Notícia

Manifestació a El Prat - El Casal de Joves Què?

Des del 30 de novembre del 2002 fins al 27 de gener del 2003 l’antic cinema Monmari ha funcionat com el CSO El Prat, después de ser okupat per un grup de joves. En aquests dos mesos s’han realitzat diferents activitats, totalment obertes i gratuïtes. L’activitat continua que ha tingut el centre i l’enorme resposta a tots els actes han vingut a demostrar:
- La necessitat que tenen molts joves del Prat de disposar d’espais on ajuntar-se i autogestionar-se per tal de realitzar activitats. Han sigut tantes les idees i tan poc el temps per fer-les, que fa ràbia pensar en que s’hauria pogut convertir el CSO pels joves del Prat sino s’hagués acabat d’aquesta manera.
- L’evidència de que no cal enganyar a la gent, fent pagar preus abussius, perque disfrutin de concerts, teatre, tallers, sopadors i d’altres activitats obertes cada dia de l’any. La farsa de La Capsa i els centres civics, entregats a una empresa privada que només busca el seu enriquiment i oblida la funció real d’aquests centres, cada dia fa més pudor i ràbia.

[ Continua ]
- L’ineptitud de les institucions que continuen tancant els ulls davant una realitat que ofega els joves en tots els sentits. D’ells no esperem res, ni els volem ni els necessitem. Simplement volem donar vida a espais abandonats fa anys i que ens deixin en pau. Des de fa anys la seva única solució han estat els desallotjaments i la ridícula i vergonyosa situació de tapiar obssessivament totes les cases velles perque no entrem. Les cases mortes no donen problemes.

Volem felicitar als avis per la seva disponibilitat al diàleg, entre avis i joves, des del primer dia, hem treballat per una solució que no ens enfrontés. La seva legítima demanda de locals és la mateixa que defensem nosaltres. Que ningú es posi medalles a costa nostra, l’acord ha arribat gràcies a nosaltres i ni l’ajuntament ni la Caixa han aportat res constructiu. Els avis saben els anys que porten lluitant per un local digne, i volem recordar-los que van ser l’ajuntament i la Caixa els que van impedir que el seu local anés a on actualment es troben les Aigües del Prat. En aquell cas ningú va preocupar-se pels avis i no van dubtar un segon en deixar-los fora de joc. El que ara tindran no és cap favor seu, és un dret que els pertocava fa molts anys. Els que ahir els van enganyar avui volen presentar-se com salvadors. La farsa de la política i les multinacionals arriba a aquests nivells d’hipocresia. Que no ens enganyin mai.

Els joves del Prat, com els de tot arreu, estem lligats a contractes temporals i precaris imposats pel mercat laboral salvatge en mans de les ETT’s i els empresaris. Sense cap mena d’estabilitat econòmica, com podem aspirar a una vida estable? Quants joves poden assegurar que treballaran al mateix lloc a uns mesos vista? Quants poden accedir-hi així a una vivenda o a un lloguer raonables? Quants tenen suficient temps lliure pel seu oci, quan les vuit hores s’han tornat a convertir en un privilegi enlloc d’un dret? Els polítics ens enganyen, el món capitalista ens esclavitza, l’estat del benestar per nosaltres és una farsa, i un dia tot això us esclatarà a la cara, esperem estar per veure-ho.
Com a solucions sempre ens donen pegats. Els mateixos que fan servir al nostre poble quan ens diuen que el pla Delta, que destrossarà el nostre entorn i ens convertirà en la claveguera de Barcelona, a canvi portarà llocs de treball, les condicions de merda d’aquests seran les mateixes. Quan ens parlen dels edificis de Cal Gana com a opció, quan són centenars les solicituts per només trenta vivendes i la totalitat de pisos que es costrueixen en aquest poble són de luxe i per tant inaccessibles per nosaltres. Ens diu la Caixa que el futur Casal d’Avis és obert a tothom perque podem fer servir la sala d’ordinadors. No ens cal un Casal d’Avis per anar a jugar a l’ordinador, ens cal un Casal de Joves per fer molt més.
Ningú dona solucions als nostres problemes i nosaltres haurem de buscar-les amb la lluita diària contra aquest estat de coses. S’ens intentarà criminalitzar, s’ens perseguirà i pot ser que s’ens jutji i s’ens empresoni, tot i demanar coses que són evidents i justes. La repressió no és la solució i mentres continuin així les coses l’okupació serà una eina necessària i legítima per construir espais alternatius a un sistema que ens margina. Volem fer una crida a tota la gent que ha participat i que ha vist el que ha estat el CSO- El Prat durant aquests dos mesos, perque ho expliqui i continui participant en la construcció d’un casal de joves fora d’interesos partidistes i empresarials. El que hem viscut al Monmari és possible continuar-ho, només cal que ens unim i els plantem cara com ho estem fent.

CASAL D’AVIS SI!!!!, I EL CASAL DE JOVES QUE?

ASSEMBLEA DEL CSO-EL PRAT


Opina

Configuració
  • Pero el Prat no esta governat per un grup politic que preten ser l'alternativa al capitalisme neoliberal i la seva mala democracia ... :DDDDDD    Pels seus actes els coneixereu...Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.494 missatges
  • 220.618 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat