Notícia

Puja de to la polèmica entre el regidor de Torredembarra i Extremadura

amena_31
amena_31
La polèmica entre el regidor independent i cap de llista d'ICV-EUiA de Torredembarra (el Tarragonès), Lluís Suñé, i diverses administracions d'Extremadura (Estat espanyol) puja de to per moments. Suñé va publicar al seu bloc la imatge que acompanya aquesta notícia, que havia trobat en una plana web d'humor a la xarxa, per escenificar amb ironia l'alarmant dèficit fiscal que pateix el Principat (-8.7% segons el govern espanyol) en contraposició al gegantí superàvit d'Extremadura (+18%). El regidor proposava "apadrinar" un nen extremeny per 1.000 euros al mes perquè "amb el 8.7% del PIB català no n'hi ha prou".

Suñé ha demanat disculpes "al poble d'Extremadura" i ha retirat el text del seu bloc, en part per l'allau d'amenaces de mort que ha rebut tant al mateix bloc com per telèfon, i que incloïen la seva família. El regidor ja ha anunciat mesures legals contra aquestes amenaces. Les administracions extremenyes han carregat també contra el regidor, ho ha fet per exemple l'Alcalde de Mèrida, Angel Calle (PSOE), que ha dit que el regidor és "un autèntic fill de puta" i la seva actuació és "profundament cateta, provinciana i d'antiesquerres" perquè "és contrària a l'universalisme de l'esquerra i perpetua esquemes que beneficien la burgesia catalana". La Junta d'Extremadura ha afirmat, per boca del seu president Guillermo Fernández Vara, que estan cercant "la més mínima escletxa" per actuar jurídicament contra Suñé.

El partit Unión del Pueblo Extremeño (UPEx) va dir ahir també que emprendria accions legals contra el regidor de Torredembarra, a qui considera un "analfabet ignorant", i ha aprofitat també per criticar la Generalitat de Catalunya per no haver actuat contra Suñé.

Opina

Configuració
 • Rigorós 1.329 10 👍 283

  els extremenys si que estan units

 • __13082__ 4.190 12

  De manera que contra els catalans es pot fer de tot i més, però pobre de tu que et passis un pel amb els espanyols. I després encara s'estranya de que volguem la independència?

  • maresmebluesband 159 9

   La major part dels insults i atacs que patim els catalans són denunciables davant els jutjats, i guanyarien moltes denúncies si les presentèssim, però no ho fem. Els espanyols sí que les presenten. El problema és nostre, idò, que no fem els deures.

   • mon60 11 9

    de debò t'ho creus?.

     

    I qui ens haurien de reconèixer la raó?. Aquests mateixos jutges espanyols , que apliquen la legislació espanyola com els hi rota.

     

    No tinc confiança a l'estat espanyol ni de cap dels seus subordinats, entre el dret i la subordinació a l'estat sempre guanya la subordinació.

     

     

   • P.P.C.C 2.902 11 657

    Això és fals, denuncia el que vulguis, com ara la crema d'una senyera que els espanyols s'et en riuran a la puta cara.

 • Somiatruites 923 15

   

  Tot el suport a Lluís Sunyer.

   

                                                        

  Extremadura: Treballeu per fer-nos fora d'Espanya, apadrineu-nos; també ús necessitem!!

   

  Menys expoliar-nos i una mica més d'humor i intel·ligència. Només sabeu fer les coses amb amenaces i insults, i per molt desafortunat que fos el muntatge seguiu sense tenir la raó i cada dia que passa en teniu menys; sort que tots no sou iguals.

   

 • defensor Usuari sumador 11.476 15 174

  No se on veuen el problema aquesta gent...

  Suposo que no cal ser massa intel·ligent per veure que era una ironia, oi?

  El que haurien de fer és donar-nos les gracies per mantenir-los a un nivell de vida que no és seu.

 • __19321__ 3.490 10

  Un del PsoE dientli a Suñé que li segueix el joc a la burgesía

  Que asco de gent, autoanomenant al PsoE d'esquerres i universalista, per favor

 • JanJan 1.325 11

  no cal donar tantes explicacions. Els catalans sempre ens hem de disculpar de tot...que els hi donin pel sac!!! això no passaria si catalanuya tingués el que mereix: independència!

 • maresmebluesband 159 9

  El PsoE extremeny és provincià i insolidari, i només defensa els interessos de l´oligarquia terratinent extremenya, la mateix que va foragitar de la seva terra a milers i milers d´extremenys.

   

 • siscodelforn40 149 9

  No  se per qué, s'havia de disculpa el LLuis si tan és.De totes maneres l¡haguessin liat.

  Prou de disculpar-se, a penre pel sac.

  S'els a de dir això que els ha dit el LLuis i molt més.

  pit i collons, plantem cara als espanyols Ja¡¡

 • siscodelforn40 149 9

  si es independentista que fot a ICV? si son uns espanyolasos.

 • LIBERTY 59 10

  NI disculpes ni osties el que ara s'ha de fe és difondre el cartell, fer-ne publicitat i fer front comú als que per la mal anomenada solidaritat tenen uns serveis que molts cops superen els dels que ens toca pagar........

   

   

   

 • nosferatu 1.844 12 876 👍 13

  Tenen la pell molt fina aquests extremenys, el que haurien de fer si no volen que ningú els hi refregui la seva actitud de lladres és retornar-nos tots els diners que "amablement" els hi hem cedit.

 • llevantdemallorca 17.295 12 94 👍 3.179

  Ens roben i encara ens tracten de criminals!

   

  Putes vagos!

 • Iberiquinho 4.139 12 515

  És una vergonya que un partit verd (abans roig) admeti com a regidor un individu que menysprea els nens i que riu i pretén que riguem de la pobresa estrucural, històrica i secular d'Extremadura.

   

  Nota personal:

  Jo, com a simpatitzant d'EUiA, em pregunto si ICV subscriu les idees de CiUERC sobre la qüestió. Em pregunto si EUiA se separarà d'ICV. I em pregunto, si no se separen, quin partit extraparlamentari, roig o verd, votar a partir d'ara.

   

  Salut i Repúbliques ibèriques.

  • Revontuli 1.736 11 911

   Perdona que t'ho digui però o bé et costen d'entendre les coses, o bé no tens sentit de l'humor.

   M'explico:

   No t'has plantejat que el fotomuntatge en sí no té en cap moment la intenció d'ofendre a Extremadura? No veus que és una mofa corrosiva contra la mateixa societat catalana que permet l'expoli sense fer res?

   No veus que les crítiques al fotomuntatge són a conseqüència del tractament de la notícia per part de diaris ultrareaccionaris com la voz de barcelona, que van plantejar el fet com una ofensa al poble extremeny i fins i tot alguns pretenien denunciar la imatge per pornografia infantil, mentre en realitat tot plegat no són més que fal·làcies i calúmnies per evitar qualsevol reacció per part dels catalans? No veus que si algú hauria d'estar ofès som els propis catalans?

   Tan fàcilment influenciable ets que quan un diari ultrareaccionari espanyol fa d'un fet irònic i inofensiu una campanya mediàtica en contra dels catalans tu t'hi uneixes sense cap escrúpol?

   Així és com vols fer regnar l'harmonia en un pressumpte estat ibèric? Doncs ja te'l pots ben confitar.

    

  • LIBERTY 59 10

   No s'està enrient de ningú ni menyspreant res. Lluís Suñé està denunciant una situació que es dóna en un estat on hi ha regions riques i pobres, en les quals les riques en alguns casos tenen serveis per sota d'aquestes regions pobres, que el dèficit fiscal es troba bàsicament als Països Catalans que som els que aguantem l'economia de l'estat i no rebem res a canvi, sols insults.

   Ens estàn imposant una solidaritat injusta i obligada (altra gent en diu robatori), i el que ens tornen és el mínim sobretot com els partits catalans sene exepció com s'ha demostrat fins ara es van baixan els pantalons a Madrid pel poder de Catalunya.

   Com era el que ens deia el senyor Ibarra? que ens fotessim els diners per on? si ens els fotessim per on va dir ell (cosa que no podem fer perquè no els donem voluntariament) potser si que s'hauria de fe una campanya seriosa per acollir nens extremenys.

   Que no et venguin la moto que aquí vivim de puta mare i allò és el tercer món, si no han sabut crear riquesa no és culpa nostra. Porten molts anys, com la majoria de l'estat espanyol vivin dels catalans i dels fons europeus. Avans vivien de l'or d'Amèrica...

    

   Vam començar com dues nacions unides, ara som una colònia i s'ens tracta com a tal...

    

    

    

    

   A més a més, que s'hagi de disculpa quan cap dels que ens ha insultat a cap lloc de l'estat espanyol ho farà, i cla després surten els progres que diuen: "o es que no ho hauria d'have fet, és molt lleig, millo callem que s'enfadaran....."

   Dignitat siusplau...

    

    

   Solidaritat SÍ, estafa NO

   • Iberiquinho 4.139 12 515

    A Catalunya hi ha més serveis públics, malgrat CiU i malgrat el trípar, que a Extremadura.

     

    Els ciutadans espanyols paguem igual si vivim a Catalunya o a Extremadura.

     

    Crear riquesa? Això és el que sempre diuen els capitalistes. "Crear riquesa". El conte del vicari, que es diu en portuguès.

     

    Ni nacions unides ni colònia. Regnes units abans (amb Aragó, no amb Catalunya) i regne unit ara (aviat República, després del Juáncar).

     

    Solidaritat sí, mentides no.

    • goulah 18.714 13 82 👍 4.852

     que hi ha més serveis públics a catalunya que ha extremadura? fals i al revés

     que  tots els ciutadans paguen els mateixos impostos? on vius? les administracions autonòmiques regulen part d'aquests impostos, hi ha CCAA exemptes d'impostos estatals que altres sí han de pagar i l'administració central no reparteix per igual els beneficis dels impostos que ella controla

      

     tu ets un ignorant absolut i mentider per dir coses que no són

      

     dins de la seguretat social extremenya els serveis sanitaris gratuits són més amplis que a la catalana, els recursos gratuïts a l'educació són més amplis i arriben a més població a extremadura que a catalunya, el nivell de vida i els impostos de l'estat i l'administració són més alts a catalunya que a extremadura, el transport per carretera i públic és més barat a extremadura
     els extremenys que viuen a catalunya paguen molt més impostos per menys serveis a catalunya que a extremadura

      

     el control dels cacics a extremadura és més gran que a catalunya, això sí

    • Mefistòfil 1.365 10

     Ets tant pallasso, però tant...

    • PILO 9.014 14 244 👍 1.044

     mentida total i nomes et dire dues dades que em se de memoria:

      

     Extremadura te la ratio de un ordinador poer alumne(escola pública), la més alta de tot Europa ni alemanya ho tenen.

      

     A Catalunya pagan un impost que no es paga enlloc més de l'Estat, el famos centim sanitari en els carburants, que es mol més que un centim(son 3 o 4 centims per litre), doncs cal afegirli tota la suma d'impostos estatals de carburants, que graven també aquest centim.

      

     I a molt més exemples, com la ratio de llits per habitant en la sanitat pública, els funcionaris(estremadura 28·%, Catalunya 8%) i molts més que podriem trobar, però crec que ja en tens prou per quedar com un español mentider.

    • xaviri 4.466 11 479

     Tu segueixes amb la mateixa idea d'"una, grande y libre".

      

     Espanya és un estat plurinacional, so fatxa!.

    • LIBERTY 59 10

     En el conjunt hi ha més serveis públics per suposat, només faltaria que en tinguessin més ells. Tot i això els subencionem varis serveis com ja han apuntat que aquí no es tenen.

      

     Paguem igual, sí. Però el problema és on es reparteixen aquests impostos, clar, als llocs pobres s'en destinen més no? és normal, però sempre i quan les necessitats de la gent, perquè sempre parlem de gent no de territoris ni nacions, sempre i que la gent dels territoris rics no els manquin serveis ni infraestructures necessaries almenys per mantenir les seves economies. Sempre i quan els nostres impostos, els impostos dels catalans no es destinin a que altres comunitats ens puguin fer competència econòmica.

      

     Per molt que no ens agradi la societat on vivim és capitalista i per tant hi ha pobres i rics, i saps què, això passa dins el nostre territori. Tenim més d'un milió de pobres que viuen en condicions penoses, però en aquesta gent ningú hi pensa, pobres extremenys.

     És com si jo he d'alimentar la meva família però avans destino els meus diners a ONGs de solidaritat amb altres zones del món. Seré molt bo, però la meva familia morirà. Ara pensa que aquesta familia està obligada a donar aquests diners, que aquests diners no es destinen a que els mal anomenats pobres puguin trobar feina i un lloc on viure i s'ho gasten en viure "a lo grande". Ara trasllada-ho a Catalunya i les zones "pobres" de l'Estat Espanyol.

      

     Per cert, la riquesa s'ha de crear en qualsevol economia ja sigui capitalista o comunista, potser riquesa no exactament però si una economia rendible.

      

     Som una colònia:

     Fets:

     - Estem sota constants amenaçes de l'exèrcit espanyol (l'última la de l'estatut)

     - Tenim varis presoners polítics per expressar els seus pensaments contra la metròpoli.

     - Tot i tenir una pseudoautonomia, ens controlen des de Madrid i quan alguna cosa no els agrada imposen la seva llei. (3ra hora de castellà per exemple)

     - La nostra llengua i cultura és una "lengua y una cultura regional y de los separatistas" l'estat espanyol no l'accepta com a seva, tan sols imposa la seva.

     - Sols ens volen pels recursos econòmics.

      

      

     Allò del "tanto monta monta tanto Isabel como Fernando" fa molt temps que es va acabar, com ja han dit la via federalista no és possible, o aconseguim la independència o morirem com a poble.

      

     Ah! i per cert si s'han ofès millor així reflexionaran perquè jo també m'ofenc quan els seus dirigents m'insulten a mi i a tots els catalans.

      

     Com has dit Solidaritat SÍ, mentides NO!

    • Centsan 687 11

     No pensis tant que et sortirà fum del cap

    • siscodelforn40 149 9

     Els ciutadans espanyols paguem igual si vivim a Catalunya o a Extremadura.

      

      

     Perdona peró que ens vols tocar allò que no sona?.

     Ni nacions unides ni colònia. Regnes units abans (amb Aragó, no amb Catalunya) i regne unit ara (aviat República, després del Juáncar).

      

     Això que dius es imposible,a quedat demostrat amb el proces de l'estafatut.No en hi ha de Republicans Federalistes a espanya.

     L'unica República que ens treura de la miseria als catalans es la república catalana.

      

      

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.009.885 missatges
 • 211.512 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums