en contra). A la Jonquera va ser aprovada amb els vots dels 5 regidors de CIU i els 4 d'ERC. El regidor del PSC s'hi va abstenir i el del PP hi va votar en contra. Tal i com s'informa a infojunquera.cat, "la moció va ser facilitada per l'entitat Gràfic, i anava acompanyada d'un instància que s'ha presentat a l'Ajuntament de la Jonquera fa només deu dies. Precisament l'entitat organitzadora té previst organitzar una reunió informativa oberta a tothom el proper dijous 1 d'octubre. En aquesta trobada es volen detallar algunes qüestions organitzatives i logístiques del que ja és la primera consulta sobiranista que s'organitzarà a l'Alt Empordà". Hi ha algun cas sorprenent, com per exemple el d'El Vendrell, on CiU i PxC van tombar una moció d'ERC i en canvi posteriorment el ple va aprovar una moció de CiU que oferia el suport a qualsevol entitat que vulgués convocar una consulta.

La moció de Lleida tampoc no ha prosperat. D'aquesta manera, la capital del Segrià passa a formar part de la llista de pobles i ciutats on la moció no ha prosperat. A hores d'ara, de Gavà, de Balaguer, d'Igualada, de Vilanova i la Geltrú, del Prat de Llobregat, de la Selva del Camp, de Mataró i de Sitges són els nou ajuntaments on no s'ha aprovat la moció de suport.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.489 missatges
  • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat