Notícia

Martí Font respon l'article de López Tena publicat a Racó Català

amena_31
amena_31
Alfons, tenim models de país i de processos per alliberar-lo radicalment diferents, alhora que coincidim en el fet que els dos en volem la independència (jo de tot i tu d'un tros). Ara bé, que pel fet de mostrar el meu rebuig al teu desafortunat "exemple fort" diguis que sóc un calumniador (que és qui crea o diu calúmnies) i que em trobo "al costat de la Jihad Hispànica" em sap un greu especial. Em pensava que com a nou guru de la indepèndència regional dels que no volen millorar res més que el traçat de les ratlles al mapa, tenies més arguments o d'un nivell més elevat que l'insult pur i dur. M'equivocava.

Llegint el teu article, em sobta encara més que diguessis el que vas dir, venint d'on dius que vens. Potser fa massa anys d'allò, potser per a tu la tortura i la brutalitat policial són ja només un record o una estadística i no has sentit a parlar, no has escoltat o no has conegut casos molt més propers en el temps, com els del Bolan, el Pedro Álvarez, la Laura Riera... tots ells assassinats o torturats en plena democràcia. És normal que no en sàpiguis res, malgrat siguis vocal del Consell General del Poder Judicial i vagis a fer conferències sobre la independència del Principat en cotxe oficial conduït per un guàrdia civil.

Com bé saps, tots els estats tenen una forma concreta d'ordenació del poder, de la cosa pública. Si no fossis qui ets m'estendria a explicar-t'ho però en tu no hi ha desconeixement sinó mala fe. A Tarragona, vas dir que volies que l'Estat català resultat de la independència fos membre de la Unió Europa i això ja implica una sèrie d'assumpcions que neguen la possibilitat de ser el que vulguem un cop arribem a la independència que tu proposes. Això és també una opció ideològica, una determinada tria en aquesta ordenació del poder. Tens raó que no és una opció ideològica somiatruites, però m'hauràs d'admetre també que el teu projecte ja aposta, directament, per fer un Principat classista, militarista, capitalista i repressiu, tal com és el contenidor a on tu el vols posar sense consultar-ho a ningú prèviament.

No t'admeto que diguis que no sóc independentista amb arguments tan poca cosa com els que fas anar. Així, qui demana alguna cosa més que la independència ja no és independentista? Així tu no ets independentista? Entenc que no entenguis que algunes i alguns vulguem la indepèndència alhora (ni abans ni després) que un alliberament social que passa per una sèrie de fites que a la gent de desordre com tu no us agraden gens. Entenc que la vostra proposta tingui uns precedents i una actualitat que oblidin la classe a la qual jo pertanyo. Entenc que em repliquis que ja no hi ha classes... com ja no hi ha història... i com ja no hi ha vergonya. Vergonya de dir ximpleries enllaçades una rere l'altra i ser lloat com a nou croat de la causa catalaneta sense adjectius. Per cert, els que et van proposar com a vocal del Consell General del Poder Judicial estan per la independència? O encara demanen ministeris a Madrid?

La independència que jo vull és de tota la nació, en una nació catalana determinada per la llengua i en la qual encara no som majoria els i les qui la volem, però ho serem. I ho serem teixint xarxes de lluites diverses i infectadores, barrejant experiències d'autogestió de les nostres vides que van més enllà de l'estat, de l'espanyol i del futur català principatí. Sí, som els pesats de sempre, Alfons, i ni assegurant-nos la independència amb el teu Cercle d'Estudis callarem. Perquè només és per a un tros i perquè la força que desencadenarà el procés vosaltres la voleu per omplir estadis on fer voleiar banderes i gent i nosaltres per millorar la vida de les persones, de totes sense excepció.

L'endemà de la independència del Principat, tu tindràs un alt càrrec en el poder judicial català -si no ets el president de la República principatina com alguns demanen- i nosaltres continuarem sent rebels, lliures, llibertàries i ingovernables. I ho serem a Crevillent, a Manacor, a Fraga i a Salses. Som així alguns catalans i algunes catalanes. Que ja ho deia Seguí a Madrid i continua tenint raó: som i serem contraris a aquests senyors que pretenen monopolitzar la política catalana no per assolir la llibertat per Catalunya, sinó per a defensar millor els seus interessos de classe i sempre amatents a malmetre les reivindicacions del proletariat català.

Salutacions independentistes i revolucionàries. I quan vulguis, tu pagues la paella i jo hi poso el vi.


Jordi Martí Font és membre de la Confederació General del Trabajo de Catalunya (CGT) de Reus.


Nota de Racó Català:

- Jordi: tot i el que comentes al teu bloc, no hem rebut cap article teu al nostre correu. L'hem aconseguit directament del mateix bloc. Més que res perquè no pensis que l'havíem ignorat.
- No és la nostra intenció que aquest sigui un debat amb rèpliques i contrarrèpliques en forma d'articles en aquest mitjà, així que amb aquest article donarem per tancat (almenys de moment) el tema.


Opina

Configuració
 • __19943__ 945 10
  "el teu projecte ja aposta, directament, per fer un Principat classista, militarista, capitalista i repressiu"

  Això és una calumnia.

  Comet el típic error dels integristes d'esquerres: Donar per segur que tot aquell que no combrega amb les seves idees és un feixista i un repressor.

  A més, tot el text està ben farcit d'atacs personals de baix nivell.

  A l'autor potser li convindria repassar la història del sindicat al què pertany. Encara és hora que algú d'aquest sindicat demani disculpes pels milers de catalans que va assassinar pel simple fet de no ser revolucionaris.

  Lamentable.
 • Sants Usuari sumador 29.277 13 31 👍 8.845
  Poca feina... Per cert, què hi fa en un sindicat espanyol una persona tan "coherent" ideològicament?
 • dotze segons 150 10
  Amb les notes del Racó Català, a mi em sembla intuïr un tracte diferencial entre en Jordi i el López Tena. Evidentment, i interpretant la vostra primera nota, sembla que us interessi ben poc publicar la resposta d'en Jordi Martí.
  • Guillem 262 16
   No sé si és que no saps llegir, però a la nota hi diu clarament que no hem rebut l'article que en Jordi diu que ens ha enviat. I que, després d'haver visitat el seu bloc i haver vist que havia respost (perquè telepatia encara no en tenim) l'hem publicat.

   No acabo d'entendre quin és el tracte diferencial entre l'un i l'altre.
   • dotze segons 150 10
    Tracte diferencial.

    No sé si és que no saps llegir. Això n'és un exemple. O, si més no, d'indicis de menyspreu.

    Saps prefectament que em refereixo al redactat. Ja m'has entès, no et facis l'orni. No cal.
    • jordi martí font 15 13
     Segurament he estat jo quei no l'he enviat bé. Sóc un patata en això de la informàtica.
     • Guillem 262 16
      Jordi, no passa res, la nota era només perquè no voliem que et pensessis que haviem rebut el teu article i no n'haviem fet cas. És només que la primera notícia que en vaig tenir va ser per un fil de Racó Català, després vaig consultar el teu bloc i vaig treure l'article d'allà.

      A més a més és clar en no haver rebut el teu correu tampoc teniem la teua direcció ... i al bloc no hi surt (o no la vaig saber trobar).
    • Guillem 262 16
     No, de debò que no t'he entès ... això de no saber llegir ho he dit perquè el text diu clarament que "no hem rebut" al correu el seu article. Menyspreu també n'hi havia en el teu text, insinuant alguna cosa que encara no he comprès.

     No entenc si el tracte preferencial es deu a haver rebut un correu sí i l'altre no a la nostra adreça electrònica (de fet no entenc com això pot ser un tracte preferencial).
 • grinfild Usuari sumador 24.621 14 46 👍 3.319
  Aquest sindicat amb nom castellà... molt catalanista no deu ser no?
  • __9632__ 14.114 12
   I el López Tena treballant al Consell General del Poder Judicial, molt catalanista aquest organisme tampoc sembla que sigui, no?
   • Sants Usuari sumador 29.277 13 31 👍 8.845
    Però en López Tena no aixeca la bandera de la puresa ideològica, el noi aquest sí...
   • grinfild Usuari sumador 24.621 14 46 👍 3.319

    No sé si l'has sentit gaire en López Tena, però es passa el dia criticant el CGPJ i fent públiques les misèries d'aquest organisme, l'està bombardejant des de dins.
     
     
    • jordi martí font 15 13
     A CGT, les Confederacions de les Illes, País Valencià i Catalunya editem els materials conjuntament. No som una organització independentista explícitament però sí que hi som molts independentistes dins, sobretot dels que optem per la independència i la revolució, sobretot dels que treballem assalariament. I jo estic a CGT i a altres llocs (casals, associacions culturals, associacions professionals etc.). I de CGT no m'agrada tot  ho defenso tot, tot i que sí que és la meva organització no com en el cas del López Tena que que fa és bàsicament treballar-hi i mirar d'incidir-se sent-hi minoria. Per cert, conec afiliats a CGT de CiU (un), dels partis socialistes dels Països Catalans engolits pel PSOE, d'ERC, dels Verds del PV, del PSM, de Maulets, d'Endavant, de la CAJEI i de les CUP. I trobo que són molt coherents. Jo no milito a cap daquestes organitzacions, de moment.
   • siMF 20.520 8 70
    Poden haver-hi catalanistes i independentistes perfectament al CGPJ, no té res a veure.
 • __9632__ 14.114 12
  Genial Martí i Fontl

  Subscric tot el que diu paraula per paraula, però sobretot:

  L'endemà de la independència del Principat, tu tindràs un alt càrrec enel poder judicial català -si no ets el president de la República principatina com alguns demanen- i nosaltres continuarem sent rebels,lliures, llibertàries i ingovernables. I ho serem a Crevillent, a Manacor, a Fraga i a Salses.


 • dotze segons 150 10
  Per cert, i si no m'equivoco, en López Tena és nascut al País Valencià, oi?

  Com veieu els valencians que un valencià aposti exclusivament per la independència del principat?
 • ALX Usuari sumador 31.675 12 25 👍 1.977
  Em sembla tot una mica ridicul:

  1-Lopez Tena esta a un altre nivell i no te perquè anar contestant les tonteries que puguin escriure a llibertat.cat ni molt menys les d'algun personatge del Racó que no es destaca precisament per ser gaire "sound".

  2-L'escrit de Lopez Tena l'interpreto com un article per a mostrar la seva visió en general i donar el seu missatge a l'EI. Món al qual, per ser-vos sincers, no crec que s'hi dirigeixi mes. Aquest home acaba de fundar el CES i no crec que estigui per perdre el temps.

  3-El tal Martí Font es posa en evidència ell mateix. No només en el primer article que és infumable sinó per atrevir-se a fer una rèplica. Primer, per no entendre que Lopez Tena no pot estar per gent com ell. Els seus interlocutors si de cas són la CEO, Fundació Trias Fargas,... i a nivell de sindicats potser la UGT i CCOO a nivell oficial. No frikis revolucionàris que no representen ningú.

  4-El tal Martí no representa ningú. Ja que la EI brilla per la seva absència al Parlament o sigui que és bastant ridícul que escrigui frases com "No t'admeto que diguis que..." o "La independència que jo vull és". Aquest tio a qui representa per pensar-se que té dret a admetre res o que importa una merda el que ell vol?

  Senzillament. Crec que ja és molt que algú com López Tena s'hagi dirigit al món de l'EI. Poca gent de la política ho fa (encara que no tinguin carrec, per exemple Pilar Rahola) i crec que s'hauria de mostrar una mica de respecte i aprendre d'algui que SI que és algu.

  O no, o podeu continuar siguent (provablement) uns frikis tal i com sou....
  • dotze segons 150 10
   Ah, d'acord.

   Així, com que tu no ets ningú, no et fotrem ni putu cas.
   • ALX Usuari sumador 31.675 12 25 👍 1.977
    Exacte. Pero jo estic discutint al Racó al mateix nivell que els meus contertuliants.

    No espero que vingui l'ex-president Pujol a contestar-me els posts ni a discutir amb Montilla tal o qual cosa.

    Em sembla d'una arrogància increible que el tal Martí es pensi que pot dedicar-se a fer un pique d'articles amb López Tena.

    López Tena va agafar el seu escrit impresentable per a parlar del que volia i molt generalment del vostre petit món revolucionari i donar un missatge general a aquest micro-cosmos. Punt. I gràcies. Dubto que personatges com Saura, per exemple, ho hagin fet mai.
    • dotze segons 150 10
     A veure, anem a pams:

     En Jordi Martí va escriure un article al seu blog, que és l'article que li va fer tanta ràbia al vostre idolatrat López Tena. Article que va ser penjat a Llibertat.cat i que, més tard, algú va enllaçar als fòrums del Racó Català.

     No creus que si l'ún contesta a l'altre, l'altre no té dret a contestar-li?
     • ALX Usuari sumador 31.675 12 25 👍 1.977
      Es que justament no crec que la intenció de López Tena sigui la d'entrar en un debat. Perque en Martí no és un interlocutor al mateix nivell. Potser com a persona particular si mai fan un debat junts pero res mes.

      I ja dic que llegint López Tena, no entenc que se centri en l'escrit de Martí sinó que l'utilitza de pretext per a donar la seva visió sobre el mon EI i que no crec que vulgui debatre perquè entre d'altres coses, l'EI és tant minoritària que no és necessària per aconseguir l'independència. Més aviat fa nosa.
  • jordi martí font 15 13

   Jo no represento ningú, tens tota la raó, per això escric al López Tena en segona persona i quan parlo del que jo penso ho faig en primera. Perquè ell és una persona com tu i com jo. A veure si entenem que totes i tots som iguals i totes i tots tenim pensament.
   I pel que dius de CGT, sento decebre't però ara mateix som la tercera força al Principat que ell vol independitzar solet i en alguns sectors com treballadors de Banca, Administració Pública, Transports, Neteja o Químiques tenim prou representació per ser o esdevenir majoritaris (en el sentit que aquesta paraula té en el món sindical). T'ho dic més que res perquè malgrat els mitjans ens continuen ignorant, els de Foment (no la CEOE) ens tenen en consideració, almenys per fer-nos la vida impossible.
  • AK-47-Revolucionari 973 15
   I en Lopez Tena i el CES a qui coi representen?
 • Yoda 24.098 12 48 👍 520

   

  A Tarragona, vas dir que volies que l'Estat català resultat de la independència fos membre de la Unió Europa i això ja implica una sèrie d'assumpcions que neguen la possibilitat de ser el que vulguem un cop arribem a la independència que tu proposes. Això és també una opció ideològica, una determinada tria en aquesta ordenació del poder.


  Sembla que no ho acaba d'entendre. López Tena ja va dir que, com a ciutadans europeus que JA SOM, un cop assolida la independència l'estat resultant seria membre de ple dret de la UE. Per tant ser membres de la UE no s'ha de triar com diu aquest tio, perquè ja ho seriem. En qualsevol cas, referèndum i el que digui la gent. Per tant el futur d'un estat independent de Catalunya o els Països Catalans és dins la UE, fins que no hi hagi una àmplia majoria en contra.
   
  Entenc que no entenguis que algunes i alguns vulguem la indepèndència alhora (ni abans ni després) que un alliberament social que passa per una sèrie de fites que a la gent de desordre com tu no us agraden gens.
   

  Sense comentaris... com els anarquistes durant la guerra civil. Quintacolumnista com els del 37?
   

   nosaltres continuarem sent rebels, lliures, llibertàries i ingovernables.


   
  En resum, un altre que vol la independència dels PPCC alhora com els fongs... PLOP!! D'on no hi havia res ha de sortir un estat independent...va home per favor!! La veritat, o primer s'independitza el Principat o aquí mai serem lliures. Prou somiatruites. Jo vull veure la meva nació independent, i com seguim barrejant política i socio-economia en un canvi sincronitzat, aquí no veu la independència ni CRISTO.
  • Daniel1714 2.168 13 795
   M'has pres les paraules de la boca. El resum que fas és totalment encertat.
   Sobretot en el tema de que no deixa de ser un revolucionari que no creu absolutament en res,ell en diu ingovernable, certament com al 36-39, intentant aprofitar que l'aigua es mou per veure que pescan, però mai pensan amb el peus a terra i en la nostra Nació.

   Els Països Catalans, van ser ja, en el seu inici ,el primer estat federat amb autonomia i institucions pròpies a cada territori. Si en aquests moments,és el principat, qui pot començar el procès d'alliberament, doncs que així sigui. La resta dels territoris ja s'aniràn afegin al procès,que,tenin el principat alliberat, fins hi tot serà més fàcil.
   Els pricipatins no som assimiladors de cap territori, ni de cap identitat, creiem en la democràcia, i en la llibertat.

  • rubricatus 4.963 11 439

   Deplorable el comentari dels anarquistes durant la guerra civil.
    
   Recordar-vos a alguns que si no arriba a ser per milers de voluntaris anarquistes i d'altres ideologies però sobretot anarquistes com queda demostrat històricament per l'afiliació dels milicians, els feixistes s'haguessin passejat per Barcelona des del 19 de juliol de 1936. Milers van morir al front perque ara aklgú els titlli des de l'ignorància d'enemics. Patètic que la gent faci com si no hagués succeit una realitat indiscutible com que els primers que van aturar els feixistes i van anar al front estabilitzant-lo a l'Aragó i salvaguardant Catalunya van ser milicians.
    
   Dir que els anarquistes al maig del 37 van ser quintacolumnistes demostra la teva ignorància en aquest tema. Aquest va ser l'argument utilitzat pel PSUC per il·legalitzar el POUM i matar a Nin i tants d'altres i per perseguir fins a la mort centenars d'anarquistes i poumistes. Torno a repetir que qualsevol que parli d'història i parli de quintacolumnistes en els fets de maig de 37 és un perfecte ignorant en la materia.
    
   Un consell, ja se que agafar llibres de la guerra civil potser és massa feixuc, potser t'és més entretingut veure una peli com "Terra i llibertat", basada en l'adaptació de l'Homentage a Catalunya d'Orwell per ressumir el que va succeir a molts milicians i qui era el quintacolumnista de veritat al maig del 37. Si t'agraden o les trobes interesants llavors t'animo a continuar llegint llibres d'història fet per historiadors seriosos i no per propagandistes ni d'una banda ni de l'altra. Hi ha a cabassos.
   • Jordi Benplantat 557 13
    I jo em pregunto si no haguès estat millor que els feixistes passejesin el 19 de Juliol?
    • sovietcat 25.969 10 42 👍 81
     En fi, mentalitat derrotista a més no poder. És va plantar cara a un cop preparat des de feia molts anys i pensat per ser ràpid i es van trobar amb una classe treballadora que va sortir primer al carrer a parar el cop i després a les trinxeres per parar el feixisme. Sempre s'ha de plantar cara, i la història de Catalunya està plena de moments on se sabia que la derrota era el més provable i no per això es va claudicar, l'11-S del 1714 és un exemple d'això.
 • Def 2.109 11 806
  Jo no acabe d'entendre la postura del "o tot o res".

  A vore, estic d'acord en que la lluita ha de ser per l'alliberament tant social com nacional,
  fins ací correcte.Però crec que tots sabem que la independència total dels PPCC a hores d'ara i a anys llum d'ací és impossible.Per això seria lamentable que donat un plebiscit dirigit només a Catalunya hi haguera bona part de l'independentisme que es quedara a casa o votara que no per que no s'incloguen la resta de territoris.Tinguent una oportunitat com eixa seria molt trist convertir-nos en la nostra pròpia llosa.

  Per altra banda, no crec que en un determinat referèndum es preguntara a la vegada per un canvi d'estat (espanyol per català) i de model socioeconòmic (capitalisme per socialisme).Més bé seria la primera opció només la més factible a hores d'ara.És per això que crec que si tu tens dos objectius: nacional i social i aconseguixes el primer, doncs això que et trobes. Ja et pots centrar només en un.
  • jordi martí font 15 13
   Si ara que estem en el procés ja diem que només la volem del Principat, quina pedagogia construirem durant el procés per fer entendre a la resta d'habitants dels PPCC i del Princiapt que la nació va de Pepinyà a Alacant? Si un dia tenim la independència del Principat, doncs la tindrem, però no podem renunciar ara ja, enmig de la lluita, a meitat del camí, a fer la tasca pedagògica d'explicar per què som una nació (no només per les infraestructures malmeses ni per les inversions) a la població del nostre país que encara no comparteix el fet lingüístic com a fet nacional. En això el nacionalisme espanol ho té tot molt més clar. Espanya ho és tot i ja està. Aquí encara no ens hem aclarit qui som, tot i que alguns ho tenim bastant clar.
 • Guerriller del Llobregat 13.585 12 148 👍 23
  CGT-Catalunya

  Poseu aquest link com a mínim no? I el nom del sindicat en català si us plau.
 • Menphis 46.313 11 10 👍 2.312
  No trobo bé que dues persones que volen el mateix es discuteixin. Així no anirem enlloc. Entenc que vulguis la independència de tots els PPCC -jo també la vull- i que vulguis un model concret d'estat. Tot això no només és totalment legítim sinó que trobaràs molta gent que hi està d'acord. Ara bé, el que ja no entenc és que, si tant en López Tena com tú, busqueu la independència de Catalunya, no vulguis recórrer aquesta part del camí tots junts, que és com farem força. Un cop Catalunya sigui independent, o quan es comenci a bellugar el tema, automàticament hi haurà un debat similar a la resta dels PPCC si realment hi ha un interès (que jo crec que sí que n'hi ha) en aquests territoris. On és el problema doncs? Ja no és que no ens posem d'acord tots els habitants de Catalunya en el que volem, ja no és, ni tan sols, que no ens poguem posar d'acord en el que volem tots els que som catalanistes, és que ja, pel que sembla, no ens podem posar d'acord entre els que volem la independència, ni tan sols en uns mínims. Senyors, així volem avançar?? Que ens hem begut l'enteniment?? I mentre el país s'està anant a prendre vent... Sento vergonya... Tot el meu suport per a en López Tena, o a qualsevol, sigui qui sigui, que comenci a bellugar fils de veritat per assolir la independència i que busqui trobar punts en comú i aglutinar gent que dona suport per aquesta causa, i no pas separar.

  P.D. I no dubto de tot l'esforç que gent com tú feu per promoure i lluitar la independència. D'això no en tinc cap mena de dubtes. Segurament feu molt més que el que molts d'aquí fem. Jo només vull dir que, sense unitat no farem res. I que una estratègia que inclogui la unió de forces sempre farà molt més que no pas una altra. Optimitzem i canalitzem forces i no fem esforços en va.
  • jordi martí font 15 13

   Discutir no és enfrontar-nos. Per a mi discutir ha de ser part del procés, si tenim clar que ningú no té tota la raó. Jo discrepava d'algunes coses que va dir el Lopez Tena a Tarragona i en vaig fer un article. Ell m'ha respost per explicar-se davant l'EI (diuen per aquí, jo no ho crec ja que jo no formo part de cap organització de l'EI) i jo li responc un altre cop. Enmig, tant ell com jo fem anar argumentacions dures (que diria ell) i exposem models diferents. Això no vol dir que ens odiem, bé a mi no em fa ni fu ni fa l'home aquest tan reverenciat. És evident que pensem i fem diferent però en la diferència també s'avança.
   Ara bé, no entenc per què dius que dónes el teu suport al López Tena perquè comença a moure els fils de la independència. Ell no ha fet més que milers i milers de militants que des de fa desenes d'anys lluiten per a aquesta finalitat. Ara bé, quan ho ha fet ho ha fet limitant el país a un tros, cosa que l'EI mai havia fet com a mínim des de 1969, i ha donat el model que ens correspondà titllant-lo com a model sense afegits. I en això també dicrepo.
 • RobRoy 7.260 15 293 👍 230
  En l'article al que es refereix, en López Tena no deia que qui demana alguna cosa més que la independència (jo mateix) ja no és independentista. El que feia era criticar als qui, la independència, la subordinen de forma total i absoluta a aquesta altra cosa. Trobo que és sensiblement diferent.
                                         
  En fi, el típic discurset de purista ideològic flipadillo que no condueix en lloc. Ah, i com s'acabi confirmant que la CGT no està a favor de la independència de tots els Països Catalans, encara tindrà doble conya.
  • jordi martí font 15 13
   Ja t'ho dic jo. La CGT no s'ha pronunciat mai sobre si vol o no la independència de tots els Països Catalans. Sí que s'ha posicionat a favor de l'autodeterminació i de la llengua catalana en la seva unitat. Però tot i que els de Racó Cataà m'han posat com a membre de CGT (primer amb tot el nom en espanyol i ara s'han deixat "Trabajo", si pot ser canvieu-ho), jo no he escrit cap dels dos articles meus representant a cap organització, ni tan sols a CGT. Així que qui parla aquí sóc jo, tot i que quan algú ataca el sindicat en alguna cosa que és falsa el defenso, és clar. Igual que hi ha coses que mi no m'agraden i també les critico i molt durament, però això en el fòrum que toca, no aquí.
 • jordi martí font 15 13

  Gràcies per publicar l'article; perdoneu si no us ha arribat bé, dec haver-me confós en l'enviament.
  Només una puntualització: una de les organitzacions on milito és la Confederació General del Treball de Catalunya, una organització sobirana però confederada amb d'altres. Ho dic perpuè heu posat el nom en castellà i atenent els insults que alguns deixen anar no m'estranyaria que aquest error l'aprofitessin i tal.
  • Guillem 262 16
   Com he dit més amunt el problema és que a la CGT de Reus el nom hi apareix en castellà i enlloc no fa referència a la CGT de Catalunya, sinó a una CGT de Reus / Comarcal Baix Camp-Priorat (l'enllaç de la qual no funciona).

   De totes maneres ho canvio
 • jordiesceptic 6.585 13 329 👍 74
  Collonos quina llumenera.

  I quina lluminaria que despren.

  No tant sol aconseguirem l'independencia de tots els PPCC pasant per sobre de les voluntats dels valencians en la seva majoria per no parlar de la gent de la Franja, que molts ens enjegaran allà ni dels mallorquins que ja veus, ni dels del nord que no saben ni que ni qui som (en bona part), si que aprofitant l'avinentessa, ens farem no se si acrates o marxistes d'una volada.

  Voste, Sr., ni es independentista ni s'hi assembla. Voste es un simple teoric de la collonada.

  Voste l'unica cosa que fa amb aquest article es posar pals a les rodes de la nostra llibertat. No tant sols tots han de ser el que nosaltres vulguem ser, si no nosaltres hem de ser el  voste vulgui.

  Un article molt extens per no anar en lloc. Per a no dir res util.

  Jo m'ho faria mirar.
 • emuaj Usuari sumador 4.651 14 465
  no perdem el temps amb aquests aprenents, si us plau

  hi ha molta feina a fer i aquests tocacampanes o infiltrats no ens la faran

  siau
 • bacalla 88 12
  Guillem

  Si en comptes de buscar l'enllaç de CGT Reus en la CGT de Catalunya ho busques en la CGT estatal, era el més probable que ho trobessis en castellà
  Però el nom en castellà (de CGT Catalunya) sembla més mala llet que equivocació, atès que com veus la pàgina de CGT Catalunya apareix tota en català

  • metralla 932 10
   El PSC també és català...
  • Guillem 262 16
   Quines ganes de cercar treus peus al gat...

   He tret l'enllaç del que han posat a Llibertat.cat, ja que malauradament sóc incapaç de recordar totes i cadascuna de les planes web de cadascuna de les organitzacions, entitats, partits i sindicats que operen al conjunt del país.

   Ho sento però no acabo d'entendre la mania que teniu alguns de trobar conspiracions i obscures intencions a cada petit detall de cada article. Suposo que el fet que aparegui l'enllaç de la CGT en castellà a Llibertat.cat el deus trobar també "mala llet".

   Entre això i la nota que he deixat a l'article al Jordi Marti Font sobre que no haviem rebut el seu article, per a què ho sapigués, i que també s'ha qualificat de "tracte preferencial" cap a un dels dos, sincerament no ho entenc gaire.
 • siMF 20.520 8 70
  Alfons... No responguis, de debò. Aquí hi ha algú amb manca d'atenció que veu una oportunitat ideal per a guanyar-ne: intercanviar-se articles amb algú que sí que en té; la que ell voldria.

  A part d'això, sincerament, cal resposta? Tot el que se li podria dir és: Ets revolucionari. Molt bé noi, això està molt bé. Ara córre, segueix amb la revolució aquesta tan profitosa que la resta ens n'anem a fer coses. Salut i força, eh?
  I no mereix més.
 • Xevi2 3.429 16 583
  L'únic que es pot extreure de la resposta d'en Jordi Martí Font és que l'endemà de la independència en Jordi Martí Font continuarà essent igual d'idiota que fins ara.
 • Rigorós 1.329 10 👍 283
  Hi ha gent que lluita per una causa i hi ha gent que sempre tindrà una causa o altra per lluitar.
 • bacalla 88 12

  xaroussek

  Mira el Jordi, com la majoria del poble treballador/a català, quan arribi  l'independència serà "idiota" com tu dius, perquè haurà de continuar treballant, per a poder menjar, per a pagar l'habitatge, per a sobreviure...


  Mentrestant els "vius" com tu seguireu explotant a la resta de catalans perquè l'única cosa que realment us importa als "llests" com tu, és mantenir el seu "estatus social".


  Com va dir Segui; si als patrons catalans li perillarà el seu poder, deixarien al moment de ser nacionalistes


   


  independència si,


  nacionalisme excloent per a tu "llest"

 • sovietcat 25.969 10 42 👍 81
  Aquest escrit em sembla infinitament millor que el primer, felicitats Jordi
 • bacalla 88 12


   xaroussek


  El tu en canvi t'has equivocat de món, o no, pitjor encara ets un d'aquests que ja li agrada com està aquest, ets "fill de patró" per això t'apuntes a les tesis ultra-liberals de Xavier Sala i Martín, les quals envaïxen l'IRAQ, les quals destrossen el món..., sinó haguessis nascut a Catalunya series segurament un bon "PePero", amic i defensor de l'Aznar

 • metralla 932 10
  Però que encara no heu sigut capaços de veure que qui omple les manifestacions de l'EI no necessàriament estem per aquestes històries?
 • Mefistòfil 1.365 10
  1- En Jordi Martí no és de la CGT de Reus, és de Tarragona.

  2- Molts dels presents sou uns dogmàtics i opineu gratuitament sobre un individu que no coneixeu, ni tant sols saveu el que fa.
  Jo, obviament, no coincideixo del tot amb les idees d'en Jordi, per exemple jo soc socialista i ell és anarquista/llibertari, i això porta a diferents punts de vista sobre l'independentisme; però el que asseguro, incrèduls, és que en Jordi és independentista, és el director d'un periòdic alternatiu en català (és diu Catalunya), en aquest periòdic, a part de temes estrictament sindicals, també parla de campanyes de l'EI, com va ser la CUA o ara els 300 anys i la crema de fotos del rei, no podeu jujtar a un individu pel sindicat on milita, sense abans saber el que ell com a individu fa. A més la CGT de Lleida treballa amb la CUP i a la AJILL, i està fotuda amb la campanya en contra dels símbols feixistes, no dic pas que a la CGT sigui una organització independentista, però al Camp de Tarragona, participa de diferents mogudes independentistes i anticapitalistes.

  Au, abans d'opinar, almenys havere si sabeu sobre que opineu, ímbecils.
 • sardanista 2.864 13 662 👍 2

  Jo trobo més factible i desitjable el projecte d'en López Tena que no pas el d'en Font.
   
  Jo vull una Catalunya independent dins de la UE, i si després s'hi apunten la resta de PPCC, doncs benvinguts, però sempre dins de la UE i sent un país normal, com la resta, no assajant formes rares que la història ha demostrat que són un fracàs. El sistema actual occidental no és la panacea, però mai no s'ha viscut tan bé com es viu ara, ni tants anys com es viu ara, per tant, l'únic que cal és millorar-lo des del nostre propi estat, allunyant-lo del nivell de vida espanyol i acostant-lo a les prestacions del centre i el nord d'Europa. Aquest és el meu model a seguir i no un estat pseudocomunista o pseudosocialista.
   
  No hem d'inventar res nou, hem de millorar el que ja tenim.
  • jordi martí font 15 13

   I jo te'l respecto com tu em respectes el meu. Discrepo que mai s'hagi viscut tan bé. El preu que paguarem junts (segons Nacions Unides, en forma de canvi climàtic) fa que aquest sigui un model de transició... cap al precicpici. Sense comptar la pobresa que les nostres (i això de nostres ho dic rient) multinacionals creen fora d'aquí (ho conec de primera mà) i aquí mateix.
   Tens raó, no hem d'inventar res de nou però cal canviar moltíssimes coses, sense dogmes de cap tipus comenánt pels econòmics.
 • lliureipensador 425 10

  Jordi, vas anar a la conferència dÒmnium de dissabte? Saps a qui van aplaudir amb més entusiasme els convergents, els d'Esquerra, els patriotes (sense partit) i els que no sabien gaire bé perquè havien vingut?
   
  Crec que el Sr. López Tena representa l'única via creïble i possible per la independència ara. Quan ell hagi empentat prou i siguem un país lliure, tens tot el dret de lluitar per fer de l'estat català un estat marxista, un no-estat, un estat liberal o el que et plagui. Però, si us plau, no abans.
   
  T'agradi o no, amb el Sr. López Tena o amb gent com ell potser podràs fer reals els teus plantejaments polítics. Sense ell, no. Personalment crec que cal independentismes amb totes els adjectius (d'esquerra, de dreta, del que sigui) però ara no és moment de batalletes que facin fort l'espanyolisme.
   
  Au, salut i independència!
  • jordi martí font 15 13
   L'única? ´Si és l'única sí que haurem de callar i e sperar que ell parli, no? Jo, els sobiranistes, els d'ERC, els del PSM, els de l'EI, els de Negres Tempestes...
   • lliureipensador 425 10

    D'acord, tens raó i per això rectifico: No és l'única. Però si que és la més creïble i possible de totes les que es presenten, la que pot generar major nombre de complicitats i la que pot fer que més gent pugi al carro de l'independentisme.
     
    A Òmnium aquest senyor va arrasar. El meu amic convergent flipava amb ell i també els amics d'Esquerra. D'un independentista a un altre: crec que pot ser un company de viatge molt potent per tots els que creiem en la independència. Ja tindrà temps de divergir d'ell quan sigui el moment (independència assolida) qui ho vulgui fer.
     
    Salut i independència!
     
     
     
     
 • Berenguer 19 15

  Ja són ganes d'anar a la contra perquè sí. Ja d'entrada em quedo amb les actituds: la constructiva de n'Alfons López Tena, de tarannà dialogant i de consens; i la d'en Jordi Martí Font, desqualificant-lo per anar en cotxe oficial, la trobo destructiva, de debò.

  López Tena parteix d'una realitat més que constatable: la pràctica unanimitat de la societat catalana està satisfeta de ser a la UE. És que hi ha vida a Europa fora de la UE? I si ara algú pretén que el quid 'independència' inclogui marxar-ne tornarà a cometre el mateix error que els que pretenien guanyar la guerra civil i fer la revolució socialista alhora. Què els va passar? Que van contribuir a fer perdre la guerra, és clar.

  Per aquesta mateixa regla de tres, estic convençut que els que lliguen independència i socialisme contribueixen a la dependència. Fragmenten l'independentisme i el fan menys atractiu. Posats a dir-la més grossa, veneu la moto "independència, socialisme i nudisme", tot al mateix preu, a veure si al final dividiu més encara el personal.
  • jordi martí font 15 13
   Així vols dir que estem tan equivocts que el que hem de dir dia s´i dia també és "Viva España!" Doncs fins ara no ens n'havíem adonat, gràcies per la llum que aportes a la nostra vida d'equivocacions una rere l'altra. Ai Berenguer, que la baba del gos que pintes "te nubla los ocos". Mai la dreta ha volgut la libertat quan aquesta ha suposat sacrifici. I aquest cop no serà diferent.
   • Berenguer 19 15

    No, és que per mi sortir de la UE no és un sacrifici; és simplement una estupidesa. I no sé què té això a veure amb dir 'viva españa', la veritat. Crec que no podria il·luminar ningú dient una evidència com que la immensa majoria de catalans està satisfet de ser de la UE. Qui no ho vegi deu ser cec. I prejutjar si sóc de dretes o d'esquerres per defensar algú que va en cotxe oficial ho trobo una temeritat, perquè l'Stalin o el Castro l'han fet servir tant com el Sarkozy o el Bush. Considero que el respecte a les persones -vagi amb cotxe oficial o no- va abans que res. I crec que les teves paraules ofensives -que si la baba de gos m'entela la vista?- ja et desqualifiquen per si soles. Si per rebatre idees has de desqualificar persones justament estàs caient en els recursos més deplorables del sistema que tant critiques.
 • Bismut 83.920 16 2 👍 3
  Llegint l'article i les desqualificacions, tinc clar, que n'hi ha un que hi toca i un que no.

  I tinc clar que uns no sortireu de la marginalitat en molt de temps.
 • cortsenc 3.111 14 629 👍 9
  No hi vull veure mala fe, però perquè a Vincles Externs hi posa "Confederació General del Trabajo de Catalunya" quan el nom oficial és "Confederació General del Treball de Catalunya"??
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.009.875 missatges
 • 211.512 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums