Notícia

ERC ofereix 3 senadors a CiU perquè pugui formar grup propi al Senat espanyol

amena_31
amena_31
Esquerra Republicana de Catalunya ha anunciat avui al migdia que ha ofert tres senadors al grup de CiU al Senat espanyol perquè la federació nacionalista tingui la capacitat per a crear-hi un grup propi i pugui així "defensar millor els interessos del país". Així ho ha confirmat la portaveu d'ERC Marina Llansana, que també ha dit que ERC votarà en contra de José Bono com a president del Congrés espanyol per la seva "catalanofòbia", i a favor de la resta de la mesa.

CiU encara no ha respost l'oferta, però tot fa pensar que l'acabarà acceptant. Així mateix sobre la taula hi ha la possibilitat que la federació nacionalista dugui a terme un procediment semblant al Congrés espanyol, on ERC disposa de només 3 diputats. Allà CiU podria cedir temporalment 2 diputats als republicans per a formar grup propi, si aquesta fos la seva voluntat. Aquest extrem però encara no està confirmat. A part CiU ha anunciat avui que no votarà tampoc a favor de José Bono com a president del Congrés, tot i que Duran no ha confirmat si finalment el seu grup hi votarà en contra o s'abstindrà.

L'abstenció de CiU possibilitaria l'accés de Bono a la presidència del Congrés espanyol, fet que no es donaria en cas que hi votés en contra, a jutjar per l'aritmètica de la cambra baixa. Tenint en compte que el PSOE ja ha anunciat que cedirà un dels seus llocs al PNB i un altre a CiU, sembla probable que finalment l'opció de CiU sigui l'abstenció, tal i com defensa Duran, el cap de llista del partit a Madrid.

Opina

Configuració
 • grinfild Usuari sumador 24.622 14 46 👍 3.323
  No estaria malament que CiU deixés a 2 congressistes pq ERC fés el seu grup al congrés dels diputats.
 • cerc 402 12
     Bona idea l'intercanvi de senadors i diputats perqué ambdos partits puguin formar grup propi l'un al Senat i l'altre al Congrés.
     Pel que fa a la votació de Bono: si CiU de veritat no el vol que no es reprimixi i voti en contra. Abans de votar de manera hipòcrita seria millor que ens expliqués quan costa exactament el seu vot per a veure si val la pena. En política podem arribar a compendre "els sacrificis" o pactes si tenen sentit.
 • bove 109 9

  Ciu prefereix estar al costat del amo, no Duran?
  Colla de farsants, nomes parlen del nacionalisme de boquilla.
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.011.629 missatges
 • 211.563 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums