Notícia

Xirinacs defineix l'actual acord com 'el fracàs dels polítics catalans davant el Parlament'

amena_31
amena_31
xirinachsL'exsenador Lluís Maria Xirinacs ha definit avui l'actual redactat del projecte estatutari com "el fracàs dels polítics davant un Parlament el 89% del qual va votar 'sí' a un Estatut, i ara ells mateixos han dit 'no'". Al·ludia així al que ha considerat una rebaixa del redactat original -aprovat en la cambra el 30 de setembre i que ha considerat molt ambiciós- durant la negociació amb el Govern central i el PSOE.

Xirinacs ha advertit els polítics que la manifestació de dissabte passat a Barcelona convocada per la Plataforma Pel dret de decidir és una prova de decepció ciutadana, quan "la sobirania deixa d'estar en mans dels polítics i retorna al poble, que és l'origen de tota sobirania".

"CALDRÀ VEURE" SI ERC "AGUANTA"

L'exsenador ha considerat que aquesta mobilització "ha estat alguna cosa tan gran que els qui l'han viscut no tenen ni idea" de la seva transcendència. Pel que fa a ERC, l'únic partit que va donar suport totalment a la mobilització, ha confiat que mantingui la seva posició davant el projecte: "Vull que ERC aguanti; caldrà veure-ho".

Xirinacs ha fet aquestes declaracions ahir a la nit durant la presentació del seu nou llibre, 'Amnistia 77' (Abadia Editors), que recapitula detalladament els seus dies de concentració davant la presó Model de Barcelona per reivindicar una llei d'amnistia. Va ser-hi entre el dia de Nadal de 1975 i l'octubre de 1977.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.010.560 missatges
  • 211.537 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums