Notícia

Laporta diu que lluitarà 'per la llibertat de Catalunya'

Salvador Sostres entrevista el president del FC Barcelona a l'Avui

joan-laporta
joan-laporta

Joan Laporta assegura que lluitarà "per la defensa i les llibertats de Catalunya". Així ho va afirmar ahir en una entrevista 'irreverent' de Salvador Sostres a l'Avui, on va parlar clar de les seves idees i inquietuds. El president blaugrana va dir, entre altres coses, que "tot és sempre política, i més a Catalunya", que "el Barça és independent però la nostra nació és Catalunya", o que espera que apareguin "líders" (polítics) que l'il·lusionin. Molt crític amb el finançament "que vulnera l'Estatut", el considera "insuficient i extemporani" i recorda que "no serveix de res tenir-lo signat" perquè els governants espanyols "són incomplidors compulsius". Respecte del Barça, reclama "més complicitats" mentre recordava que el Reial Madrid disposa del beneplàcit políticomediàtic, i sobre ell mateix, assegura que és "educat però no em deixo trepitjar", i nega ser "arrogant", sinó "decidit".Pel seu interès, reproduim a continuació l'entrevista sencera:

 


Barreja futbol i política.
Sí. Tot i sempre és política. I més a Catalunya.

El Barça ha de ser independent.
No faig política partidista sinó nacional. El Barça és independent però la nostra nació és Catalunya.

Si els polítics no es fiquen amb el Barça, vostè no s’hauria de ficar en política.
A banda de ser president sóc ciutadà i, respectant tothom, em sembla que tinc dret a exposar els meus arguments. I els polítics sí que es fiquen amb el Barça: pressionant-nos perquè signem un contracte televisiu amb una empresa vinculada a Prisa, impedint la requalificació del Mini i tot just divendres els tribunals van condemnar TV3 a pagar els 30 milions d’euros que ens devia. El Barça ha hagut de demanar un crèdit per culpa d’un govern morós.

Què vol?
Líders que m’il·lusionin amb idees noves per fer el meu país millor.

Hem aconseguit un finançament històric.
És un acord que vulnera l’Estatut. És insuficient, extemporani i un cas més de maltractament al país. I vés a saber si el compliran. Amb els governants espanyols no serveix de res ni tenir-ho signat: són uns incomplidors compulsius.

La societat civil el lloa.
Respecto totes les opinions, però això és fer sucursalisme espanyolista.

Tots units fem força.
Hauria de ser així, però mentre que el Reial Madrid ha comptat amb totes les complicitats polítiques i financeres de la seva ciutat i de la seva comunitat autònoma, i nosaltres no només no hem tingut cap ajuda de l’Ajuntament ni la Generalitat, sinó que ens posen tots els bastons que poden a les rodes.

El futbol es resumeix tot a si la pilota entra.
No només. Hi ha estils i maneres de fer i el nostre estil és crear Pilotes d’Or i no ens cal rebentar el mercat per fitxar-les. Creiem en l’esforç i en el talent, i no fem bogeries de nou-ric amb el crèdit bancari. Aquests són els nostres valors, com a barcelonistes i com a catalans. Fixa’t que la paraula pelotazo no té traducció al català.

Som més que un club.
La referència futbolística mundial és el Barça. El nostre model de club és superior i ho hem demostrat amb èxits.

A vostè el perden les formes.
Sóc educat però no em deixo trepitjar.

Arrogant.
No, sóc decidit. Però prefereixo aquest risc als que de la renúncia en diuen serenor.

Vol imposar el seu successor.
No m’agrada imposar, m’agrada convèncer.

Xavier Sala.
Voldria que qui em substituís mantingués el discurs ideològic, i que la seva personalitat i els seus coneixements donessin rellevància a la presidència del Barça. Algú reconegut en el seu àmbit professional. A la junta hi ha diverses persones així.

Amb americanes llampants no es pot ser president del Barça.
Seria un honor per al Barça tenir de president un catedràtic de Columbia. Aquest és l’esperit que ens fa grans.

Dur la senyera fa que es venguin menys samarretes a Espanya.
El Barça més catalanista és el més universal de tots els temps, el que més èxits esportius ha tingut de la seva història i el club que avui més samarretes ven arreu del món.

Hi ha coses que es poden pensar però si les dius poden perjudicar-te.
Tots plegats, i jo el primer, hem de superar la por, la covardia i el vassallatge. Si continuem practicant la renúncia sistemàtica tindrem un país sense cap tipus d’aspiració ni llibertat.

Oriol Giralt ha dit que el triplet ha vingut gràcies a la moció de censura.
No vull comentar res sobre aquest individu.

Després del Barça, Catalunya.
Necessitaré un temps per veure com i quan. Però em nego a llevar-me cada matí sense posar-me a treballar per canviar les coses que no m’agraden. Que ningú no en tingui cap dubte: lluitaré per la defensa dels drets i la llibertat de Catalunya.

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.010.038 missatges
  • 211.520 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums