Notícia

Joves d'ultradreta agredeixen el portaveu del Bloc de Mislata, mentre el fiscal vol empresonar els que van protestar contra España 2000

nazi_no_petit_13
nazi_no_petit_13
El portaveu del Bloc a Mislata, Santi Rosado, va ser agredit la nit del dimecres per un grup de joves d'ultradreta, quan intentava evitar que continuessin tirant pedres contra el local d'una associació cultural de la localitat. Els fets van passar quan Santi es trobava dins d'aquest local cap a les dues de la matinada, en companyia d'un altre noi, quan de cop i volta van sentir un soroll que colpejava la porta del local, amb pedres. Tots dos van sortir a correu cuita del local, ja que en anteriors denúncies per fets similars la policia de Mislata sempre els havia dit que sense identificació dels responsables dels fets no podien actuar.

En baixar al carrer els agressors van fugir, perseguits pel portaveu del Bloc i el company, per carrers separats. Després de rebre diversos insults, com "piojoso" o "rojo" -contestats pel portaveu amb un "fatxes"- diversos joves van sortir d'un carreró de cop i volta i es van abraonar contra el portaveu del Bloc, al crit de "nosotros somos los fachas. Arriba España!" i realitzant la salutació feixista (braç alçat), propinant-li forts cops -un de força important a l'ull- i diverses ferides i contusions, de resultes de les patades que va rebre mentre era a terra. Finalment fugí i s'acostà fins a l'hospital més proper.

Allà el portaveu del Bloc va rebre nombrosos punts i va denunciar els fets, tot i que no ho va poder fer en valencià, ja que la policia local va afirmar que no hi havia ningú que el pugués entendre. Per això el portaveu va decidir redactar ell mateix la denúncia en la seua llengua, mentre lamentava que se li negués aquest dret constitucional.

De fet la jutgessa de Mislata va absoldre fa poques setmanes el grup d'ultradreta España 2000 de les amenaces que van aparèixer a la seua plana web contra en Santi, on es publicaven les seues dades personals i se l'amenaçava amb "fer-li una visita". La mateixa jutgessa no va permetre a en Santi parlar al judici. De fet a la sortida dels jutjats el mateix president d'España 2000, José Luís Roberto, va advertir al portaveu del Bloc de Mislata que "nos volveremos a ver".

Per arrodonir el tema, avui ha trascendit que la fiscalia demanarà quatre anys de presó per 4 dels 23 detinguts l'any 2002 en una contramanifestació convocada per veïns del barri de Russafa, a València, per protestar contra la convocatòria que a la mateixa hora havia fet España 2000 i que defensava l'expulsió dels immigrants amb lemes xenòfobs i racistes. El Ministeri Públic espanyol acusa els 4 individus de desordres públics, danys diversos i atemptat a l'autoritat. La marxa d'España 2000, convocada per carregar contra la immigració, comptava amb la sorprenent autorització de l'aleshores delegada del govern espanyol al País Valencià, Carme Mas.

La policia, que suposadament s'havia desplaçat al lloc per evitar que els dos grups topessin, va dispersar els contramanifestants, carregant contra ells, moment en què es van produir diversos incidents, amb contenidors cremats i un cotxe de la policia destrossat. La policia va aconseguir detenir 23 persones, totes elles de contramanifestants (cap d'España 2000), i finalment la fiscalia ha presentat càrrecs contra 4 d'aquestes persones. El fiscal, a part dels 4 anys de presó, demana també 40.000 euros d'indemnització a l'Ajuntament de València, i les entitats bancàries CAM, Bancaixa i La Caixa, i a l'empresa Telepizza.

A més a més l'organització ultradretana España 2000 es personarà al judici com a acusació particular, per reclamar set anys de presó per als acusats. Precisament aquesta organització va haver d'anar a judici per aquella mateixa manifestació, acusat de ser l'instigador dels lemes racistes i xenòfobs que s'hi van corejar.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.490 missatges
  • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat