Publicitat

Notícia

El català ja és al Google Books

És la 14a llengua més usada d'aquest fons de llibres, on s'hi han incorporat 35.000 exemplars de la Biblioteca de Catalunya

amena_31
amena_31

Més de 35.000 llibres del fons de la Biblioteca de Catalunya han estat digitalitzats per Google en el marc de l'acord entre ambdues parts signat al 2007. Per mitjà d'aquest acord, la Biblioteca de Catalunya es va adherir al Projecte de Biblioteques de Google (Google Llibres) per digitalitzar els llibres dels seus fons no subjectes a drets d'autor. Aquest projecte preveu arribar a digitalitzar uns 100.000 llibres del fons de la Biblioteca de Catalunya, la directora de la qual ha assegurat que d'haver empès aquest projecte en solitari els hauria costat al voltant de sis milions d'euros.Gràcies a iniciatives com aquesta, el català té una presència a la xarxa que va més enllà del seu pes demogràfic -és de les 30 llengües més usades a Internet-. El català és el 14è idioma al rànquing dels més usats a Google Llibres amb un cercador totalment catalanitzat.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, ha reconegut que, malgrat que en el moment de signar-lo, aquest acord va suscitar "certa tensió" social, el balanç final és "extremadament positiu". El responsable de Google Llibres a la Península Ibèrica, Luis Collado, ha assegurat que la seva intenció és fer que "arribi a més gent" el patrimoni històric d'aquesta biblioteca. Segons Collado, "el català és ja la catorzena llengua d'accés en Google Books".

A partir d'ara, i sense abandonar la digitalització del fons de la Biblioteca de Catalunya, es començaran a digitalitzar els fons de la Biblioteca de Montserrat, la de l'Ateneu Barcelonès, la del Centre Excursionista de Catalunya i la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona. El conjunt d'aquestes cinc biblioteques atresora col·leccions especials d'alt valor patrimonial en català, castellà, francès, alemany, llatí i anglès. Destaquen les obres de Ramon Llull, Jacint Verdaguer o Cervantes.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.206.015 missatges
  • 217.902 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat