Notícia

La música catalana deixa el 'Sounds of Spain' i es reconeixerà amb la marca 'Catalan! Music' a nivell internacional

amena_31
amena_31
La participació de la música catalana sota la tutela de l'estand espanyol del "Sounds of Spain" als festivals internacionals de música, com al del Midem de Canas (Occitània) d'aquest passat gener, ja és història. La Generalitat s'ha desvinculat del Sounds of Spain i estrenarà la nova marca de promoció exterior "Catalan! Music" al Popkomm de Berlin, que comença demà i s'llarga fins el 21 de setembre.

La conselleria de Cultura, doncs, ha fet bons els seus propis vaticinis, que pronosticaven un canvi en la direcció i en l'estructura tant de la mateixa conselleria (que va passar del PSC a ERC) com de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) que va dirigir Xavier Marcé (PSC) durant dos anys i fins el febrer passat, i principal responsable i impulsor de la subordinació de la cultura catalana a l'estand del Sounds of Spain. Per Marcé, anar sota el paraigües espanyol servia a la cultura catalana per "guanyar prestacions". Aquesta mena de consideracions, i el fet que hagués estat el responsable de la subordinació, van fer que el conseller de cultura, Juan Manuel Tresserras, el substituïs al capdavant de l'ICIC.

Segons informa també l'AVUI, fonts de la conselleria de Cultura han confirmat que la situació en què l'anterior equip de govern del PSC havia deixat l'ICIC era senzillament "inassumible" a part d'un "error important de màrqueting". Segons Eduard Voltes -secretari de Cultura del govern del Principat- "fem una aposta de debò per l'exportació de la música que es produeix a Catalunya. Creiem fermament en el mercat global i Catalunya hi ha de participar amb convicció".

Aquests darrers dos anys la música catalana es venia exportant com ja hem dit sota la marca del Sounds of Spain, que coordina l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEx) -ministeri espanyol de Turisme- i la famosa SGAE, la Societat General d'Autors i Editors espanyola. La nova marca "Catalan! Music" es coordinarà també en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull. La marca s'estrenarà com ja hem dit a la Popkomm de Berlín, amb un estand de 70 m2.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.010.039 missatges
  • 211.520 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums