Notícia

Presenten un portal per divulgar el patrimoni cultural català

amena_31
amena_31
El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa aquesta setmana el portal Patrimoni.gencat.cat, amb l'objectiu de "facilitar la divulgació i la preservació del patrimoni cultural català". La presentació la va fer el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresseras, que va destacar "l'esforç per digitalitzar el patrimoni cultural català" per tal de "facilitar l'accés de tothom a aquest patrimoni".

Per Tresserras "totes les cultures estan en procés d'inventariar els seus fons i fer-los accessibles i els països que no facin es quedaran fora de la diversitat global i nosaltres hi volem ser". Patrimoni.gencat.cat aprofita les noves eines digitals, com el Google Maps per localitzar monuments, o el Google Earth per sobrevolar-los. També permet visitar de manera virtual els principals museus i monuments de Catalunya i fer un recorregut pels set conjunts catalans declarats Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Patrimoni.gencat permet accedir també al servei museus en línia, que actualment ja facilita accés a unes 30.000 peces de set museus catalans i es preveu que a finals d'any inclogui 600.000 dels més de cent museus registrats a Catalunya, segons ha anunciat el director general del Patrimoni Cultural. Hi ha informació també sobre escapades de turisme cultural, com ara una ruta per la Barcelona jueva, una visita als tresors artístics de la Val d'Aran, o una sortida en bicicleta per veure el patrimoni cultural de l'Empordà; també inclou informació sobre moltes altres rutes culturals.

El portal disposa també d'un servei de televisió amb vídeos sobre el patrimoni, una galeria de fotografies, monogràfics sobre diversos elements del patrimoni cultural català, un apartat de blocs, agenda i notícies, jocs, i una secció de descobertes i curiositats.

Opina

Configuració
 • Picany 7.389 11 291 👍 1.963

  Està bé: això és l'inventari de part del que ha restat després de les catàstrofes.

   

  Forma part del fons de la cultua oficial. De tota manera hi ha una cultura més profunda, que no és tan fàcil inventariar.

   

   

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.632 missatges
 • 219.468 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat