Notícia

El domini .CAT celebra el seu quart aniversari

Continua amb el seu creixement sòlid i constant

domini-puntcat-3aniversari-gran
domini-puntcat-3aniversari-gran

Avui fa exactament 4 anys la ICANNaprovava oficialment el domini .CAT, el primer i de moment únic domini dedicat a una comunitat lingüística i cultural: la catalana. Quatre anys després, tal i com assegura la Fundació puntCAT, el .CAT "segueix creixent a bon ritme" [vegeu-ne les estadístiques] i voreja els 38.000 dominis registrats. L'entitat assegura que el creixement del .CAT "no preten ser explosiu", car no interessa tant el nombre de dominis com el servei que aquests ofereixen als internautes. Per això la Fundació celebra que "cada dia més empreses, associacions, administracions i particulars optin pel .cat per a oferir els seus serveis en línea".



Per això el domini .CAT creix en nombre de dominis però molt més en continguts, i se situa "entre els primers dominis del món pel que fa a la quantitat mitja de documents que cada domini aporta a Internet". La Fundació puntCAT treballa per oferir sempre el millor servei als usuaris del .cat, per això ha incorporat "els darrers avanços tecnològics i de seguretat, com per exemple el nou protocol d'Internet IPv6 o sistemes de seguretat avançats com DNSSEC".

 

El .CAT, a diferència dels dominis genèrics (.com, .net, .org) és dels anomenats "esponsoritzats", enfocat a la comunitat lingüística catalana, i requereix d'una infraestructura extra per a les validacions. A més a més la Fundació respon milers de correus electrònics per resoldre dubtes, un servei que no ofereixen els dominis genèrics habituals. A més a més cal tenir en compte que alguns dominis genèrics, com el .com, compten amb més de 80 milions de dominis registrats, fet que permet abaratir molt les despeses dels registradors. El .CAT no és per tant un domini "car" com de vegades se l'ha considerat.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.208.549 missatges
  • 218.003 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat