Llibres

Joventut i més enllà. 30 anys de música en català

Jordi Sugranyes

Foto
Títol: Joventut i més enllà. 30 anys de música en català
Autor:
Editorial: La Banya Edicions
Pàgines: 432
ISBN: 978-8461799435
Compra aquest llibre

És la història d'un videoperiodista musical que recorre la geografia catalana cobrint concerts. És a partir de la proposta d'un company periodista, quan l'autor decideix començar a narrar en primera persona i cronològicament, la seva pròpia trajectòria.

Iniciatives, curiositats, i anècdotes viscudes en 2800 concerts i 56 comarques diferents, apropen al lector a més de 3800 personatges reals (músics, mànagers, promotors, tècnics, activistes, periodistes, seguidors de grups, etc). Després d'estar treballant-hi durant 8 anys, i havent consultant documentació que ell mateix havia generat i arxivat (programes de ràdio i televisió, entrevistes, àudios, vídeos, fotografies, videocròniques, texts, etc), decideix posar el punt i final a l'obra en el dia que assoleix la fita de romandre 30 anys al peu del canó.

El llibre es divideix en 24 capítols. L'inici de cadascun reflecteix la involucració del personatge en la posada en marxa de noves iniciatives o projectes comunicatius, de moments destacats de la seva trajectòria, o de fets històrics rellevants de la història de la música del país.

La història comença a Reus i acaba a Tarragona. L'autor decideix fer-s'ho venir bé, i convidar als protagonistes del seu primer concert a una entrevista. La primera pregunta que els fa és: "Com va anar aquell concert d'avui fa trenta anys?".

Joventut i més enllà. 30 anys de música en català compta amb els pròlegs dels músics Pep Poblet, Tomeu Penya, Adrià Salas de La Pegatina, Joan Reig dels Pets, els Amics de les Arts, i del periodista Albert Domènech.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.966 missatges
  • 221.169 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat