Notícia

InfoTV abandona les emissions analògiques i es trasllada a Internet

amena_31
amena_31
El canal valencià InfoTV trasllada des d'avui mateix tota la seva emissió del canal 42 de televisió analògica, per on emetia fins ara, a Internet. La decisió és conseqüència de les traves legals imposades per la Generalitat valenciana a aquesta emissora 100% en valencià, i fou aprovada fa pocs dies pel Consell d'Administració del canal. L'objectiu: "donar continuïtat a un projecte de televisió independent i progressista, més enllà de les conjuntures legals i polítiques actuals".

I és que des de 2005 InfoTV ha rebut tota classe de pressions i entrebancs per part del govern valencià. No només per l'absolut menyspreu pel que fa a comunicats i publicitat, ja que la Generalitat ignorava aquest canal veladament en la seva distribució publicitària, sinó també per la "no concessió" de llicències de TDT al concurs de juliol de 2005, que van ser adjudicades a canals molt propers al PP i a destacats personatges de la dreta espanyola més ultra, tot i que molts d'ells no complien -ni encara compleixen- els requisits oficials del concurs.

Fa gairebé un any l'Ajuntament d'Ontinyent, en mans del PP, decidia tallar les emissions d'InfoTV a la localitat, per donar pas a Euronews i Eurosport, una entrada que segons el consistori "donaria una major pluralitat a l'espectre televisiu d'Ontinyent".

La decisió d'abandonar ara la vessant analògica i centrar-se en Internet es deu a la sentència recent del Tribunal Superior de Justícia valencià, que ha desestimat el recurs que va presentar InfoTV contra l'exclusió de la TDT del País Valencià. En aquestes circumstàncies la situació d'InfoTV "passa de ser un canal al·legal que esperava la legalització per via judicial a ser un canal que, segons com, podria incórrer en alguna il·legalitat si manté l'emissió analògica per ones".

Segons el canal "Fidels al compromís de respectar la llei i els drets individuals i col·lectius dels ciutadans, InfoTV ha pres eixa decisió de cessar l'emissió per ones tot i la convicció que la llei és injusta i que la Generalitat l'ha aplicada d'una manera encara més injusta, en buscar un monopoli informatiu que perpetue l'actual hegemonia del PP a terres valencianes, que en bona part deriva precisament d'eixe monopoli informatiu sobretot audiovisual".

InfoTV fa diversos mesos que emet legalment i en directe per Internet, i subministra continguts a la carta. La demanda d'emissions d'InfoTV per Internet ha anat en augment, i per això el canal va duplicar la velocitat de pujada al servidor per millorar la qualitat de l'emissió. InfoTV també potenciarà la seva vessant d'empresa productora i de prestació de serveis audiovisuals per a tercers.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.253.930 missatges
  • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat