Notícia

Els catalans de Dublin surten al carrer per celebrar la Diada

catalans_a_dublin_diada_2006_93
catalans_a_dublin_diada_2006_93
La comunitat catalana resident a Dublin ha organitzat aquest cap de setmana diverses activitats per celebrar l'11 de setembre també des d'Irlanda. Ahir, dissabte 9, diversos catalans es van concentrar en el Spire Tower, centre neuràlgic de Dublin, per exp

La comunitat catalana resident a Dublin ha organitzat aquest cap de setmana diverses activitats per celebrar l'11 de setembre també des d'Irlanda. Abans d'ahir, dissabte 9, diversos catalans es van concentrar en el Spire Tower, centre neuràlgic de Dublin, per explicar als irlandesos la Diada Nacional de Catalunya. Sota el lema de "Catalonia is not Spain", es va iniciar una reivindicació pionera a Dublin per part de la comunitat catalana que hi resideix en l'actualitat, que va suscitar l'interès i curiositat dels dublinesos. Precisament aquest acte es va organitzar espontàniament sense estar sota les sigles de cap partit polític, i amb gent de diverses tendències polítiques.

L'acte central de la celebració de la Diada a Dublin es farà el mateix dilluns amb una concentració de caire més institucional. Per primer cop, els catalans d'Irlanda homenatjaran els brigadistes irlandesos que van lluitar per la causa catalana a la guerra civil. L'11, la comunitat catalana farà una ofrena floral en el Liberty Hall, seu de l'antic Exèrcit dels Ciutadans Irlandesos i del Sindicat de Treballadors, amb la presència de familiars dels ultims brigadistes. Aquest acte constituex així un primer acostament entre la societat irlandesa i catalana sense l'organització de cap partit polític ni institució catalana.


Una comunitat en creixement

Paral·lelament als actes més reivindicatius, l'11 de setembre també es compleix el primer anniversari del portal Catalans a Dublin. Aquesta web, que conté registrats al voltant de 250 catalans, està constituint una eina important d'acollida i nexe de contacte pels catalans que viuen a Irlanda o pensen anar-hi. Amb una mitjana de 7.000 visites per mes, aquest portal té el mèrit d'agrupar catalans de diverses ideologies i procedències per organitzar activitats culturals i de caire social. Precisament ahir, dissabte 9, es va fer una trobada amb més de 80 catalans per celebrar el primer any de funcionament de la web, i també la Diada Nacional de Catalunya.

A més, i gràcies a la web com una plataforma de recolçament, s'està treballant també en la creació del Casal Català de Dublin que entrarà en funcionament en breu. La comunitat catalana resident a Dublin cada vegada és més gran i el casal constituirà un important punt de conexió catalano-irlandesa.

A part de la constitució del casal, també s'han ajuntat esforços per crear la Penya Blaugrana de Dublin. En aquest cas, la penya blaugrana comptaria amb membres de diverses nacionalitats ja que la capital irlandesa compta amb molts seguidors del Barça.Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.428 missatges
  • 221.142 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat