Notícia

Primera etapa de l'apagada analògica

Diversos municipis del país deixaran de rebre ja el senyal analògic de TV

tdt-logotip-televisio-digital-terrestre
tdt-logotip-televisio-digital-terrestre

Avui s'inicia la primera etapa del que es coneix com a "apagada analògica", que deixarà la Televisió Digital Terrestre (TDT) com a única manera de rebre el senyal de televisió, en detriment de l'analògic. Hi ha molts dubtes però en determinades zones, on la cobertura de la TDT encara és relativament deficient -o fins i tot inexistent-. L'apagada analògica arriba avui a les comarques de la Garrotxa, el Ripollès, la Selva i a part del Vallès (Oriental), així com també a Eivissa, Formentera, Menorca i la Plana d'Utiel. Els repetidors del senyal analògic d'aquests territoris deixaran d'emetre avui, però alguns continuaran encara actius pels problemes de la recepció de la TDT en determinades zones. És el cas de Sant Celoni, Arenys de Mar i d'algunes poblacions del Ripollès, el Maresme o la Selva.El secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, va dir ahir que Televisió de Catalunya emetrà dos dels seus canals via satèl·lit en les properes setmanes, per atenuar el fet que alguns zones de diversos municipis del Principat quedaran "enfosquides" mentre no s'acaba el desplegament de la TDT, i amb l'apagada deixaran de rebre TV3 mentre no obtenen cobertura de TDT.


Opina

Configuració
 • koutto 2 1.206 10

  I qui ha set el llest que ha planificat l'apagada analogica abans d'aconseguir tota la cobertura de la TDT?

 • independentistaimpacient 18.749 9 86 👍 577

  Si TVC ha d'emetre canals via satèl·lit el millor seria que ho fes a les illes i al País Valencià, però això sembla que és molt demanar...

 • Talaiòtic 2.376 12 756

  I açò vol dir que a partir de demà deixarem de rebre el canal K3-33, el canal 9 i Punt2 a les illes de Menorca i les Pitiüses, i només ens quedarà el canal internacional TV3Cat.

   

  Gràcies colonialistes!

   

   

 • FrancescCiuta 10.609 14 201 👍 9

  Han deixat Menorca i les Pitiüses amb menys canals dels que tenien. Açò sí, ho han fet d'una manera solemne i festiva. També ha estat ridiculíssim, tot s'ha de dir. Em costarà oblidar l'escena esperpèntica de veure en Manera llegint no sé què (una llei, decret o edicte, o el que sigui.. espanyola, que es referia al termini de l'apagada analògica) en castellà.

   

  Tot plegat un espectacle lamentable, i més encara tinguent en compte la gravetat del delicte.

  • Talaiòtic 2.376 12 756

   I els diaris locals de Menorca avui expliquen que fins a mitjans d'aquest mes el nou repetidor de S'Enclusa no emetrà TV3Cat i IB3 per TDT... Ara els canals de Tele5 i TVE que també tenien problemes des que es va encendre divendres passat ja estan solucionats!

 • Moragues 4.345 14 495

  Lo de TV3 cat és una vergonya com una catedral. I els culpables són clars. PSIB i UM amb la seva política errònia amb una IB3 que en cap cas ha de substituir la programació aliena de TV3 sinó complementar-la. Els partits del Bloc per Mallorca i Eivissa pel Canvi (Esquerra, PSM-EN, EU i EV) ja han dit la seva. I PSIB i UM què diuen?

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.253.935 missatges
 • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat