Notícia

Catalans i ex catalans de Dublín fan una trobada a Barcelona el dia de Sant Esteve

amena_31
amena_31
La trobada, organitzada des del portal Catalans a Dublín, pretén ser l'inici d'una reunió anual per a excatalans i catalans de Dublín. Aquesta congregació, s'organitzarà sempre aprofitant les festes nadalenques, cita obligatòria pels residents a Irlanda que tornen a Catalunya per aquestes dates.

La comunitat catalana resident a Dublín ha organitzat una trobada excepcional a Barcelona per Sant Esteve, 26 de desembre. L'objectiu és que tant els catalans que resideixen a la capital d'Irlanda com els que hi han viscut es reuneixin en germanor per celebrar una Nadal a la irlandesa a Barcelona. El pub irlandès Michael Collins, situat a la plaça de la Sagrada Família, serà el punt de congregació pels catalans que tenen o han tingut relació amb Irlanda, però també estarà oberta per aquells que tenen simpatia per la terra irlandesa i les seves costums.

La trobada, organitzada des del portal Catalans a Dublín, pretén ser l'inici d'una reunió anual per a excatalans i catalans de Dublín. Aquesta congregació, s'organitzarà sempre aprofitant les festes nadalenques, cita obligatòria pels residents a Irlanda que tornen a Catalunya per aquestes dates. L'acte també pretén donar a conèixer la comunitat catalana a Dublín, en mode de presentació, a la nostra terra. 

Una comunitat en creixement

Els catalans que resideixen a Dublín constitueixen una de les comunitats catalanes a l'exterior que realitza més activitats, amb actes i trobades pràcticament setmanals. Catalans a Dublín és actualment el motor d'aquesta comunitat i punt de reunió virtual per tots els catalans amb relació amb Irlanda. De fet, la web, que conté registrats a més de 300 catalans que viuen a Dublín, està constituint una eina important d'acollida i nexe de contacte pels catalans que viuen a Irlanda o pensen anar-hi.

Paral·lelament, i gràcies a la web com una plataforma de recolzament, s'està treballant també en la creació del Casal Català de Dublín que entrarà en funcionament a principis de l'any vinent. La comunitat catalana resident a Dublín és cada vegada més gran i el casal constituirà un important punt de connexió catalano-irlandesa.

A part de la constitució del casal, també s'han ajuntat esforços per crear la Penya Blaugrana de Dublín. En aquest cas, la penya blaugrana comptaria amb membres de diverses nacionalitats ja que la capital irlandesa compta amb molts seguidors del Barça.

Podeu trobar més informació sobre la trobada a aquest fil del fòrum de Catalans a Dublín.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.826 missatges
  • 221.162 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat