Notícia

21 de novembre: Vaga d'estudiants dels Països Catalans

El proper dijous 21 de Novembre, les organitzacions d'estudiants de l'esquerra independentista, Alternativa ESTEL i la CEPC (Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans) convoquen aturada de classes i manifestacions a diferents punts de Catalunya.

La jornada de lluita: TRENQUEM el seu sistema educatiu. CONSTRUÏM L'ESCOLA PÚBLICA CATALANA.

[ Continua ]
Manifestacions del dia 21 de Novembre:

-BARCELONA: Plaça Urquinaona, a les 12 hores.

-LLEIDA: Plaça Victor Siurana, a les 12 hores.

-GIRONA: Plaça Lleó, a les 12 hores.

Per a un ensenyament popular.

La Ley Orgánica de Calidad de la Educación està a punt de ser aprobada per la majoria absoluta del PP al Parlament espanyol. Seguint la línia impopular i regresiva de la LOU, el govern de l’estat ha elaborat una llei marcadament ideolàgica, espanyolista, antidemocràtica, pobre des del punt de vista pedagògic i potenciadora de les diferencies socials.

L’ofensiva de la dreta espanyola per fer-se amb l’ensenyament aconsegueix amb la LOCE un pas més cap a l’elitització de l’educació i la formació d’una societat acrítica on només les classes privilegiades tinguin accés a una educació de qualitat.

Partint d’una anàlisi falsejada de la situació, la Ministra Pilar del Castillo presenta la llei com a solució de les mancances de l’ensenyament actual. Lluny de voler fer de l’escola un espai de formació de persones critiques, lliures i justes, el que es pretén és traslladar al camp educatiu les concepcions liberals de competitivitat empresarial. La segragació dels alumnes segons el seu rendiment i segons la seva capacitat econòmica, l’entronització dels exàmens, la rigidesa de les matèries, l’eliminació del més mínim vestigi de participació democrática en els centres...tot plegat donarà a l’infant des de ben aviat la formació adequada per a crèixer en les condicions de desigualtat que tot estat capitalista necessita per perpetuar-se. Aquest és l’objectiu últim de la llei: rebaixar el número d’alumnes que continuaran estudiant després de l’escola obligatòria i condemnar els sectors socials més desfavorits a ser sempre ciutadans de segona.

Des d’Alternativa ESTEL, sindicat d’estudiants de l’esquerra independentista, no ens volem quedar callats davant aquesta nova agressió. Considerem l’educació una eina clau per a la transformació de la societat i no permetrem que continuï en mans d’aquells que, revestint-la d’un discurs nostàlgic del règim franquista, volen posar-la al servei dels interressos del capital. Volem un ensenyament que eduqui, no que instrueixi; un ensenyament que iguali i no seleccioni; que sigui un dret i no un privilegi. Volem un ensenyament que promogui la participació i que generi individus lliures capaços de pensar en termes crítics, globals i socials. Només amb una escola nova el nostre poble serà lliure.

En definitiva: volem un ensenyament plenament PÚBLIC, CÁTALA I POPULAR!


Opina

Configuració
 • Que no us enredin, l´independentisme es manifesta el dia 20 de Novembre contra les imPPosicions en matèria d´educació.  El dia 21 és "manifestación nacional" espanyola convocada des de madrid. Tot i que la CEPC i AE ha decidit convocar amb els espanyols.  Per tant, Acció (l´indepedentisme d´esquerres als instituts) ha convocat el dia 20 a les 12:00 hores a Plaça Universitat.  Fora la Ley de Calidad! Trenquem les convocatòries espanyoles! Tots i totes a la mani del 20 de Novembre!

 • Sou pesadets, amics Jerquis eh, !?  Un consell (i això ho saben ben bé algunes organitzacions) : les marranades polítiques tan descaradament destinades a desacreditar la gent que està a la vostra esquerra (vaga d'estudiants, "jovent independentista") al final no surten gratis, acaben passant factura. La gent no és "gilipolles" i a vegades sembla que us penseu que sí.  Algú es creu que l'Alternativa Estel i la CEPC són organitzacions espanyolistes ? Per favor, feu llàstima...

 • Alternativa ESTEL es un tinglado finançat per endavant!  A qui voleu enganyar!!!!!

  • De fet col·lega, sembles estúpid/a. Per dir aquestes bestieses millor no dir res. Jo milito a Alternativa Estel, i mai he vist un duro d'endavant... I ves per on, de tota la gent que coneixo d'Estel, no arribarà ni al 2% que són d'Endavant. Deuen ser secretes tots...

  • Dalaud 1 16
   Jo sóc dels qui aposten per la unitat de tota l'esquerra independentista. Perquè només units tindrem la força suficient per combatre l'opressió i la submissió i aconseguir el somni. Però veien com actueu aquests membres de les Jerc (preferiu Jerkis??) m'amoïna i em deixa bastant sorprès.

   No sabeu que els primers de convocar la mani van ser AE i el CEPC? llavors vosaltres (acció=Jerc) vau convocar pel 20 i al saber que després CCOO i UGT també convocaven el 21 vau demanar que els sindicats de l'EI s'unissin a vosaltres. cosa que naturalment no han fet pk ells van ser els primers.

   Així que no volgueu confondre a la gent, La vertadera mani de l'esquerra independentista és el 21. Tot i que tothom que vulgui pot donar suport a les Jerc el 20. Per cert, pk no us unieu a l'EI i també convocaveu el 21? pk us vau voler desmarcar i després demeneu que s'uneixin a vosaltres???

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.630 missatges
 • 219.468 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat