Llibres

Dones rebels. Històries contra el silenci

Aina Torres i Helena Pérez

Foto
Títol: Dones rebels. Històries contra el silenci
Autor:
Editorial: Sembra Llibres
Col·lecció: Fondo
Pàgines: 176
ISBN: 978-8416698295
Compra'l per 19€

Aina Torres i Rexach recupera en aquest llibre el referent de vint- i-dues dones d’arreu de la nostra geografia que van prendre partit per enderrocar els murs del patriarcat. Milicianes, aviadores, matemàtiques, pintores, compositores, polítiques, escriptores, metgesses, esportistes, sindicalistes, periodistes, mestres, activistes veïnals…

Un mosaic de narracions que, acompanyat de les il·lustracions d’Helena Pérez García, emociona i estremeix amb històries de supervivència, de victòries amagades, de somnis trencats, d’exilis forçats, de fites invisibilitzades. De dones relegades pel fet de ser dones. Un llibre, en definitiva, per a contribuir a forjar una nova memòria popular: la de les protagonistes silenciades de la nostra història.

 

Biografia de les autores

 

Aina Torres i Rexach (Barcelona, 1984) és escriptora, poeta, periodista i gestora cultural. Ha publicat els poemaris Baula de la nit (Pagès Editors, 2018) i Dos hiverns i un incendi (Viena Edicions, 2014), guanyador del Premi de Poesia Martí Dot. També ha publicat Manual de Pedrolo (Ara Llibres, 2018) i Montserrat Roig. La memòria viva (Sembra Llibres, 2016). A més a més, ha escrit en els llibres col·lectius Terra de ningú (Pol·len Edicions, 2017), A Ovidi Montllor. Un temps, una estima, una idea (Lo Diable Gros, 2016) i Màtria. Noves veus poètiques dels Països Catalans (Germania, 2013). Ha creat l’espectacle poeticomusical La mirada violeta. Marçal i Roig, que interpreta juntament amb la cantautora Meritxell Gené. Fa recitals de poesia arreu del país. Com a periodista ha treballat, entre d’altres, a Televisió de Catalunya i a VilaWeb.

 

Helena Pérez i García (Sevilla 1987). Després de completar una llicenciatura en Belles Arts, es trasllada a Londres l’any 2012, on resideix i treballa durant sis anys. En aquest temps desenvolupa el seu estil característic, inspirada pel llegat artístic i els referents culturals de la ciutat. El 2018 Helena es trasllada a Madrid, on està radicada actualment. Durant tot aquest temps ha treballat tant per a públic infantil com adult en l’àmbit internacional. Les seves il·lustracions, fetes al guaix, són riques en detall i color. El seu treball s’inspira en l’art, la literatura i el cinema. Alguns dels seus clients són Penguin Random House, Tate Publishing, The Financial Times, Reader’s Digest i Il Corriere della Sera, entre d’altres.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.435 missatges
  • 220.616 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat