Notícia

Racó Català: 8 anys fent camí

amena_31
amena_31
L'èxit del projecte, però, és un èxit col·lectiu de tots els qui el feu i el fem possible; i gràcies a la participació de tots i totes continuem avançant, treballant i aportant referents a l'imaginari col·lectiu català. I és que els fòrums de Racó Català, amb gairebé 1 milió i mig de missatges totals, s'han convertit de lluny en els més visitats de la Internet catalana. Cada dia s'hi obren més de 100 fils nous i s'hi escriuen més de 3.

Avui fa 8 anys que Racó Català va començar el seu camí a la xarxa. Des d'aleshores el projecte ha canviat molt, i és que d'una petita pàgina personal s'ha passat a un portal de comunicació que rep més de 15.000 visites úniques al dia (segons estadístiques del servidor) i més de 70.000 pàgines vistes (amb pics de 100.000). Ja fa molts anys que les espectatives dels qui administrem Racó Català es van veure desbordades per aquests resultats i per la perspectiva d'haver hagut de canviar forces vegades d'allotjament per adaptar-lo cada cop a l'augment de visites.

L'èxit del projecte, però, és un èxit col·lectiu de tots els qui el feu i el fem possible; i gràcies a la participació de tots i totes continuem avançant, treballant i aportant referents a l'imaginari col·lectiu català. I és que els fòrums de Racó Català, amb gairebé 1 milió i mig de missatges totals, s'han convertit de lluny en els més visitats de la Internet catalana. Cada dia s'hi obren més de 100 fils nous i s'hi escriuen més de 3.500 missatges, i això ho fan els més de 12.500 usuaris que omplen el projecte.

És per això que volem agrair a tots els col·laboradors i associacions que aporten el seu granet de sorra i que han contribuït a aquest èxit; és per això que l'èxit és col·lectiu. Dels qui l'administrem, dels tècnics, d'aquells que hi col·laboren de la manera que sigui, de les associacions, entitats, agrupacions o persones anònimes que en un moment donat ens han donat un cop de mà quan l'hem necessitat.

A més a més Racó Català ofereix com sabeu allotjament gratuït a tot un seguit d'entitats, associacions i projectes catalans a la xarxa. A dia d'avui ja n'hi ha més de 170, entre ells associacions tant destacades com La Bressola, portals i projectes a la xarxa en català tant importants com Blocat, Catapings, La Crispeta, PPCC.cat, HarryPotterCAT i les pàgines personals de membres de la societat civil i/o cantants, com ara el cantautor Cesk Freixas o el periodista i escriptor Víctor Alexandre.

Com dèiem al 6è aniversari ... "perquè tots nosaltres desitjàvem expressar aquesta manera de veure el món. La manera que tenim els qui fem i els qui visitem cada dia Racó Català. Els qui visitem Vilaweb o Tribuna Catalana, els que ens fiem de Contrastant, llegim El Punt o comprem El Temps. Els qui creiem que, fins i tot ara, hi ha una altra manera de fer premsa i de veure el món que els dels mèdia convencionals. Que hi ha un altre país, una altra manera de fer política, en definitiva, una altra manera de veure les coses. Existim, i tots aquests mitjans en sóm la prova."

L'any passat també dèiem que hem crescut fora de la xarxa. Ara ja no només tenim les paradetes de Racó Català per St. Jordi i per l'11 de Setembre. Tenim també les Barrakes de Sentmenat, i vam coorganitzar la Festa per les Seleccions Catalanes amb Mesclat, La Carrau i Obrint Pas al Palau Blaugrana. A més de tota una infinitat d'actes i esdeveniments culturals, lingüístics i de territori on Racó Català hi col·labora desinteressadament, com per exemple el Catalunya Acció Sonora, els Premis Enderrock, l'Acampada Jove, el Senglar Rock, el Festour, l'Aplec del Sènia, el Castanyada Rock, el Culturaviva, l'Acampallengua de Mallorca,  el Franja Rock, el Festa Means Party o el Festivern, entre molts d'altres -també amb casals, entitats i associacions-. I sense oblidar els sortejos ! Existim també fora de la xarxa.

En definitiva, 8 anys fent camí. I els que vindran.


Ah, i per celebrar-ho estem preparant una gran festa que consistirà en un concert a Granollers el proper 14 d'abril, coincidint amb el 76è aniversari de la proclamació de la República catalana i amb el 1r aniversari del nou disseny del Racó. Els grups que intervindran al concert -del que us en donarem més detalls durant les properes setmanes- seran Owix, Los Draps, Oprimits i Betagarri.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.011.064 missatges
  • 211.549 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums