Notícia

La pel·lícula sobre la vida del bandoler Joan Serrallonga pren forma

amena_31
amena_31
El projecte final constarà d'una mini sèrie de dos capítols i costarà uns 4 milions d'euros. A banda de TVC i Oberon també es comptarà amb finançament d'empresaris de la comarca de l'Osona.

Malgrat que Serrallonga és el nom d'una bonica vila del Vallespir, aquest era el nom d'el mas Serrallonga, situat a Querós (La Selva), d'on agafà el nom el famòs bandoler català Joan Sala i Ferrer, fill del nyerro Joan Sala i de Joana Ferrer, que finalment comptarà amb una producció cinematogràfica de primer nivell gràcies a Televisió de Catalunya i la productora Oberon Cinematogràfica que ja estan treballant en el projecte de minisèrie de ficció sobre la vida del bandoler Joan Sala 'Serrallonga' que es començarà a rodar al setembre de 2007 en escenaris naturals de la Guilleries, Montseny, Barcelona i el Ripollès.

El projecte final constarà d'una mini sèrie de dos capítols i costarà uns 4 milions d'euros. A banda de TVC i Oberon també es comptarà amb finançament d'empresaris de la comarca de l'Osona. L'obra ha estat escrita per Teresa Pelegrí i Dominic Harari i serà dirigida per Esteve Rovira.

Tot i que al principi no estava previst, la pel·lícula tindrà unes escenes rodades al Ripollès. En aquest aspecte, la sèrie inclou els passatges que el bandoler va viure a la comarca, on va conèixer la seva parella que va compartir la seva vida fins al final, quan va ser penjat pels delictes que havia comés.

Tal i com s'explica al web de la productora, Serrallonga (veure fitxa -PDF-) és la història d’uns temps durs. Uns temps on el bandolerisme era una de les poques sortides a la misèria, i de com un d’aquests bandolers, en Serrallonga, arriba a ser un personatge llegendari sense proposar-s’ho. Parlem d’una època violenta, brutal, on la lluita per sobreviure era l’única preocupació d’un poble esclavitzat per la fam i les estructures feudals. Parlem de la distància entre la llegenda i la realitat i de com el poble té la necessitat de crear mites, encara que no s’ajustin a la realitat.

Recordem que Serrallonga ja va ser portada al cinema el 1910 amb el nom de 'Don Juan de Serrallonga' i de nou el 1949 amb el mateix títol, ambdues basades en l'obra de Víctor Balaguer del 1858.Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.986 missatges
  • 220.674 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat