Notícia

Dijous (2): L’Acampada Jove arrenca amb més de 10.000 assistents

amena_31
amena_31
L’Acampada Jove 2006 ha començat de la millor manera possible i tot apunta que l’edició d’enguany tornarà a ser un èxit, tan quantitativament com qualitativament. Uns 10.000 joves ja han arribat aquest dijous a Sant Celoni i tot fa pensar que enguany hi haurà un nou rècord d’assistència.

L’Acampada Jove, aspira, enguany, “a superar les 36.000 persones de l’edició anterior”, segons ha explicat el director del festival, Pere Aragonès. Així, Aragonès ha afirmat que “el gran nombre de persones que ja són a Sant Celoni ha fet bona l’aposta de l’organització pel retorn als orígens”.

Durant la tarda de dijous s’han celebrat els primers concerts del festival. El grup local El Trobador de Rovellons, amb un estil peculiar ha divertit a tots els assistents amb uns sons sintetitzats, música de toca popular i unes lletres esbojarrades. Per la seva banda, el grup del País Valencià Òwix, ha retornat a l’Acampada amb la seva barreja de folk, rock i lletres compromeses. El plat fort del vespre ha vingut de la mà dels The Companys, autors, entre d’altres cançons, de la sintonia de la sèrie Lo Cartanyà. Els lleidatans han presentat el seu saborós directe i davant d’un públic cada cop més fidel.

A les 20 hores, s’han obert les portes de l’Espai Independència i Gertrudis s’ha encarregat de donar el tret de sortida a l’escenari principal. El grup de rumba catalana ha fet ballar als cada cop més nombrosos assistents d’aquesta zona. Mesclat s’ha encarregat de seguir la festa amb la sempre interessant barreja de ritmes i melodies, fent honor al seu nom. A mitjanit, és el torn d’un dels grups més esperats del festival, Dr Ring Ding. Es preveu que l’actuació dels alemanys faci vibrar els milers de joves a Sant Celoni. Un concert que continuarà amb Boikot i que acabarà amb Oprimits. Els mallorquins presentaran a l’Acampada el seu últim disc, “Tolerància Zero”, un treball madur que ha portat a consolidar-se dins la música catalana.

Primeres actuacions als espais

Mentre alguns dels acampats plantaven la seva tenda els primers grups d’animació ja han fet acte de presència a l’Espai Socialisme. Així, els Grallers d’Alcarràs i els batucaires Batek s’han passejat per la zona d’acampada per fer de les primeres hores del festival, una festa.

Al mateix temps, l’Espai Cultura ha acollit les primeres xerrades. Sota el títol “Comerç contra el capitalisme” s’ha apel•lat al consum responsable. D’altra banda, Víctor Alexandre ha presentat el seu nou llibre “La Paraula contra el mur”, un text fruït dels seus diàlegs amb un espanyol amic seu.

Tot això, amb la presència dels nous serveis del recinte: la Carpa Restaurant, l’Espai Natura (5.000 metres quadrats de zona arbrada) i la instal•lació del doble de lavabos i dutxes que l’any passat, unes mesures que han servit per millorar la qualitat de l’Acampada Jove 2006.

Racó Català farà una mostra de sèries en català

Demà divendres de 3 a 2/4 de 7 de la tarda i dissabte de 3 a 5 de la tarda, el Racó Català farà una mostra de cinema en català a Can Ramis, al mateix costat de l'Ajuntament de Sant Celoni, al centre de la ciutat. Les sèries que es passaran per tal de fer més curta la tarda, són grans clàssics de la BBC com 'Els Joves', 'L'escurçó negre', 'Sí Ministre', 'Nan Roig', 'Hotel Fawlty', 'Monty Python', etc. Les sèries es posaran a petició popular dels assistents a la sala. Us esperem allà!

Articles anteriors:
- Dijous: Arrenca amb èxit l'onzena edició de l'Acampada Jove
- Dimecres: Tot a punt per acollir l’Acampada Jove més multitudinària de la història

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.473 missatges
  • 220.617 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat