Notícia

Continua la campanya espanyolista contra un dibuixant de l'AVUI per una vinyeta sobre ETA

amena_31
amena_31
Doncs bé l'AVUI publica avui (valgui la redundància) a la contraportada un article del seu director -sota el pseudònim de Desclot- ha denunciat l'actitud de l'extrema dreta contra Fer, un dibuixant que ja va tenir problemes amb la llibertat d'expressió durant l'època franquista i els tribunals d'aleshores.

Una vinyeta del dibuixant "Fer" apareguda al diari AVUI del 3 de gener de 2007 està comportant al diari i al mateix Fer haver de suportar una mena de campanya mediàtica per dur al dibuixant i al diari als tribunals espanyols. La primera en iniciar el foc fou l'Asociación de Víctimas del Terrorismo espanyola, la conegudíssima AVT, que va fer públic el mateix dia 3 un comunicat en la qual expressava "la seva enèrgica protesta" per aquesta vinyeta que segons l'opinió d'aquesta l'associació deia que els ciutadans que s'havien manifestat amb l'AVT s'havien alegrat de l'atemptat del passat 30 de desembre a l'aeroport de Barajas.

L'AVT, que considera "inconcedible" que un mitjà de comunicació adopto aquesta actitud, va exigir una "disculpa pública" de l'autor de la vinyeta i dels responsables de l'AVUI, ja que segons l'associació "s'ha insultat greument a les persones que s'han manifestat al costat de les reivindicacions de l'AVT".

Doncs bé l'AVUI publica avui (valgui la redundància) a la contraportada un article del seu director -sota el pseudònim de Desclot- ha denunciat l'actitud de l'extrema dreta contra Fer, un dibuixant que ja va tenir problemes amb la llibertat d'expressió durant l'època franquista i els tribunals d'aleshores. Segons l'article de Desclot la campanya per dur Fer als tribunals espanyols ha continuat i segueix en augment. Sembla ser que alguns mitjans ultradretans espanyols, com ara El Mundo, Libertad Digital -que el mateix dia ja posava en portada la vinyeta de Fer- o el mateix Losantos al capdavant de la COPE estarien fent pressió per dur el dibuixant davant la justícia per aquesta vinyeta.

Sorprèn aquesta obsessió espanyola de voler censurar el diari AVUI, com ja es va veure amb el cas de l'article d'Iu Forn sobre els colpistes, quan en canvi esgrimeixen a crits la "Libertad de expresión" quan el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) adverteix alguna emissora per amenaces, insults o difamacions. Precisament algunes emissores com la COPE. Potser és que el que molesta de la llibertat d'expressió és que la pugui fer servir tothom, i no només aquells amb qui simpatitza ideològicament la dreta espanyola. O quan a les manifestacions de l'AVT s'hi poden veure directament insults, amenaces en forma de pancarta, o banderes amb l'escut franquista al bell mig. La llibertat d'expressió és per a tothom, almenys als països que saben escriure la paraula "democràcia" sense fer faltes.

D'altra banda l'únic que han aconseguit amb això és senzillament publicitar fins a l'infinit aquesta vinyeta. Exactament igual que quan van fer campanya per prohibir el vídeo de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, al que van convertir en èxit del YouTube. O el cas Pepe Rubianes. Sorpreses del món digital ...


acudit_fer_AVUI_21.jpeg

[L'acudit en qüestió © AVUI]


Opina

Configuració
 • __17438__ 72 12
  Els castellans no tenen sentit de l'humor, els castellans no saben enriure-se'n de si mateixos, els castellans han nascut per dur planys i dol a aquesta terra...
 • PauR, 1.645 15 940

  Felipe Alcaraz (president de l'AVT) amb el criminal Sáenz de Ynestrillas (expert en disparar camells que no li fien droga a més de persona que va participar en l'assassinat del diputat de Batasuna Josu Muguruza a Madrid):  
   
 • Bulet 16.457 13 107
  Doncs és boníssim. 
 • dEnnIs 2.482 12 736 👍 168
  Boníssim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • catdiàspora 954 12

   La vinyeta no s´ajusta a la realitat per una única raó: els del PP NO ES MANIFESTAREN CONTRA ETA DESPRÉS DEL DARRER ATEMPTAT.
   
 • Ayreon Usuari sumador 9.624 15 223 👍 122
  Jo crec que està molt bé aquesta vinyeta. Reflecteix el que més o menys pensem la majoria, de fet es podria dir que és un mirall.

  Es pensen que som estúpids i no ens n'adonem de res. 
  • __17438__ 72 12
   Els vertaders terroristes són els feixistes del PP i del PSOE, puix ambdós partits ho són, de feixistes, si més no envers els Països Catalans! I si parlem d'il·legalitats, el feixisme, la dreta, el franquisme, l'apologia de la colonització castellana dels Països Catalans, la catalanofòbia... això sí que és i hauria d'ésser il·legal, a més a més de terrorisme i  genocidi cultural!
 • Manfred 3.230 14 619
  Com podem fer arribar el nostre suport a en "Fer" ?
 • __17438__ 72 12
  Compte amb el que dieu, que de raconaires n'hi han que escriuen en català però no són altra cosa que talps! Per cert, un tal Mena ha reconegut que la deliqüència a la Comunitat Autònoma de Catalunya parla castellà... i és que el castellà no mai ha sigut llengua de prestigi ni distinció, puix fins i tot quan tan sols als Països Catalans la parlava tan sols una minoria, aquesta era la burgesia mafiosa i botiflera! On jo visc tan sols als barris marginals d'immigrants castellans es parla castellà, la majoria analfabets!
 • lo senescal 311 12
  Tipical espanish.

  Et poden fer boicots, et poden dir que l'Estatut sortit del Parlament democràtic de Catalunya l'ha escrit ETA. Et poden dir, dia rere dia des dels seus púlpits mediàtics tot el que els hi surt de la seua mala llet ultra dretana. Tot s'hi val. No n'hi ha respecte.

  Ara bé. Tu callat i no obris la boca. Es perillós i antidemocràtic.

  La veritat es que tenen molta força i condicionen la vida en democràcia. Tothom o gaire bé tothom els hi te por. Per això tots aquests progres intel·lectuals de pa sucat amb oli callen i atorguen.

  Son aquells que en temps de la dictadura tenien el poder i ara el continuen tenint, perquè  a Espanya la transició es va fer a través d'un pacte polític-militar que va condicionar de manera transcendental la "veritable democràcia" i va deixar la justícia en mans de la dreta franquista.

  Cap judici a la família Franco. Cap reposició envers el bon nom de tots els ajusticiats per ideologies no afins al regim.

  Cap menció cap els 200.000 morts, assassinats en quaranta anys de dictadura.

  I ara tenen els sants collons de bramar i boicotejar aquells que no combreguen amb les seus rodes de molí.

  Els espanyols tenen Corts, Senat, partits polítics, etc

  Però els que hi manen son els de sempre.

  No m'agrada Espanya.     
 • quer 437 15

  tal com ha dit un altre company, com es pot fer arribar el nostre suport a en FER?
 • Senyor X 10.909 12 194 👍 16
  doncs la vinyeta fa riure!
 • eric 5.405 16 393 👍 212
  no se què em fa més riure, si la vinyeta en si o que l'AVT (lávate) fagi un comunicat. D'aqui, proposo que en La Razón o en El Mundo les vinyetes les fagi directamen l'AVT./è
 • El_Xueta 6.666 14 318
  L'acudit és totalment cert...
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.483 missatges
 • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat