Notícia

El PP de Catalunya absorveix Unió Democràtica Aranesa

amena_31
amena_31
D'aquesta manera, amb la dissolució de l'UDA, els seus militants s'integraran al PP català. Piqué ha dit que aquest acord ha de permetre incrementar la presència del PPC als municipis de la Val d'Aran, mentreq que Josep Calbetó ha constatat que UDA no tenia ja relacions amb Unió Democràtica de Catalunya (UDC). De fet a la Val d'Aran el PP i l'UDA ja s'havien presentat en coalició a les eleccions municipals de 1999, i Convergència Democràtica Aranesa i Unió Democràtica Aranesa no estaven pas juntes com sí que ho està la federació de CiU arreu de Catalunya.

El Partit Popular de Catalunya (PPC) ha aconseguit arribar a un acord amb Unió Democràtica Aranesa (UDA) per a la absorció de la formació socialcristiana aranesa i d'aquesta manera integració al PP de Catalunya. El president del PPC, Josep Piqué, i el president de l'UDA, Josep Calbetó, han signat recentment a Vielha un acord pel qual el PPC absorbeix l'UDA. Segons fonts dels populars catalans l'absorció és amb l'objectiu d'unificar el centre dreta a la Val d'Aran.

D'aquesta manera, amb la dissolució de l'UDA, els seus militants s'integraran al PP català. Piqué ha dit que aquest acord ha de permetre incrementar la presència del PPC als municipis de la Val d'Aran, mentreq que Josep Calbetó ha constatat que UDA no tenia ja relacions amb Unió Democràtica de Catalunya (UDC). De fet a la Val d'Aran el PP i l'UDA ja s'havien presentat en coalició a les eleccions municipals de 1999, i Convergència Democràtica Aranesa i Unió Democràtica Aranesa no estaven pas juntes com sí que ho està la federació de CiU arreu de Catalunya. Actualment la formació Convergència Democràtica Aranesa - Partit Nacionalista Aranès (CDA-PNA) governa al Conselh Generau d'Aran.

A les últimes eleccions de 2003, CDA (majoritària a la Val d'Aran amb 7 representants) va presentar-se per separat d'UDA (que no va obtenir representació). El PP tampoc va aconseguir representació, i potser ara en les eleccions locals de 2007 ho aconseguirà si aconsegueix sumar prous forces amb els antics votants de l'UDA. Carlos Barrera (CDA) va aconseguir formar govern i fou elegit de nou el Síndic d'Aran.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.254.595 missatges
  • 219.580 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat