Notícia

Els corrents crítics d'ERC Reagrupament i Esquerra Independentista estudien unir-se

amena_31
amena_31
Els corrents crítics d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Reagrupament.cat i Esquerra Independentista estudien unir-se per fer front al sector oficialista de Joan Puigcercós, guanyador dels comicis interns d'ERC de fa alguns mesos. Aquests dos sectors crítics, liderats per Joan Carretero i Rut Carandell per RCat i Uriel Bertran per EI, han estat negociant els darrers mesos la manera de concretar aquest acord, que de moment es podria veure plasmat de cara als congressos que les federacions regionals celebraran entre setembre i octubre.

De moment ha trascendit ja que Reagrupament.cat ha registrat el domini Reagrupament Independentista, el nom què s'especula podria resultar de la fusió d'aquests dos sectors crítics d'ERC. Informa El Punt que el domini reagrupamentindependentista.cat va ser registrat aquest dissabte a la tarda, en nom de Rut Carandell. Tot i que aquest domini redireccionava fins ahir a la plana de Reagrupament.cat, ara ja no ho fa i només presenta una plana en blanc amb el lema "Reagrupament Independentista". Segons fons internes dels corrents crítics, el "pacte" es podria fer públic fins i tot el dia de la Diada.

Tenint en compte els vots obtinguts per RCat i EI als comicis interns d'ERC, la suma de les dues candidatures donaria un 35% de vots a la presidència (només poques dècimes per sota del resultat de Joan Puigcercós) i un 37% a la secretaria general (com el suport que va obtenir Joan Ridao). El pacte o fusió podria acabar incidint en l'executiva nacional dels republicans, ja que els presidents de les federacions regionals d'ERC passen a formar part automàticament de l'executiva nacional.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.527 missatges
  • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat