Notícia

El PP prohibeix el Rock a la Mar 2007 i d'altres concerts a Dénia

amena_31
amena_31
L'organització del festival Rock a la Mar, que té lloc cada any a Dénia -tot i que abans s'anomenava Almadrava Rock-, ha denunciat que la Conselleria d'Infrastructures de la Generalitat valenciana ha denegat a l'Ajuntament de Dénia el permís per poder-hi celebrar enguany el festival, com és habitual, al port de la ciutat, els dies 27 i 28 de juliol. A més a més la Conselleria també hi ha prohibit el concert de Maria del Mar Bonet, el 20 de juliol, i la Cantada d'Havaneres, el 21 de juliol.

L'Ajuntament de Dénia, des de la seua Delegació de Cultura, ha mirat de posar tots els mitjans perquè l'executiu valencià no pugui marginar Dénia i el seu Rock a la Mar. En aquest sentit l'organització ha confirmat als grups i al públic en general que el Rock a la Mar es farà igualment els propers 27 i 28 de juliol, i que la ubicació dels concerts continua essent la del Port de Dénia -al costat de la Punta del Raset-. Tot i això des de Rock a la Mar s'avisa que cal restar atents a la premsa i al llibre de visites de la web per obtenir informació d'última hora sobre l'esdeveniment.

Així mateix els voluntaris del festival ens han fet arribar una carta oberta on comenten la decisió de la Conselleria i les reaccions dels mateixos voluntaris i organització del Rock a la Mar:


Contra la cultura, contra Dénia i contra el nostre port

La conselleria d'Infrastructures ha atacat de la manera més lamentable l'estructura cultural de moltes generacions de deniers i denieres prohibint la celebració del Rock a la Mar, la Cantada d'Havaneres i el concert de Maria del Mar Bonet programats per a aquesta segona quinzena de juliol. Per primera vegada l'organisme que gestiona el nostre port, i que ingressa milionades d'euros gràcies als molls comercials, pesquers i nàutics de la nostra ciutat, ens vol privar a milers de persones d'aquests espectacles que fa temps que se celebren a les instal.lacions portuàries.

Pel que fa al Rock a la Mar els més de cinquanta voluntaris que dediquem tot un any per preparar l'event estem indignats per l'actitud de menyspreu que han manifestat des de la Generalitat cap al nostre ajuntament. La conselleria basa els seus arguments en el fet que «el Rock a la Mar és una activitat sense cap relació amb el port» i que també «congestiona» el trànsit en els accessos al Moll de la Pansa.

Les apreciacions llançades des de l'administració autonòmica ens deixen perplexos (de fora vindran i de casa mos trauran). Una activitat cultural feta per deniers durant els darrers dos anys, en la nostra ciutat, en el nostre port, per als nostres joves i en la que participen o han participat col.lectius socials com l'Agrupació Contra Incendis Forestals de la Marina Alta, el Club de Volei Dénia, la falla Baix la Mar, l'Escola de Teatre Comarcal, Marfull –excursions culturals– o la companyia Borinots Teatre. Doncs bé, totes aquestes entitats no estan vinculades a Dénia, ni al seu port, clar. Que no ens facen riure!

La conselleria, creu que muntar un parc d'atraccions dins del port, discoteques, restaurants i pubs (que tots eixos sí que deixen diners a les butxaques de la Generalitat) sí que són «activitats amb relació amb el port». I va i resulta que els problemes de trànsit que generen els camions, remolcs i vehicles pesants que travessen els carrers de Dénia abans d'embarcar en els vaixells no «congestionen» els accessos al port. Com tampoc «congestionen» els cotxes que van a la Fira.

La conselleria cobra molt pel nostre port i a Dénia li paga amargant-li espectacles culturals d'alt nivell, fets amb l'esforç del nostre ajuntament i de molts ciutadans i ciutadanes.

Per altra banda, un altre argument notificat per la conselleria ens remet a l'article 3.2 del Decret 79/1989 del Consell mitjançant el qual «estableix que l'Administració mantindrà el poder de decisió última en l'atorgament de concessions, podent denegar qualsevol sol.licitud en base, entre d'altres, quan s'opose, de forma notòria, al principi de defensa de l'interés general» Vaja, que fer actuacions culturals per a Dénia no és d'interés general, però construir amarraments esportius privats, llogar els terrenys per a muntar una fira, o cedir els molls per a que es facen pubs i restaurants, sí que es deuen a l'interés general de la població.
Des del col.lectiu de voluntaris del Rock a la Mar només podem pensar que ha ha hagut mala llet a la conselleria, i que aquesta no té ni idea del que és el teixit social del nostre poble i que potser es dediquen més a fer política amb la nostra mar i la nostra terra que amb les necessitats reals de Dénia.

El 27 i 28 de juliol, responga o no als recursos presentats per l'ajuntament, la conselleria es trobarà amb una nova edició del Rock a la Mar (la tercera), amb èxit de públic, de grups de rock, de música en valencià i de festa. Confiem en que els seus funcionaris, directors generals, secretaris autonòmics i el propi conseller recapaciten en la seua resposta i tracten als deniers com els deniers tractem a tot el món: amb respecte, tolerància i ensenyant i difonent la nostra cultura sense impediments, ni censures.

Voluntaris del Rock a la Mar de Dénia. Festival de música en valencià el 27 i 28 de juliol

Opina

Configuració
 • El Lider 5.116 12 419
  Si fa falta alçarem barricades i tallarem el trafic maritim mentres esperarem a la "legion española" (amb la cabra i tot) a que vinga a tirarnos.
  Per l'aigua, la cultura i la terra, la Marina en peu de Guerra!
 • Def 2.109 13 812
  La cosa no pareix anar molt bé:

  Ports segueix sense contestar al consistori sobre el Rock a la Mar i les havaneres

  L'ajuntament va al·legar contra la decisió de no autoritzar els actes

  S. G., Dénia

  «Malament camí té açò» . El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Dénia, Pau Reig, es va quedar esperant una resposta de la Conselleria d'Infraestructures i ho lamentava. La Direcció general de Ports seguia sense contestar a les al·legacions formulades pel consistori després de denegar l'autoritat portuària el permís per a la realització dels actes culturals programats per l'ajuntament en el recinte per a aquest mes de juliol. AL no concedir el permís, la conselleria deixa en l'aire la celebració de la Cantada d'*Havaneres, el concert programat de la cantant balear Maria del Mar Bonet o el festival Rock a la Mar, a final de mes.

  La conselleria va denegar els permisos al Rock a la Mar i la Cantada d'*Havaneres a la fi de juny, dos actes que s'han realitzat en aqueix mateix recinte en anys anteriors; posteriorment va denegar també l'autorització per al concert de Maria del Mar Bonet. L'Ajuntament de Dénia va presentar al·legacions a les 3 desestimacions de permís, però ahir seguia sense rebre resposta i sense atendre tampoc la demanda de reunió que divendres passat va formular Pau Reig.

  Ahir, el regidor de Cultura va telefonar de nou a la conselleria per a intentar obtenir algun tipus de resposta, que va seguir sense arribar en tota el matí. El consistori ja valora traslladar les havaneres i el recital de Bonet al carrer de La *Via, però el Rock a la Mar, de més envergadura organitzativa, resulta més complex de realitzar en altre lloc.


Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.496 missatges
 • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat