Notícia

Vila-real ja no és 'Villarreal'

amena_31
amena_31
El dilluns 27 de febrer serà un dia a recordar pels molts vila-realencs i vila-realenques que durant anys van lluitar per la normalització del nom de la ciutat. El ple de l'Ajuntament de Vila-real al complet va aprovar una moció presentada pel Bloc Nacionalista Valencià de Vila-real la qual, recolzant-se en resolucions de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, demanava que l'única denominació oficial de la capital demogràfica de la Plana Baixa fóra l'original valenciana, Vila-real, així com que s'instara a les entitats públiques i privades a usar el nom valencià i únic propi des d'ara de la ciutat, Vila-real. El plenari, a rebosar de públic, recolzà unànimament la moció que fa del topònim valencià l'únic oficial

Es van viure moments d'emoció durant la sessió, així Maria Gràcia, del Bloc i regidora d'esports de la ciutat, visiblement emocionada recolzava la moció previament defensada pel seu company de partit Maties Marín, regidor de museus. Així, el treball que venia des de la recollida als inicis dels 80 de sis mil signatures per l'oficialització del nom en valencià arribava a la seua fi.

Després dels parlaments del grup popular i del grup socialista es votà la moció, que comptà amb l'unanimitat del ple de l'Ajuntament, que acabà en peu en la seua totalitat aplaudint la resolució, davant d'un públic que omplia la sala aplaudint efusivament.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.254 missatges
  • 220.053 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat