Notícia

Deumil.cat critica la decisió Òmnium Cultural

El col·lectiu és partidari de manifestar-se per l'Estat propi

deumil-gran
deumil-gran

El consell de Deumil.cat considera que Òminum Cultural comet un error amb la voluntat de preparar una protesta de cara la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut de Catalunya. En el comunicat a través del qual han donat a conèixer la seva posició asseguren que "hem de passar pàgina a l'encaix amb Espanya, que s'ha demostrat inviable i impossible. Les institucions espanyoles amb aquesta sentència consideraran, a tots els efectes, que ja no és possible evolucionar més enllà en les reivindicacions nacionals catalanes dins el seu marc legal".En aquesta mateixa línia, consideren totalment necessària una mobilització ciutadana però només per a defensar l'Estat propi, tal i com es va fer a Brussel·les ara fa cinc mesos. "Per això mateix, fem una crida als milers de catalans que varen manifestar-se a Brussel·les, i a tots aquells altres catalans que no ho varen poder fer que estiguin atents a les properes mobilitzacions arran de la futura sentència del TC espanyol. I quan arribi l'hora, responguin, com a Brussel·les, en defensa del nostre Estat propi", conclouen.


Opina

Configuració
 • Agustí Esparducer 20 10

  COMUNICAT DE PREMSA 10Mil.cat:

   

  DAVANT LA FUTURA SENTÈNCIA SOBRE L'ESTATUT DEL TC

   

  ÒMNIUM COMET UN ERROR EN LA DEFENSA DE L'ESTATUT.

   

  Llegir tot: http://tinyurl.com/purlvn

 • Aldalar 15.359 14 125 👍 2.706

  Doncs tenen tota la raó. Parlant amb una coneguda meva que és independentista va dir que estaria bé posar senyeres amb un crespó negre per quan acabin de retallar l'Estat. I jo vaig dir "Per què? Si encara que no el retallessin, segueix sent un miserable Estatut d'Autonomia". I se'm va quedar mirant com dient "de fet és veritat ".

 • Daniel1714 2.168 14 802

  Estic totalment d'acord amb aquest comunicat.

  Omnium s'està equivocant i al darrera tots el partits que recolzan la iniciativa.

   

  Lluitem per un estat propi i tornarem a omplir els carrers de Barcelona

   

   

  Salut

 • peisa 4.201 13 506 👍 65

  Retallen l'estatut? Doncs es fa una manifestació per demanar un estat propi com a protesta..., per alguns, per els altres per reafirmar el que ja sabien. Cada un que hi vagi pels motius que vulgui, però tots a demanar el mateix, un estat propi.

   

  ps. com ens agrada discutir pensant el mateix.

 • JM 3.254 15 614

  Sento discrepar lleugerament de la interpretació. Òmnium no s'està "equivocant". Òmnium vol fer exactament això que fa, ja que no ha volgut mai participar en cap manifestació explícita a favor de la independència. Ells sabran per què ho fan.

   

 • Despertaferrro 1.513 10 983

  Crec que consensuant un recorregut i manifestar-nos totes les tendències, una darrera l'altra, cadascuna proclamant la seva posició i sense perdre la seva identitat, enviaríem un missatge molt positiu per als catalans.

   

  Es podria desencadenar una competició entre les diferents forces i posicions per portar més gent a la manifestació, convertint-la en massiva. I encara que la premsa i els partits nacionalistes espanyols ho venguessin, que ho faran, com una claudicació, aquí ja sabem que significaria.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.266.743 missatges
 • 220.008 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat