Llibres

Catalunya, pas a pas. Cronologia d'una nació (Vol. I)

Joaquim Rabella

Foto
Títol: Catalunya, pas a pas. Cronologia d'una nació (Vol. I)
Autor:
Editorial: Editorial Gregal
Col·lecció: Història
Pàgines: 400
ISBN: 978-8417082925
Compra'l per 20,9€

El llibre que teniu a les mans ofereix un recull cronològic de fets que han anat construint la nostra nacionalitat al llarg de més de 2.000 anys, sense interpretació de cap tipus, encara que la mateixa selecció de l’autor té una inevitable càrrega ideològica personal impossible d’evitar. Ha seleccionat informació de tota mena: política, cultural, artística, científica, religiosa, associativa, periodística, educativa, mediambiental, tota la que li ha semblat significativa. També hi ha inclòs fets i personatges d’àmbit mundial que per la seva transcendència ajuden a contextualitzar la informació sobre Catalunya.

S’hi esmenten frases textuals i cites de documents i llibres que enriqueixen el text i el fan més amè. Al final del llibre, hi ha diversos annexos que complementen la cronologia.


Biografia de l'autor

 

Joaquim Rabella i Vives (Barcelona, 1941) és arquitecte. Va ser regidor d’Arenys de Mar entre 1983 i 1985, després de col·laborar en diversos moviments socials de solidaritat amb el països de l’hemisferi sud i de Drets Humans. Des de fa anys resideix a Nicaragua, on ha treballat en el camp de la cooperació internacional amb les NU, la UE i altres agències nacionals i ONG, i a on a més ha impulsat un grup de residents catalans amb la finalitat de promoure diverses activitats de divulgació de la problemàtica actual del nostre país. Amb una antiga tradició familiar d’escriptors, filòsofs i polítics ha estat des de petit un estudiós de la història de Catalunya i posteriorment d’Amèrica colonial. A Nicaragua ha publicat diversos llibres d’història i cultura popular. En l’àmbit de la cooperació internacional ha participat en debats i ha escrit articles per a publicacions especialitzades.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.955 missatges
  • 221.169 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat