Llibres

Generació #LoRiuÉsVida

Àlex de la Guia i Núria Caro

Foto
Títol: Generació #LoRiuÉsVida
Autor:
Editorial: Cossetània
Col·lecció: Prisma
Pàgines: 144
ISBN: 978-8490348253
Compra'l per 12,54€

Fa 18 anys va néixer la Plataforma en Defensa de l’Ebre, un fet que va marcar un abans i un després en la gent de l’Ebre. Gràcies a la lluita de la PDE es va despertar un sentiment de territori, un orgull ebrenc i una identitat ebrenca, que fins aquell moment no s’havia vist. La PDE va ensenyar als ebrencs i les ebrenques que existien i que si s’unien podrien aconseguir els seus objectius. Tot i això, la lluita a l’Ebre no s’ha limitat a defensar el riu; els darrers 18 anys s’hi han patit moltes altres agressions. De fet, un bon resum del llibre seria la frase de Pepet i Marieta «No arriben les subvencions, ni trens a les estacions, només grues, parcs eòlics, nuclears i camps de golf». Aquest llibre és el relat de la majoria d’aquests atacs a les Terres de l’Ebre i la lluita que es va dur a terme per frenar-los, és la biografia i la mirada d’una generació que va créixer enmig de les protestes socials. Així mateix, aquest llibre vol aportar una mica d’esperança per al futur del territori i el seu jovent, que és la principal riquesa de tots els territoris i ha de ser el seu motor.

 

Biografia dels autors

 

Àlex de la Guia Fernández (Barcelona, 1992). Tot i haver nascut a Barcelona, ha viscut sempre a Móra d’Ebre. És tècnic superior en Química Ambiental per l’Institut Comte de Rius de Tarragona. Actualment treballa com a tècnic en suport associatiu a Òmnium Cultural Terres de l’Ebre. Regidor a Móra d’Ebre durant la legislatura del 2015 al 2019, i membre de la Plataforma Ribera Digna. Activista de naixement, sempre ha col·laborat amb els moviments en defensa de les Terres de l’Ebre, principalment amb la PDE i la CANC, i va liderar la reconstitució de les Joventuts d’Esquerra a les Terres de l’Ebre. Amb aquest projecte ha codirigit el programa de televisió Generació «Lo riu és vida» al Canal Terres de l’Ebre. També el podeu trobar als seus articles d’opinió mensuals a l’Aguaita, al seu blog Pos això i allò i a les xarxes socials com a @adelaguia_cat.

Núria de la Cinta Caro Blanch (Tortosa, 1991). Després d’estudiar publicitat, disseny gràfic i comunicació audiovisual, es podria dir que troba la seva vocació com a fotoperiodista i en la gestió de les xarxes. Actualment i de fa tres anys, treballa al setmanari L’Ebre i cursa periodisme a la UOC. Compromesa amb la justícia social, les llibertats democràtiques i la defensa dels drets humans, però sobretot activista i amb la lluita a l’ADN, ha col·laborat amb els diversos moviments en defensa del territori ebrenc. Amb aquest projecte ha dirigit el programa de televisió Generació «Lo riu és vida» al Canal Terres de l’Ebre, ideat per Àlex de la Guia. La podeu trobar a les xarxes socials, a Twitter com a @NurBlanch i a Instagram com a @nuriacaroblanch.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.361 missatges
  • 220.648 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat