Notícia

Miquel Gil triomfa als Premis Ovidi

amena_31
amena_31

premis ovidi 2006Amb el teatre Micalet ple de gom a gom, la gala dels Ovidi va estrenar-se amb el record de l'Ovidi i uns emotius homenatges als també de vacances Enric Ortega, Carles Barranco, Lleonard Giner i el recentment desaparegut agitador cultural Simó Aguilar.

Conduïda pels periodistes Alfons Cervera i Núria Cadenas i amb la participació explosiva dels personatges de l'univers de Xavi Castillo, la nit de la música en valencià va aplegar desenes de personalitats del món de la cultura, els moviments socials i la política, amb l'excepció de representants del Partit Popular i la Generalitat valenciana.

El millor disc, els millors arranjaments i orquestració, així com el premi per votació popular Muixeranga al millor grup dels Països Catalans, van recaure en Miquel Gil, que va ser l'únic "repetidor" de la nit. Els alcoians VerdCel s'emportaren el premi al millor disc de cançó, mentre que el millor disc de folk va ser per a "Territoris Amables" d'Urbàlia Rurana. El jurat va considerar "Vigila", de la Gossa Sorda, com el millor disc de pop rock, i "Al carrer dels meus records" d'Elies, la millor çançó. El premi a la millor lletra se l'endugué la "Cançó Explícita" de Pau Alabajos, mentre que Orxata Sound System van ser reconeguts com el Grup Revelació.

A banda, els organitzadors -Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), Escola Valenciana, el Centre Ovidi Montllor d'Alcoi i el periòdic L'AVANÇ- van concedir-li el premi a la trajectòria artística a Toni Soler, el premi al recolzament a la música en valencià a Toni Mestre, i el premi Forment al millor grup jove per la seua innovació, repercussió i arrelament al País a Obrint Pas.

La primera televisió ciutadana en valencià, InfoTV va ser premiada per la seua aposta per la música en valencià. Un compromís que s'ha traduït en l'emissió d'un centenar de grups en valencià, i que continua aquesta setmana amb l'emissió en diferit de la gala dels premis. Com les comparacions són odioses, Xavi Castillo s'encarregà d'otorgar-li el premi Moniato d'Or amb Fulles de Llorer a un dels grans absents de la nit: la Ràdio Televisió Valenciana.

El jurat estava format per Manolo Miralles, Juanma Játiva, Eduardo Guillot, Diego Gómez, Carme Miquel, Joan Cerveró, Josep Vicent Fregina i Francesc P. de Paula Burguera.

El president del COM, Manolo Miralles, d'Al Tall, va tancar l'acte recordant la trajectòria d'un col·lectiu "que està en marxa i que no pararà fins que no s'aconseguisquen les seues reivindicacions, és a dir, respirar amb normalitat en aquest circ de l'indústria mediàtica, que no ens tenen en compte i on els mitjans que deurien fer ressó de la nostra existència, els mitjans públics, ens ignoren o més encara ens boicotegen". Un col·lectiu, el dels músics en valencià, que tampoc pararà "fins que els polítics d'aquest País prenguen consciència que som part important de la cultura viva d'aquest país".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.414 missatges
  • 219.462 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat